Lidércfény 3. - Az Eiffel-torony árnyékában.

2008.08.14. - 13:27 | vaskarika.hu

Lidércfény 3. - Az Eiffel-torony árnyékában.

Helyszín: Sárvár

Dátum: 2008.08.19.

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum harmadik alkalommal rendezi meg éjszakai programját (Lidércfény), 2008. augusztus 19-én, kedden 20 órától 24 óráig. Az Eiffel-torony árnyékába várunk mindenkit, aki néhány kellemes órát szeretne eltölteni nálunk, beszélgetni rég nem látott barátaival, ismerőseivel.

A beszélgetés közben vendégeink elfogyaszthatnak egy pohár finom bort, vagy egy bögre teát, és természetesen az elhagyhatatlan mignont. A sanzon örök, amiről meghívott művészeink tesznek tanúbizonyságot. A toronyban pedig egy zebra tekint vissza mindannyiunkra!

Ízelítő a programból:

Tour de France - folyamatosan induló tárlatvezetés

A tárlatvezetések során nemcsak a múzeum érdekes és értékes tárgyaira hívjuk fel vendégeink figyelmét, mint például egy 1936-os berlini olimpiai bronzéremre, hanem örüljárjuk a csók történetét, Tartár Úr kapcsolatát a francia konyhaművészettel, de kalandozunk a pizsama körül is.

Toronygaléria - kiállítás a vártoronyban

A 16. század közepén készült el a Nádasdy-vár jelképe. Első emeletét a 18. század végén festette ki egy bécsi festő. A 21. század elején a második emelet terét két Vas megyei művész alkotásai díszítik, köztük kerámiaképek és fémszobrok.

A sanzon örök - Horváth Meggie (ének) és Peltzer Géza (harmonika)

Ha Franciaország, akkor sanzon. Egy dal, ami az életről szól, és ami beszélgetésre hív. A kiváló művészek az est folyamán két alkalommal is elvarázsolják közönségüket, akik valóban úgy érezhetik magukat, mintha egy párizsi kávéházban az élet nagy kérdéseiről cserélnék ki gondolataikat.

A sanzon örök - a Nádiverebek hivogató énekei

A sárvári együttes már két éve állandó szereplője a város kulturális életének. A három különböző karakterű női hang találkozása különleges élményt ad, ami jól harmonizál a sokféle hangszer kíséretével. Koncertjükön francia dalok előadásával hívogatják hallgatóságukat.

Az est során számos meglepetés is várja még a látogatókat, többek között különleges fényképek vetítése az Eiffel-toronyról. Aki kedvet érez, emléket is készíthet, vagy a festők utcájában híres francia festmények előtt fényképezkedhet.

Új hozzászólás