Koncertek a hétre - Ismerős Arcok, Közép-Európai Rockabilly Fesztivál, Open Mic, Jess Robin

2013.05.22. - 00:40 | vaskarika.hu

Koncertek a hétre - Ismerős Arcok, Közép-Európai Rockabilly Fesztivál, Open Mic, Jess Robin

Helyszín: Vas megye, Ausztria

Dátum: 2013.05.24 - 26.

Érdemes átruccanni a szomszédba a 4. Közép-Európai Rockabilly Fesztiválra, ha viszont megyén belül maradunk, akkor a Cafe Frei új koncertsorozata, az Ismerős Arcok koncertje, Jess Robin körmendi fellépése, az 5. USA V8 fesztivál koncertjei, az Átjáró Másként tehetségkutató roadshow-ja, illetve a Crazy Daisy Jug Band bulija jelenthet izgalmas zenei kikapcsolódást.

Május 24. péntek

12:30 Szombathely, Fő tér, szökőkút

BUCHEN-I FÚVÓSZENEKAR tavaszi koncertje
kortárs, jazz és klasszikus darabokkal

18:00 Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub

Roadshow

Stone Desert
Újvilág Utca

Amerikai autók és rockzene a Woodstockban (Szombathely, Szent Gellért u. 1.)

18:00 Rockabilly Show

Crossroads
Sinking Heroes
Elvis by Tom - Elvis Show
Mystyc Cat - Burlesque Show
Ironcats
Dj. Stray Cat (HR)
Dj. Johnny (H)

20:00 Végállomás Klub

Lovecrose: https://www.facebook.com/lovecroseband

Nice One Babe: https://www.facebook.com/niceonebabe?fref=ts

Velvet Moon: https://www.facebook.com/pages/Velvet-Moon/112743892147644?fref=ts

Great Escape: https://www.facebook.com/great.escape.band

21:00 Magház Kultúrkocsma

Exotic Party

Belépés díjtalan

Május 25. szombat

18:00 - Amerikai autók és rockzene a Woodstockban (Szombathely, Szent Gellért u. 1.)

Plazmabeat
Dirty Fusion
Mokka Tribute
Fuzzbox
Dorothy Lies
Creppingdeath - Metallica Tribute
Sipőcz Rock Band

19:00 Bildein

Rockabilly Fesztivál

Hárékirályok és tetkókirálynők II. - 4. Közép-európai Rockabilly Fesztivál - Beled/Bildein (máj. 25.)

2013.05.18. - 14:15 | vaskarika.hu

Hárékirályok és tetkókirálynők II. - 4. Közép-európai Rockabilly Fesztivál - Beled/Bildein (máj. 25.)

Helyszín: Ausztria, Bildein/Beled

Dátum: 2013.05.25.

Egy bál, ami semmit nem akar és egy fesztivál, ami sokkal több, mint ami: Borotváltak és zselézett jampecek, ugyanitt dirndli pöttyös szoknyával. Két grandiózus rendezvény igazán zseniális kombinációja: a legendás G'schertn Ball - azaz a Beretváltak Bálja - és a nemzetközi bandákkal tűzdelt Közép-európai Rockabilly Fesztivál ezen az éjszakán igazi partivá ötvöződik.


19:00 Café Frei

SZABAD A MIKROFON - Open microphone

A Cafe Frei Szombathely és a Jam Music Hangszerüzlet közös koncertsorozata lehetőséget ad kezdő zenekaroknak és énekes előadóknak tehetségük bizonyítására. Szabadtéri programunkon két zenekar koncertezik, amellett 60 percben bárki számára szabad a mikrofon!

Gyertek, regisztráljatok és mutassátok meg tehetségeteket!

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Várjuk jelentkezéseteket!
Információ és regisztráció:
Jam Music Hangszerüzlet (Szombathely, Berzsenyi tér 2., tel: 30/226-4294, email: holdosi.attila@gmail.com)
Cafe Frei Szombathely (Szombathely, Fő tér 24. , tel: 94/310-511, kavezo@kavekaland.hu)

19:30 Bartók Terem

Oratorikus hangverseny - Joseph Haydn: A teremtés

Szombathely zenei életének negyvennégy éve elválaszthatatlan része az Erkel Kórus, és harminc éve a Zenebarátok Szent Márton Kórusa. Rendszeresen szerepelnek versenyeken, kórustalálkozókon, zenei fesztiválokon, hazai és külföldi hangversenyeken. Koncerteztek Angliában, Ausztriában, Bulgáriában, Dániában, Erdélyben, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és Svédországban.

A két kórus összefogásával jött létre egy hetventagú nagy együttes, amely szakmai szempontból nagy előrelépést jelentett. A Savaria Szimfonikus Zenekarral közös fellépéseikkel még magasabb színvonalú hangversenyeken szerepelnek már négy éve a Bartók Teremben, bérletes előadásokon és az Iseumban, a nyári operaelőadások alkalmával.

Tavaly májusban nagy sikerű önálló hangversenyt adtak a Savaria Szimfonikus Zenekarral, a két kórus közös karnagya, Horváth Imre vezényletével. Ennek a sikeres szereplésnek eredményeként ebben az évben is lehetőséget kaptak egy újabb nagyszabású hangverseny megtartására. Május 25-én Haydn Teremtés oratóriumával a zeneirodalom egyik legnagyobb művének előadására vállalkoznak.

Külön érdekessége lesz a hangversenynek az orgona elé felhelyezett nagy vászonra történő vetítés. Képek, rövid videók és a mű német szövegének fordítása lesz kivetítve.

A tavalyi, zsúfolásig megtelt hangversenyhez hasonlóan, az idén is nagy az érdeklődés a koncert iránt. Ilyen megoldással még nem hangzott el Szombathelyen a Teremtés című mű.

20:00 Végállomás Klub

Savaria Colonia Hardcore Fesztivál  

Május 25-én, szombaton a szokásos tavaszi szeánszukra gyűlnek össze a hardcore zene fanatikusai a Savaria Colonia Hardcore Fesztivál keretében. Fellép a két helyi legenda, a Social Free Face és a Liberal Youth, valamint a Holymans Glory és új lemeze bemutatásával a One Reason To Kiss.
Nyitás: 20:00, a beugró 1.000.- Ft.


21:00 Magház Kultúrkocsma

Vadnyugat a Magban - Crazy Daisy Jug Band

Már ismerheti a Mag közönsége Peter Penzelt, ki szeretett Zselenszky Tamásunk előtt játszott nem is kis sikert aratva egyszálgitáros produkciójával.

Most Péter végre elhozza vidám kis bandáját, a CRAZY DAISY JUG BAND-et Hozzánk! Ami külön izgalmas, hogy saját bevallásuk szerint ők az ország egyetlen jugband-je.

Crazy Daisy Jug Band:
A magát a country-blues-rock kategóriába soroló zenekar többek között a Veszprémi Utcazene Fesztivál lelkes résztvevője. A "jug" szó szó szerint annyit tesz, hogy korsó, kancsó. Viszont ha a megfelelő kezekbe kerül, inkább ritmushangszer, amit szájjal lehet megszólaltatni. A jug az 1920-as években élte fénykorát, természetesen Amerikában. Egy biztos, izgalmas lesz hallgatni a szájharmonikaszóval megtoldott gitárzenét, miközben dob helyett egy korsó szerepel.

Kaput nyitjuk: 19:30kor
Belépő: 400 Ft

Május 26. vasárnap

15:00 - Csempeszkopács

Ismerős Arcok koncert (Középkori Vásárnap Csempeszkopácson)

16.00 óra - Történelmi Témapark (Aréna utca)

Kis-Hétrét Zenei Társulás: Tudod-e? - zenés gyermekműsor (Városi Gyermeknap)

17:30 - Körmend, Batthyány Kastély

Jess Robin koncert Körmenden

A híres osztrák énekes, az „európai Neil Daimond" és 16 fős zenekara a Batthyány kastélyban lép fel. A grazi zenésznek ez a negyedik koncertje Körmenden.

A koncerteken Jess Robin mindig egy csipetnyi különlegességgel várja a közönséget. Most a magyarországi Bánkon született, Bécsben élő képzőművész, Dalma Schwertführer-Dobisz biztosítja ezt a hangulatot egy gyönyörű kiállítással.
„Nézem az embereket, hogy pontosan tudjam jellemezni. Realitások és emlékek folynak egymásba és így kapok egy belső kozmoszt. Egzisztenciális témák, mint a születés, az öröm, a szeretet, az élet tükröződik munkáimban újra." - vallja a művész.
Ezt a különleges élményt a Graz Music és a művészet szerelmese, Franz Steinegger teszi lehetővé, akinek Casa Mia nevű ingatlancége Magyarországon működik.


 

Új hozzászólás