Isten hozott a világomban! - Depeche Mode koncert az arénában

Képgaléria megtekintése2013.05.23. - 00:20 | Tollember - Fotók: Horváth Attka, Kálmán Zoltán

Isten hozott a világomban! - Depeche Mode koncert az arénában

Négy évet kellett várni arra, hogy a Depeche Mode új albummal rukkoljon elő, majd világkörüli turnéra induljon a Delta Machine-nal. Nagylemezükkel hozzánk a koncertkörút hetedik állomásaként érkeztek, helyszínül pedig ismét a jól bevált Puskás Ferenc Stadiont választották.

Ezen alkalomból 37 fővel indult útnak a szombathelyi „Depeche Mode 101-es" busz a Savaria Depeche Mode Fan Club szervezésében. A koncert előtt volt még időnk, ezért ellátogattunk az Európa összesen három városában látható Burmeister gyűjtemény legkülönlegesebb kiállítására. A rajongók 150 DM-tárgyban gyönyörködhettek, köztük esőáztatta koncertplakátokban, huszonéves magazinokban és az első kelet-német újságcikkben, ami a Depeche Mode-ról szólt, valamint a legismertebb magyar rajongó, Ákos vörös dzsekije is kiállításra került.

A zsúfolásig megtelt arénához érve már felfokozott hangulatban volt a frenetikus közönség. Előzenekar helyett dubstep zene szólt nagy hangerővel. Háromnegyed 9 után pár perccel kialudtak a fények, és Welcome To My World-el köszöntötte rajongóit a zenekar. A háttérben ismét Anton Corbijn össze nem téveszthető ábrái jelentek meg, amelyek látványosak és egyben humorosak voltak.

Két új szám után visszamentünk a múltba: a Walking in my Shoes kezdte beindítani az őrületet. Százával villantak a vakuk, kezek a magasban és velük együtt skandálta a szöveget a felvillanyozott közönség.

Pár új dal is megszólalt a Delta Machine albumról, köztük a pörgős Soothe my Soul, de a régi albumok himnuszait - Enjoy the Silence, Policy of Truth, Personal Jesus - nem tudta überelni egyik új dal sem.

Az együttes kétnaponta koncertezik más-más helyszínen, ezért a csapattagok tekintettel vannak a frontember, Dave Gahan hangszálaira. Így Martin L. Gore vette át a főszerepet a színpadon pár szám erejéig. Hallhattuk tőle a zongorával kísért Home-ot, amivel sikerült megénekeltetni a közönséget. Még most is libabőrös vagyok, ha a pillanatra gondolok.

Következő csúcspontot a jól bevált zárásként eljátszott Never Let me Down Again nyújtotta. Katartikus élmény volt látni, hogy több tízezer kéz a magasba emelkedik, s mint a szélfútta búzakalász, egyszerre "lengedezik".

Ismételten jól éreztük magunkat és úgy gondolom, a zenekar is. Teljes erőbedobással, fiatalokat is meghazudtoló energiával szórakoztatták a közönséget az ötvenes éveikben járó csapattagok. Európa után Amerika felé veszik az irányt, s ha szerencsénk van, akkor most is dupláznak és jövőre visszatérnek hozzánk.

Felejthetetlen élmény volt! See you next time! - Viszlát legközelebb!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás