A Szentivánéji Vigasságok részletes programja (jún. 22.)

2013.06.19. - 11:45 | vaskarika.hu

A Szentivánéji Vigasságok részletes programja (jún. 22.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2013.06.22.

Gringo Sztár, Ed Philips, Soulwave, táncbemutatók, tűzijáték, éjszakai tárlatvezetés, vásár, mutatványosok, repülőnapi kamionos roadshow - június 22-én hat helyszínen számtalan program várja majd az érdeklődőket, és garantálhatjuk, hogy ezen a hosszú nyári napon biztosan nem éri meg senkinek otthon maradni.

A Szentivánéji Vigasságok programja:

Bartók Béla körút

10.00 - 01.00 Vásár, Mutatványosok

Bartók Béla körúton itallal-étellel várják vendégeiket a kereskedők, akik minden bizonnyal késő éjszakáig kiváló vendégmarasztalók lesznek.

Élménypark várja extrém eszközökkel a gyermekeket és felnőtteket.

21.30 „Sárkányverő" felvonulás

Az előadás története ott kezdődik, ahol a Föld is: a tűznél.
A Földanya tüzét ördögök őrzik, akiknek csúfságuknál csak kíváncsiságuk nagyobb, s lám, ahogy az ember is az édenkertben, úgy az ördögök is az alvilágban, megteszik azt az egyet ami „tilos": felébresztik a tűzőrző
- és az előadás során valóban tüzet okádó - hatalmas sárkányt...

Csónakázó tó - Sziget

14.00-18.00 - TŰZOKÁDÓ JÁTSZÓHÁZ - Interaktív játék bátor királyfiak és harcias királylányok számára

Az Óperenciás-tengeren túl, a Tűzokádó sárkány birodalmában mesebeli út vár hőseinkre, melyen végighaladva hét „sárkányos" próbát kell kiállniuk. A játékban szükség van harcosok gyorsaságára és csavaros eszére, hisz cél a sárkány megszelídítése.

Legyél te is sárkányszelídítő, kalandra fel!

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS- Sárkánybáb készítés

15.00 - SZENT GYÖRGY ÉS A SÁRKÁNY -Róka Szabolcs mesés, zenés előadása


Tófürdő

11.00 - 16.00 Sportvetélkedők

Tófürdőn várják a nap, fürdőzés szerelmeseit sportolási lehetőséggel egybekötve, amely strandröplabda, strandkosárlabda, strandfoci, strandlábtenisz, strandtollaslabda és kötélhúzó bajnokságokból áll. A helyszíni nevezés minden sportágban díjtalan!

10.00 Helyszíni nevezés érvényes belépőjeggyel

11.00 - 15.00 Sportvetélkedők

16.00 Eredményhirdetés

Szervező: SZOVA Zrt.

Nagyszínpad - emlékmű alatt

14.00 WestSide táncbemutató

A Westside TSE már 14 éve van jelen Szombathely város tánc sportjában.Tíz évvel ezelőtt kezdtek el versenyezni, gyermek és felnőtt korosztályban. Céljaik alapvetően két részre oszthatók. Az első, hogy szeretnék minden tehetséges gyerek számára elérhetővé tenni a versenyzés lehetőségét, és hogy táncosaik minél több belföldi és külföldi versenyre kijuthassanak, pláne ha erre még kvalifikálták is magukat. Minél több versenyen vesznek rész annál több rutint szereznek, és hatványozzák az esélyt, hogy még kiemelkedőbb eredményeket érnek el az amúgy sem szégyellni való eddigiek mellé.

A második pedig, hogy szeretnék, ha minden gyereknek, aki táncolni jár, szabadidejük hasznos eltöltésére adjanak lehetőséget és élet szóló élményekkel gazdagodjanak amíg itt a Westside-nál táncolnak!

14.30 Galaxy Rock and Roll bemutató

Mi is ez a rock'n'roll? A szó valódi jelentése: rázni, pörgetni, vagy ringatni és forgatni. Egyesület minden igazolt versenyzője kivívta az országos versenyeken való indulási jogot. Párosaik nemcsak a magyar mezőnyben jeleskednek, de világversenyeken is az élmezőnyt alkotják, minősített sportolók! Komoly eredmény, hogy egyesület 2 „A" kategóriás párt is a magáénak tudhat, bemutatójuk méltán emeli csapat színvonalát!


15.30 Karak Zenekar

Alternatív zenei és népzenei indíttatású muzsika, igazi "alternatív indie-folk".

 

17.30 Soulwave koncertje

A Soulwave 2007 januárjában alakult. Újfajta hangzásvilágú zenét kezdtek el építeni, így jött létre az első Magyarországon ismert post-grunge zenekar. Pár hónappal az alakulás után a zenekar megjelentette a bemutatkozó kislemezét a négy számot tartalmazó Butterflies EP-t. Folyamatos koncertezés és az album online terjesztése követte a megjelenést. A Soulwave műhelyében megíródott a nagylemez anyaga ami az előző EP-hez hűen modern, hangulatos anyag lett amiről nem hiányozhatnak az piano-rock balladák húzósabb rock'n'roll számok és a könnyed alt-rock témák.

19.30 Ed Philips and the Memphis Patrol koncert

Felrobban a színpad, felráz a zene!

Az Elvis Live! - Ed Philips and the Memphis Patrol legénysége, színpadra viszi Elvis Presley legdögösebb dalait egy Európában teljesen egyedülálló imázzsal és energiával. A nemzetközi hírű magyar Rock and Roll előadóművészek/ zenészek szuperprodukciója egyedi és látványos színpadképpel és show elemekkel eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint például Blue Suede Shoes, Hound dog, Jailhouse rock, Ready Teddy, Heartbreak Hotel, Burning Love, Viva Las Vegas. A fergeteges Elvis őrületet a banda amerikai katonai egyenruhában teszi ellenállhatatlanná, ami Elvis Európában töltött katona éveit, a G.I. Blues-os korszakát idézi fel.

22.30 Gringo Sztár koncert

Van az a pénz, mi nem a tiéd. Van az a nő, ki nem te beléd. Van az a rész, mi nekem egész. Van ez az élet, vigyázz, vigyázz, vigyázz!

Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után egy újabb friss zenei formációt hozott össze. Péter és két gyönyörű hangú énekesnője - Gereben Zita és Sapszon Orsolya - mellett további profi zenészek alkotják a Gringo Sztár zenekart. Az együttes egyfajta „kozmopuritán" popzenét játszik, ami reggae, jazz, rap, pop, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A dalok így sokszínűek, egy valami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok és a fülbemászó „gesztisen" komoly mondanivalót rejtő szövegek.

Az együttes névválasztását Geszti Péter két okkal indokolja: "Egyrészt természetesen felidézi az általam tisztelt világhírű Beatles dobos (Ringo Starr) nevét, másrészt ami talán ennél is pontosabb, azt is jelzi, hogy visszavándoroltam a zene világába, tudniillik a gringo szó spanyol- portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent."

A Gringo Sztár zenei vezetője és zeneszerzője Erdélyi Péter, aki billentyűsként együtt dolgozott Geszti Péterrel a Jazz+Az-ban is. De más szerzők, mint például a Balkan Fanatik is szerzett néhány dalt a csapat Pálinka Sunrise albumára. A két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya fiatal koruk ellenére már számos neves előadóval zenélhettek együtt. A zenekar felállításában Fekete Kovács Kornél is segédkezett, aki a Jazz+Az-ban is anno tevékenyen részt vállalt.

Emlékmű

24.00 Tűzijáték

Emlékműtől indítják zenei aláfestéssel a rakétákat, egyedi megformázású, komponált tűzképek lesznek, különleges show-elemet vegyítve.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az 6-700 méterre is elhallatszó durranások, pukkanások zavarhatják a házi kedvenceket. a leghelyesebb bevinni őket a lakásba, hogy félelmükben ne menjenek világgá!


Vasi Múzeumfalu

22.00 - 23.00 "Tüzet viszek, ne lássátok..." címmel

éjszakai tárlatvezetést hirdet a Vasi Skanzen minden érdeklődőnek. A rendhagyó petróleumlámpás vezetés során a látogatók betekintést nyernek a nyári napforduló ünnepébe, az ekkor a tűzhöz kapcsolódó népszokásokba, hiedelmekbe. Ez az éjszaka egyben a boszorkányok éjszakája is, így lehet, hogy a vezetés során rájuk is figyelni kell?

A vezetések 20.00-kor indulnak fél óránként, és az egy órás éjszakai barangolás során a régi korok Szent Iván-éji élményeiben részesülhetnek az érdeklődők 23.00 óráig.

Emlékmű alatti parkoló

2013. június 21-23.   

REPÜLŐNAP - ORSZÁGOS KAMION ROADSHOW

A roadshow célja, hogy az érdeklődők már az augusztusi rendezvényt megelőzően találkozhassanak a Repülőnap élményvilágával.

A rendezvénykamion különlegessége a 4D-s és digitális bemutató, amely az alábbi elemekből épül fel:

1. a magyar légierő története,
2. a Gripen vadászgépekről,
3. a Repülőnap történetéről, a 2013-as érdekességekről,
4. a magyar vadászpilóták képzéséről,
5. a Magyar Honvédségről.

A digitális bemutató eszközei:                                                                                                     

  • érintőképernyős monitorok,
  • tabletek,
  • plazma tévék,
  • szimulátorok.

A digitális bemutatót hagyományos kiállítás is kiegészíti, ahol repülőgép makettek, a repüléshez kapcsolódó relikviák és fotók is megtekinthetők. A látogatók bluebox fotózáson is részt vehetnek, illetve ingyenes wifi és bluetooth kapcsolaton keresztül exkluzív tartalmakhoz is hozzájuthatnak.


Új hozzászólás