Ismerős Arcok, Konflikt, Dalriada, Lord, Bin Jip - Zenei csemegék júniusra

2013.06.05. - 13:00 | vaskarika.hu

Ismerős Arcok, Konflikt, Dalriada, Lord, Bin Jip - Zenei csemegék júniusra

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2013.06.06 - 30.

Indul a szabadtéri koncertszezon, de a klubok még egy utolsó rohamot indítanak a rajongókért! Konflikt, Dopeman, Buena Vista Social Club fedett helyszíneken, míg a Lord, Ocho Macho, Bin Jip, Dalriada, Ismerős Arcok, Gringo Sztár szabadtéren lép színpadra. A lista ennél bővebb, érdemes végigpörgetni!

június 6., csütörtök

19:00 - Cafe Frei

GULLIVER UTAZÁSAI 

Az egy-két saját számot, de zömében feldolgozásokat játszó Gulliver Utazásai a helyi könnyűzene jól ismert képviselőinek újabb formációja, akik ezúttal a soul - blues, soul - beat világába tesznek könnyed, de tartalmas kiruccanást.

Polgár Tibor - billentyű, ének,  Németh Tamás - szaxofon, Farkas Tibor - basszusgitár, Polgár Gábor - dob, Kulhay András - gitár, ének

Június 7., péntek

21:00 - Magház

Egyszálgitárkodás Vol.2.: TOM LUMEN
vendég: Györki Miklós

Tom koncertjeit páratlan, élménydús előadásmód, virtuóz gitárjáték és jókedv jellemzi. Dinamikus előadása során hangszere egy egész zenekar hangerejével szólal meg. Édesanyja szülővárosába visszatérve ezúttal a Magházban hallhatjuk.
Változatos, sokszínű műsorát elsősorban lendületes, szerethető dalok jellemzik, melyeket időnként egy-egy romantikus melódia vált fel. Hangsúlyos, izgalmas és egyéni hangzásvilágú saját szerzeményei mellett neves külföldi előadók (pl. Queen, Nat King Cole, Tommy Emmanuel, The Beatles, Billy Idol, Michael Jackson) kedvelt számait is megszólaltatja. Tom a tavaly decemberben megjelent Seven Breaths című lemezének dalait egy mozgalmas turné keretében mutatja be hazai és nemzetközi közönség előtt. A hazánkban egyedülálló teljesítményre már számos rádiócsatorna is felfigyelt.
Az est érdekessége, hogy néhány dalt Györki Miklós (Latin Spirit) kiváló gitárjátéka tesz majd igazán különlegessé.

Belépő: 400 Ft

19:00 - Körmend, Csombor pizzaház és vendéglő udvara (Vasútmellék utca 13.)

9. Magyar Ünnep

Jegyek elővételben a két napra: 3700 Ft
Napijegyek helyszínen: 2500 Ft (Elővételi jegyek: Tourinform Iroda- Körmend Szabadság tér, Csombor Étterem-Körmend.

Programok:

Péntek:
-19:00 Revans Rock Band
-20:00 Hungarica
-21:30 Ismerős Arcok

Június 8. szombat

18:00 - Körmend, Csombor pizzaház és vendéglő udvara (Vasútmellék utca 13.)

9. Magyar Ünnep

Jegyek elővételben a két napra: 3700 Ft
Napijegyek helyszínen: 2500 Ft (Elővételi jegyek: Tourinform Iroda- Körmend Szabadság tér, Csombor Étterem-Körmend.

Programok:

Szombat este:
-18:00 Tarisznyások
-18:30 Csillagösvény
-20:00 TransylMania (Erdély)
-21:30 Dalriada

20:00 - Végállomás

ATAKÁM / BETRAYER / VERILUN KONCERT 

20:00 - Sörpatika kerthelyiség


20:30 - Zsinagóga Udvar -Szimfónia kávézó belső udvara 

Timi & Hot Stuff koncert

Belépő: 600 ,-

21:00 - Magház

„Keep calm and play reggae!" REGGAE/SKA Party

Igazi reggae muzsikák pattogós ska-val fűszerezve!

Belépő: 200 Ft


Június 14., péntek

20:00 - Zsinagóga Udvar 

Bin Jip Harcsa Veronikával

Belépő: 1.000.- HUF 

20:00 - Oladi KIKI Rendezvényháza 

Konflikt koncert

Vendég: Kinek beszélsz te, Pampers, Zsibbadás

És egy extra vendég az "öregeknek"! A 20 éves Secret Valley, Hege csapata vezeti fel az estet pontban fél 9-től, szóval erősen ajánlott időben érkezni a fiataloknak is

22:00 - Magház

DOPEMAN & KicsiDope 

vendég: Manopapa ft. DMC

(A belépőkből befolyt összeget a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára ajánljuk fel)

Belépő: 1000 Ft


Június 15. szombat

13:00 - Körmend, Rábapart

Rábastock Fesztivál

Rábastock Fesztivál WOODSTOCK után szabadon, világbékével, peace pólókban, laza ingekben, akár mezítláb... Remek blues és woodstocki hangulatú zenékkel készülünk egy hagyományteremtő rendezvénnyel, egész napos családi programokkal, sütés-főzés, takarós elfekvések, olcsó ital és ételkínálattal...
Ahol nem keresi degeszre magát a kocsmáros, a szervező, sőt a zenész sem, hiszen a blues szeretetéről és családokról lenne szó! A helyszín a csodás Rába part Szabadidőcentrum, szabadtér, frissen nyírt fű illata, és a Rába folyó varázsa ami meghatározó!

Jegyárak:
14 év alatt ingyenes, felnőtt kísérővel!
14 év felett 900.- Forint!

Kezdés 13 órakor, érdemes már akkor érkezni, hiszen minden zenekar óriási és a napozós, piknik hangulat egyedi! Az első 100 vendég ajándékot kap a helyszínen!

A legerősebb Alterába jön! - Hegét faggattuk újdonságokról és két nyári fesztiválról

2013.05.24. - 11:00 | Jene Bogi - Fotók: Büki László

A legerősebb Alterába jön! - Hegét faggattuk újdonságokról és két nyári fesztiválról

"Lesz hat szülinapos zenekarunk: Tízéves a Punanny Massif és az Ocho Macho, húszéves a Secret Valley és az Alvin és a Mókusok, valamint harmincéves a Pál Utcai Fiúk és az Auróra zenekar." Júliusban jön a negyedik Alterába, valamint júniusban debütál egy új rendezvény is, a Rábastock Blues Fesztivál. Hegét, azaz Hegedüs Lászlót kérdeztük a két eseményről.

 

 

III. Buti Pálinka Fesztivál - Vönöck

20.00-21.30 - OCHO MACHO EGYÜTTES

22.00-23.30 - LORD ZENEKAR

22:00 - Magház

A Savaria Depeche Mode Fan Club szervezésében: DEPECHE MODE PARTY

Tervezett program:
22.00: Warm Up: "SOUNDS OF DARK ELECTRO"
23.00: DEPECHE MODE PARTY ... & synth-pop, new wave, EBM.
DJ: Mr.Sziszi
Info: www.sdmfc.hu

Belépő: 200 Ft

június 16., vasárnap

Bloomsday

18.00 ELEFÁNT koncert - (Fő tér Szökőkút)

A legfrissebb Szombathelyről elszármazott sikertörténet ingyenes koncertje!

20.00 Chen koncert (AGORA Terasz)

Szombathely legrégebbi alternatív zenekara. Vállaltan barkács low-fi hangzás, évenként egyszeri megjelenés jellemzi, az ismert városi arcokból álló csapatot. A korai Bloomsday-ek állandó szereplői 2013-ban ismét színpadon!

Vendégművészek: MC Weöres és VoiceJoyce

június 20., csütörtök

19:00 - Cafe Frei

KOBAK PALÁNTÁK és TÓTH DÁNIEL  

A KoBaK Palánták, azaz a Kormorán Baráti Kör tagjai, a 11 éves Nagy Júlia (népdal, népi hegedű) és a 12 éves Harangozó Marcell (klasszikus gitár) két éve zenélnek együtt. Számos tehetségkutató fesztivál nyertesei. Műsorukban jellemzően Kormorán dalok, de amellett népdalok, klasszikus gitárdarabok és népszerű slágerek is szerepelnek.

A 15 éves Tóth Dániel a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola jazz-ének szakos tanulója, a Szombathely hangja 2011-es győztese. Repertoárjában híres előadók számai is megtalálhatók: Eric Clapton, Robbie Williams, Jason Mraz...

Június 21., péntek

20:30 - Magház

Szabad a pálya!

Szülinapi Jammelés a Lunchbox és a Soulution tagjainak közreműködésével
Ha van hangszered, nosza, csapd a „hónod alá" és csatlakozz!
Utána stíluskavalkád, avagy party magház módra!

Belépő: 200 Ft

június 22., szombat

Nagyszínpad - Emlékmű alatt

Szentivánéji Vigasságok

15.30 20on4 együttes koncertje

A KDG iskolai zenekarából nőtték ki magunkat, a nevünk pedig a 24 órás vetélkedőből származik, mivel ott álltak össze a zenekari tagok közül négyen először egy zúzásra.

Tagok:
Szőke Krisztina - ének
Németh András - gitár/vokál
Dolgos Ádám - gitár/vokál
Tápai Árpád - basszusgitár
Czetter Gábor - dob

17.30 Soulwave koncertje

A Soulwave 2007 januárjában alakult. Újfajta hangzásvilágú zenét kezdtek el építeni, így jött létre az első Magyarországon ismert post-grunge zenekar. Pár hónappal az alakulás után a zenekar megjelentette a bemutatkozó kislemezét a négy számot tartalmazó Butterflies EP-t. Folyamatos koncertezés és az album online terjesztése követte a megjelenést. A Soulwave műhelyében megíródott a nagylemez anyaga ami az előző EP-hez hűen modern, hangulatos anyag lett amiről nem hiányozhatnak az piano-rock balladák húzósabb rock'n'roll számok és a könnyed alt-rock témák.

19.30 Ed Philips and the Memphis Patrol koncert

Felrobban a színpad, felráz a zene!

Az Elvis Live! - Ed Philips and the Memphis Patrol legénysége, színpadra viszi Elvis Presley legdögösebb dalait egy Európában teljesen egyedülálló imázzsal és energiával. A nemzetközi hírű magyar Rock and Roll előadóművészek/ zenészek szuperprodukciója egyedi és látványos színpadképpel és show elemekkel eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit, mint például Blue Suede Shoes, Hound dog, Jailhouse rock, Ready Teddy, Heartbreak Hotel, Burning Love, Viva Las Vegas. A fergeteges Elvis őrületet a banda amerikai katonai egyenruhában teszi ellenállhatatlanná, ami Elvis Európában töltött katona éveit, a G.I. Blues-os korszakát idézi fel.

22.30 Gringo Sztár koncert

Van az a pénz, mi nem a tiéd. Van az a nő, ki nem te beléd. Van az a rész, mi nekem egész. Van ez az élet, vigyázz, vigyázz, vigyázz!

Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után egy újabb friss zenei formációt hozott össze. Péter és két gyönyörű hangú énekesnője - Gereben Zita és Sapszon Orsolya - mellett további profi zenészek alkotják a Gringo Sztár zenekart. Az együttes egyfajta „kozmopuritán" popzenét játszik, ami reggae, jazz, rap, pop, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A dalok így sokszínűek, egy valami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok és a fülbemászó „gesztisen" komoly mondanivalót rejtő szövegek.

Az együttes névválasztását Geszti Péter két okkal indokolja: "Egyrészt természetesen felidézi az általam tisztelt világhírű Beatles dobos (Ringo Starr) nevét, másrészt ami talán ennél is pontosabb, azt is jelzi, hogy visszavándoroltam a zene világába, tudniillik a gringo szó spanyol- portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent."

A Gringo Sztár zenei vezetője és zeneszerzője Erdélyi Péter, aki billentyűsként együtt dolgozott Geszti Péterrel a Jazz+Az-ban is. De más szerzők, mint például a Balkan Fanatik is szerzett néhány dalt a csapat Pálinka Sunrise albumára. A két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya fiatal koruk ellenére már számos neves előadóval zenélhettek együtt. A zenekar felállításában Fekete Kovács Kornél is segédkezett, aki a Jazz+Az-ban is anno tevékenyen részt vállalt.

június 23., vasárnap

19.00 - AGORA - Művelődési és Sportház

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB feat. OMARA PORTOUNDO koncert

Vendég: OCHO MACHO ACOUSTIC SPECIAL

Belépőjegyek ára : 6990 Ft, 8990 Ft, 10990 Ft

Jegyek elővételben az AGORA Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266), valamint a www.jegymester.hu oldalon  vásárolhatók.

Az Orquestra Buena Vista Social Club @ featuring Omara Portuondo, produkció keretében egy legenda kel életre az AGORA - Művelődési és Sportház színpadán!
Aki látta a klasszikus Wenders filmet, a BVSC „megszületését", annak ott a helye  június 23.-án vasárnap este 19 órától Szombathelyen az MSH nézőterén!
A show-ban fellép az isteni Omara Portuondo is, a kubai zene „First Lady-je". 
Buena Vista Social Club 1997-ben adta ki egyetlen studió albumát, Ry Cooder segítségével, mely azonnal világsiker lett. Az album, melyen kubai veterán zenészek zenélnek együtt, Wim Wender rendezte film jóvoltából szárnyalt tovább, valamint a nemzetközi turnék és a közreműködő zenészek albumai is tovább népszerűsítették a zenekart. A Buena Vista Social Club egy igazi jelenséggé vált.2013-ban, az elmúlt évek nagy sikerű koncert turnéi után, a 14 fős Buena Vista Social Club® zenekar visszatér Európába, számos első és másodgenerációs zenész  közreműködésével.

A zenekar frontemberei többek közt a Buena Vista Social Club filmből ismert arcok: trombitás Guajiro Mirabal, harsonás Jesus "Aguaje" Ramos. Az ifjú kubai zenészeket olyan tehetségek képviselik, mint a híres vokalista Carlos Calunga és a zongora virtuóz Rolando Luna. Az elmúlt évek óriási sikert hoztak a zenekar számára. Telt házas koncerteket adtak olyan hires helyszíneken, mint a Paris Olympia, London Royal Albert Hall, Barcelona's Liceu és a bécsi Konzerthaus.

A fantasztikus koncertnek vendége is lesz. A példaképekkel egy színpadra álló Ocho Macho exkluzív akusztikus produkcióval készül!
Kihagyhatatlan este! Jegyek elővételben az AGORA Jegyirodában kaphatók!

Új hozzászólás