Ez történt a hétvégén - képes eseményösszefoglaló (06.07. - 06.09.)

2013.06.10. - 15:00 | vaskarika.hu / MTI

Ez történt a hétvégén - képes eseményösszefoglaló (06.07. - 06.09.)

Áradó folyók, alsóörsi Harley-Davidson találkozó, PASO szülinapi buli, Savaria Táncverseny, Sziget Eye, Crossroads Táncgála, könnyűzenei koncertek, egészségnap a Humán Civil Házban, Szudáni Nap, diákolimpiai focisiker, májusfa kitáncolás, néptánc, Nagy Versmondás, Oladi Juniális - képekben a hétvége eseményei!

június 9., vasárnap


A 20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó futóverseny rajtja az 56-osok terén 2013. június 9-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Templomszentelő szent liturgia Magyarország egyetlen máramarosi fatemplomok stílusában épült, 24 méter magas fatemplománál Pusztaottlakán 2013. június 9-én. A román ortodox templomot Szent György nagyvértanúról nevezik el.
MTI Fotó: Rosta Tibor


A június 9-i állapot szerint Tahitótfalun folyamatosan zajlik a gátak erősítése és a víz szivattyúzása, amiben segítségünkre van a Baptista Szeretetszolgálat és a Kárpátaljáról érkezett csapat is akik éjjel nappal dolgoznak. További fotók és beszámoló itt!


Június második hétvégéjén, mindkét pihenőnapra jutott vendégfellépő Bükfürdőn. Vasárnap az Európa- és világbajnok szombathelyi kötélugrók adtak ízelítőt tudásukból. További fotók itt!


A Bői Általános Iskola 7. és 8. osztályosokból álló focicsapata nyerte vasárnap a Telekom Labdarúgó Diákolimpia országos döntőjét Pécsen. További fotók és beszámoló itt!

június 8., szombat


Lord Panamo (Tóth Kristóf) énekes a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) tizedik születésnapját ünneplő koncerten Budapesten a Szabadság téren 2013. június 8-án. MTI Fotó: Marjai János


Gyülekeznek a felvonulás résztvevői a 14. Harley-Davidson Open Road Fest fesztiválon, Alsóörsön 2013. június 8-án. A motoros fesztivált június 5-e és 9-e között rendezik a Balaton-parti településen. MTI Fotó: Kovács Tamás


A "királyi pár" nosztalgiavonattal megérkezik a gödöllői vasútállomásra 2013. június 8-án, ahonnan hintóval utaznak a gödöllői kastélyba, ahol háromnapos királyi programmal várják az érdeklődőket. 1867. június 8-án koronázták magyar uralkodóvá Ferenc Józsefet és feleségét, Erzsébet királynét Gödöllőn, amelynek kastélya egykor Sisi szeretett tartózkodási helye volt. MTI Fotó: Máthé Zoltán


Tahitótfalun az ideiglenes gátat szombat délelőtt áttörte a víz, így jelenleg az eredeti, második gát védi a települést az ár ellen. A településen 2006-ban volt a legmagasabban a Duna vízszintje, ezt most jóval meghaladta a június 8-i állapot. További fotók és beszámoló itt!


A magyar bajnok páros a középdöntőig menetelt szombaton a WDSF tíztánc Európa-bajnokságon, amelyet a 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny főversenyeként rendeztek Szombathelyen. További fotók és beszámoló itt!


Június második hétvégéjén, mindkét pihenőnapra jutott vendégfellépő Bükfürdőn. Szombaton a hegyfalusi Háncs néptáncegyüttes szórakoztatta a nagyérdeműt. További fotók itt!


Negyedik alkalommal rendezte meg évzáró gáláját a Crossroads Tánciskola június 8-án szombaton, az Oladi KIKI-ben. Kora délutántól az óvodás táncosoktól kezdve a Rockabilly Flash Teamig hat csoport mutatta be tánctudását - a hip-hoptól a rock'n'roll-ig több műfaj képviseltette magát a színpadon. További fotók és beszámoló itt!


11 zenész, rengeteg hangszer és két csinos hölgy a színpadon - 2003. decemberében játszott utoljára eredeti felállásában az Acoustic Blues Jam. Június 8-án a Sörpatika kerthelyiségében pótszékes bulit adtak az igényes zene kedvelőinek. További fotók és beszámoló itt!


Június 8-án este a Timi & Hot Stuff gyertyafényes koncertjével nyitott a Zsinagóga Udvar. További fotók itt!


Nyitott nap - Együtt a család a segítőkkel! elnevezéssel június 8.-án, szombaton került megrendezésre a XVIII. Szombathelyi Egészségnapok 5. rendezvényére. Ugráló-vár, arcfestés, dohányzás leszoktatásról, a lelki egészség megőrzésének fontosságáról, az egészségünk visszaszerzésének lehetőségeiről, grafológia-írásképünk jelentőségéről, közlekedésbiztonságról, a sikeres ember receptjéről szólt ez a nap. További fotók itt!


Dr. Abdel Hameed, a Körmenden új hazára/otthonra lelt szudáni származású gyermekorvos és felesége, Dr. Beke Katalin, ez idő alatt felnőtté cseperedett gyermekeik, valamint a Körmendi Kulturális Központ az elmúlt évek sikerein, az egyre népesebb közönségen felbuzdulva rendezte meg ismét Európa és Afrika e két távoli országának idei találkozóját 2013. június 8-án Körmenden, a Batthyány kastélyban. További fotók itt!

június 7., péntek


A Sziget Eye nevű 65 méter magas óriáskerék a fővárosi Erzsébet téren 2013. június 7-én. A látványosság később áttelepül a Sziget fesztiválra. A háttérben a Szent István-bazilika látható. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Június hetedikén este a büki Koczánháznál gyülekeztek a májusfakitáncolók, hogy ápolják a népi hagyományt és egyszersmind le is dönthessék az 1 hónapja felállított májusfát.


Június 7-én az Oladi KIKI-ben vidám juniálist tartottak. Táncos műsorokkal léptek fel az általános iskola diákjai. Sportolási lehetőségek, lovaglás, ügyességi játékok várták a gyerekeket. Gulyásfőzőverseny, Bulcsú Vezér Hagyományőrző Egyesület bemutatója Zumba fitness Novák Vikivel színesítette a programot. További fotók és beszámoló itt!


A 84. Ünnepi Könyvhét alkalmából került sor június 7-én Szombathely főterén a Jordán Tamás nevével fémjelzett közösségi versolvasásra. A színiigazgató vezényletével több száz diák és érdeklődő együtt mondta el a Valse Triste című Weöres Sándor verset. További fotók és beszámoló itt!


Június 7-én nemcsak a víz, hanem a helyi lakosok és katasztrófaturisták is elárasztották Győr belvárosát. Embertömegek nézték a gyalogoshídról a Rábán átívelő Petőfi híd és Rába kettős híd alját elérő vízfolyamot. További fotók és beszámoló itt!

Új hozzászólás