Viva Cuba - Buena Vista Social Club koncertelőzetes

2013.06.23. - 01:30 | vaskarika.hu

Viva Cuba - Buena Vista Social Club koncertelőzetes

Helyszín: Szombathely, AGORA -MSH

Dátum: 2013.06.23.

Egy legenda kel életre a Szentivánéji Vigasságok méltó lezárásaként a Sportház színpadán! Aki látta a klasszikus Wenders filmet, a Buena Vista Social Club "megszületését”, annak ott a helye június 23-án vasárnap este 19 órától Szombathelyen, az MSH nézőterén! A show-ban fellép az isteni Omara Portuondo is, a kubai zene „First Lady-je” és Eliades Ochoa, a klasszikus felállás meghatározó alakja! A fantasztikus koncertnek vendége is lesz: a példaképekkel egy színpadra álló Ocho Macho exkluzív akusztikus produkcióval készül! Videókkal kedvcsinálunk!

Barázdált arcok, mesélő tekintetek, ráncok között bujkáló mosolyok - és persze fantasztikus, hangok énekben, zenében. Így ismerte meg a világ másfél évtizede a Buena Vista Social Club formációt Wim Wenders veterán kubai muzsikusokról szóló filmjében. Tehetségük, tudásuk mellett szuggesztív előadásmódjukat, semmihez sem hasonlítható hangulatú, magával ragadó produkciójukat most ismét élőben élvezheti az európai közönség. 

A Buena Vista Social Club 1997-es, egyetlen stúdióalbuma után világsikert aratott. A 13 tagú Orquesta Buena Vista Social Club® ma már nem egy zenekar, hanem jelenség.

 

A gerincet továbbra is a filmből megismert zenészek alkotják: Eliades Ochoa (gitáros, énekes), Barbarito Torres (kubai lant) és Jesus "Aguaje" Ramos (harsona). Őket egészítik ki olyan fiatal kubai tehetségek, mint az énekes Carlos Calunga és a virtuóz zongorista, Rolando Luna. Újra csatlakozott Omara Portuondó, az eredeti Buena Vista Social Club tagja is, akinek 2008-as Gracias című albuma elnyerte a Latin Grammy-díjat.

Omara frissessége mit sem kopott az elmúlt hat évtized alatt, a szakemberek a Graciast 2008 egyik legjobb albumának nevezték. A zenészóriások kézjegye örökre rajta marad a son montunos, a danzó, a cha-cha-cha, a boleró és kubai jazz stílusán. 


Az együttest telt ház ünnepelte az Olympia, a Royal Albert Hall, a Liceu Barcelona, a bécsi Konzerthaus és a North Sea Jazz fesztivál színpadán. Nem kétséges, életteli játékával az Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo produkció újra meghódítja Európát és természetesen Szombathely városát!

 

Közreműködik:

Omara Portuondo - ének
Eliades Ochoa - gitár, ének
Jesus Aguaje Ramos - harsona, vokál
Barbarito Torres - laud (kubai lant)
Papi Oviedo - gitár
Pedro Pablo - nagybőgő
Rolando Luna - zongora
Idania Valdés - vocal, ütő hangszerek
Carlos Calunga - vokál
Alberto La Noche - bongó
Filiberto Sanchéz - kubai dob
Angel Terry - konga
Luis Alemany - trombita
Guajirito Mirabal - trombita

Jegyek:

https://www.jegymester.hu/hun/Event/8082328/BUENA-VISTA-SOCIAL-CLUB-koncert#   

Új hozzászólás