Sziget Eye - Óriáskerék Budapest szívében

Képgaléria megtekintése2013.06.21. - 03:20 | vaskarika.hu / MTI - Fotók: Mernyó Ferenc

Sziget Eye - Óriáskerék Budapest szívében

Sziget Eye a neve annak a hatalmas, mintegy 65 méter magas óriáskeréknek, amelyet június 7-én pénteken állítottak fel a fővárosi Erzsébet téren. A látványosság később áttelepül a Sziget fesztiválra.

HIRDETÉS

A Belváros önkormányzata és a Sziget Szervezőiroda által felállított Sziget Eye hat hétig várja az érdeklődőket a belvárosban.

Az óriáskerék maximális kapacitása 332 fő, a menetidő legalább tíz perc. A hatalmas szerkezet alkotóelemeit 24 konténerben szállították a helyszínre, majd egy 160 tonnás daru segítségével hat nap alatt húsz ember építette fel.

Az ideiglenesen telepített építmények közül a fővárosi Sziget Eye az egyik legnagyobb méretű Európában: 65 méter magas, 37 darab nyolcszemélyes, légkondicionált, zárt kabinnal, valamint egy négyfős VIP-kabinnal rendelkezik.

Hasonló kerekek több világvárosban működnek. Az Erzsébet téren felállított szerkezet is megjárta már többek között Párizst, Brüsszelt és Milánót.

Az elkövetkező hat hétben vasárnaptól csütörtökig, reggeltől 24 óráig, pénteken és szombaton reggeltől hajnali kettőig pörög a Sziget Eye a belvárosban.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás