Az olvasók kérdései - Trummer Zsófia műkörmös válaszol

2013.07.16. - 11:00 | Waldo

Az olvasók kérdései - Trummer Zsófia műkörmös válaszol

Halpedikűr akár heti többször, ombre lakkozás - a múlt héten Trummer Zsófia várta olvasóink kérdéseit. Szakértő válaszol sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakembertől kérdezhessenek.

HIRDETÉS

Szeretném kérdezni, hogy a halpedikűr helyettesíti-e a szokásos értelemben vett pedikűrt? Milyen gyakran ajánlott?

Igen, helyettesíti. Bátran alkalmazhatjuk a klasszikus pedikűr helyett, akár heti kétszer is igénybe vehetjük a kezelést, hiszen káros mellékhatása nincsen. A hagyományos pedikűrrel összehasonlítva, a halakkal töltött egy kezelés után a különbség nem annyira szembetűnő, de rendszeres alkalmazás mellett egy tartósabb eredményt érhetünk el.

A halpedikűr tulajdonképpen csak lábra ajánlatos, vagy a kezünket is lehet vele kezelni?

Természetesen kézen is alkalmazható. Tartós fizikai munkát végzők kézfején (tenyerén) alakulhatnak ki keményedések, melyek számát így szépen le tudjuk csökkenteni. Egész testes halfürdőket találunk több helyen az országban, ezeket általában orvosi célra alkalmazzák.

Szeretném kérdezni, hogy a zselés lakkra lehet-e más színű lakkot kenni? Arra gondolok, ha pl.: egy halvány rózsaszín zselés lakkot készíttetek, ami 2-3 hétig tart, de közben szeretném egy alkalomra átlakkozni egy más színnel, az aznap viselt adott ruhához. Van erre lehetőség, hogy azt este lemosva újra a zselés lakk maradjon, sértetlenül?

Hogyha az acetonmentes körömlakklemosó, akkor igen, nyugodtan használható körömlakk alkalmi lakkozáshoz, azt lemosva semmilyen baja nem lesz a zselés lakknak. Amit tudok javasolni, hogy mindig pár árnyalattal sötétebb legyen a felkent körömlakk, mint a zselés szín, így biztosan fed.

Láttam egy ismerősöm kezén olyan lakkozást, ami színátmenetes volt. Nem tudom elképzelni, hogy ez hogyan készül. Van nálad lehetőség ilyenre? Nagyon tetszett, és szívesen kipróbálnám.

Hétről hétre én is nagyon sok újdonsággal találkozom, köztük ezzel a fajta színátmenetes (ombre) lakkozással. Ezt többféleképpen is fel lehet vinni a körömre. Vagy már a lakkozó ecseten keverjük a színeket, vagy pedig a két színt felvisszük a körömre és ott mossuk össze. Az, hogy melyiket választom, sokban függ a vendég által választott színektől. Válasszunk akár klasszikus, akár nyári színeket, szerintem nagyon fel tudja dobni a körmöt ez a fajta lakkozás, akár rövid vagy hosszabb körömről van szó.

Van-e arra lehetőség, hogy francia manikűr készüljön zselés lakkal? Az a bajom, ha otthon "saját magam" gyártom, akkor a fehér rész, hiába húzok rá egy átlátszó fedő réteget, hamar lekopik. Vagy van olyan zselés lakk, amit otthon fel tudok kenni?

Sokan kérnek francia lakkozást, főleg az a korosztály, aki már úgymond kinőtt a vad színekből és valami klasszikus, nem annyira feltűnő színű körmöt szeretne. Ilyenkor díszítünk strasszkövekkel, ami egy picit odavonzza a tekintetet. Lábon is egyre többen kérik ugyanezt a színt, ami bármilyen szandálhoz, papucshoz, nyitott orrú cipőhöz színben passzol. Májusban voltam Budapesten a "Körmösnapon", ott mutatták be az egyik legnagyobb körmös alapanyagokkal foglalkozó cég legújabb fejlesztését. Olyan zselés lakkot, melyhez nem szükséges sem alaplakk, sem pedig fedő. Hasonlóképpen használhatjuk, mint a körömlakkot, azzal a különbséggel, hogy a géllakkot UV lámpa alatt köttetjük. Utóbbinál arra kell nagyon figyelni, hogy színcserénél ne reszeljük el körmeinket.

A szakértő válaszol - bemutatjuk Trummer Zsófia műkörmöst

2013.07.08. - 17:30 | Waldo

A szakértő válaszol - bemutatjuk Trummer Zsófia műkörmöst

Biztosan mindenkiben vannak kérdések, amikkel talán nem keresnék fel sem orvosukat, sem kozmetikusukat, sőt, életmód tanácsadó telefonszámát sem tárcsáznák. Sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakértőnktől kérdezhessenek, így ne maradjon probléma tanács nélkül. Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a szakerto.vk@gmail.com mailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ szakértőnk. Ezen a héten Trummer Zsófia műkörmös várja a kérdéseket.

 

Új hozzászólás