Szabad a mikrofon - ifjú rockerek a Cafe Frei színpadán

Képgaléria megtekintése2013.07.28. - 01:00 | Dart

Szabad a mikrofon - ifjú rockerek a Cafe Frei színpadán

Szabad a mikrofon címmel a Cafe Frei Szombathely és a Jam Music Hangszerüzlet közös koncertsorozatot indított, amely lehetőséget ad kezdő zenekaroknak és énekes előadóknak tehetségük bizonyítására. Július 27-én este a Belső Uránia udvarban egy szólista és négy zenekar lépett fel: Kiss Gábor énekes, a Skicc együttes, az Újvilág utca, a Black in Rock és a Clean Cats and the Pcychopaths.

Kiss Gábor énekes egy szál gitárral és erős orgánumával alapozta meg a hangulatot. Fiatal kora ellenére rutinosan mozgott a színpadon. A második fellépő a Skicc együttes volt, akik annyira frissek, hogy csak a fellépés előtt két nappal álltak össze. Tagok: Vig Ádám, Sipos Péter és Poócza András. Mindenféle stílusra nyitottak, főként az akusztikus hangzást részesítik előnyben. Elsősorban feldolgozásokat adtak elő és egy saját számot.


Az Újvilág Utca együttes 2010 január végén alakult, látszott a színpadi jelenlétükön a rutin, sok fellépésük volt már. Legsikeresebb számuk talán az "Adél" című, itt is eljátszották. Jáhnny Dominik dob, Varga Dominik ének, basszusgitár, Doma Bence ének, gitár, Puskás Mátyás gitár felállásban játszottak.

A negyedik fellépő a Black in Rock trió Balfról érkezett. A fiatal srácok nagy lelkesedéssel játszottak, még a közönséget is megénekeltették a Bikini és Tankcsapda feldolgozásokkal. Az ének helyenként nem volt teljesen tiszta, ám egy gyermekzenekarnak ez megbocsátható. Bizonyosan hallani fogunk még a srácokról. Tagok: Kovács Kristóf dob, Kassi Ádám gitár, Kassai Ákos ének.


Az estet a Clean Cats and the Pcychopaths zárta. A Kirják István basszusgitár, James Owen ének, gitár és Kercza Márk dob összeállítású zenekar két hónapja zenél együtt, így a formációnak ez volt első koncertje. A technika nehezítette a kezdést, először elment az áram, majd az erősítő rakoncátlankodott.

Az Open microphone beváltotta a hozzáfűzött reményeket, kezdő zenekaroknak nyújtott bemutatkozási lehetőséget, amelyek közül néhányan teljesen friss alapításúak. Élvezhető este volt, köszönet a fellépőknek és a szervezőknek.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás