Fellobbant a láng - Savaria Karnevál 2013

Képgaléria megtekintése2013.08.23. - 00:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László

Fellobbant a láng - Savaria Karnevál 2013

Eldördült az ókori startpisztoly, ami stílszerűen egy lobogó fáklya képében vált valóban rómaivá. Augusztus 22-én a Savaria Legio vezette fel a város előljáróit, s vonultak be a Fórum Színpad elé. Karneváli köszöntőt mondott Mérei Tamás, a kuratórium elnöke, dr. Puskás Tivadar polgármester és Szommer Ildikó karneváligazgató. A 14. karnevál lángját dr. Puskás Tivadar gyújtotta meg.

Augusztus utolsó hétvégéjén Szombathely ünnepi díszbe öltözik. Az utcák megtelnek római viseletbe öltözött emberekkel, frissen sült finomságok illata járja át a levegőt, vidámság és jókedv uralkodik mindenütt.

Már a megnyitó előtt kíváncsi érdeklődők járják a karneváli helyszíneket, izgatottan várva, vajon az idén is kinyit-e a kedvenc sörsátruk, megtalálják-e kézművesüket, látnak-e valamilyen újdonságot. Természetesen nem csalódnak, akik ellátogatnak a 14. fesztiválra, mert 20 helyszínen több száz programon vehetnek részt. Az időjárás is kegyes, a meteorológia jó időt jósol mind a négy napra.

Este 8 órakor dr. Puskás Tivadar polgármester korhű jelmezben lépett a mikrofonhoz, és köszöntötte az összegyűlteket - előtte a Legio harci díszben csillogó katonái, míg a háttérben a karnevál szervezői, Szommer Ildikó és Mérei Tamás követte az eseményeket.  

A köszöntőbeszédek után Dr. Puskás Tivadar polgármester meggyújtotta a lángot, jelét adva annak, hogy kezdődhet a négynapos mulatság.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás