A Magyar Dal Napja - itt a részletes szombathelyi program

2013.08.27. - 11:30 | vaskarika.hu / MTI

A Magyar Dal Napja - itt a részletes szombathelyi program

Helyszín: Szombathely, Fő tér

Dátum: 2013.09.07 - 08.

Tíz vidéki, egy határon túli településen és a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek a magyar dal napján, szeptember 8-án vasárnap. A magyar dal idei fővárosa, Békéscsaba háromnapos programmal készül. Szombathelyen szeptember 7-én a Big Band Fesztivál lesz a felvezető program, másnap fellép többek közt ByeAlex és a Vad Fruttik is.

Immár hatodszor valósul meg a magyar dal napja, ami a résztvevők, a szervezők, az önkéntesek munkája mellett annak is köszönhető, hogy mindenki tiszteletben tartja az ügy politikamentességét - fogalmazott Presser Gábor, a rendezvény megálmodója budapesti sajtótájékoztatón.

Megjegyezte, hogy a külhoni Sepsiszentgyörgy tiszteletbeli helyszíne a magyar dal napjának, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. nemcsak a hazai, hanem a határon túli programok szervezésébe sem kíván belefolyni, a szervezők mindig a helyi települések és színpadok felelősei.

Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a részt vevő helyszínek összesen 5,7 millió forintot nyertek a Nemzeti Kulturális Alap pályázatain, a magyar dal napja mint fesztivál összesen kétmilliót kapott.

"A meglehetősen szűkös anyagi lehetőségek ellenére idén a tavalyinál is nagyobb volt az érdeklődés, mind a szervezőktől, mind a fellépőktől rengeteg megkeresés érkezett. Végül tíz vidéki és tizennégy fővárosi helyszínen lesznek rendezvények".

A magyar dal napja megnyitója szeptember 8-án Békéscsabán lesz, ahol a Békés megyei diákkórus Presser Gábor vezetésével fog énekelni. Hartmann Zoltán főszervező elmondta, hogy felvezetésként szeptember 6-án pénteken operettgálát tartanak a városban, másnap a Csabai Blueskert Fesztivált rendezik meg olyan fellépőkkel, mint a Borsodi Blue Trió Tátrai Tibor vendégszereplésével, Török Ádám és a Mini, a Póka Egon Experience vagy Pribojszki Mátyás. A vasárnapi fő programon két színpadon lesznek koncertek, játszik mások mellett a Dirty Slippers, a Black-Out és Hevesi Tamás is. Utóbbi kiemelte: pályafutását átfogó műsorral készül bemutatni, amely népzenei múltját is felidézi.

Zalaegerszegen a péntek-szombati Belvárosi Szüret programjai után vasárnap koncerttel ünnepli 25. születésnapját a város szülötte, Odett, de lesz Hősök- és Kiscsillag-koncert is.

Tatán is háromnapos a program, a magyar dal napján Gryllus Vilmos, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Ladánybene 27, valamint a Péterfy Borival kiegészülő Mystery Gang zenél. A kis Heves megyei település, Boldog hagyományosan részt vesz a magyar dal napján.

Szombathelyen szeptember 7-én a Big Band Fesztivál lesz a felvezető program, másnap fellép például ByeAlex és a Vad Fruttik is.

A szeptember 8-i magyar dal napja felvezetéseként 1-jén vasárnap ismét jár a dallamos villamos a budapesti 4-es villamos vonalán, kevésbé ismert zenekarok akusztikus előadásával.

A magyar dal napja vidéki programjainak többsége ingyenes, a fővárosban olcsó belépőkkel várják az érdeklődőket. (MTI)


MAGYAR DAL NAPJA - Szombathely - 2013. szeptember 8. vasárnap

Szombathely Színpad (Városháza előtti tér)

14.00 Stone Desert
15.25 Szatmári Juli
17.10 Karak
19.00 AVD
21.00 Soulwave

AGORA Színpad (Fő tér - Rendezvénytér)

14.50 Flashlike Band
16.15 Soulution
18.00 Barabonto
20.00 ByeAlex
22.00 Vad Fruttik

Új hozzászólás