Me gustas tu - Manu Chao La Ventura a Budapest Parkban

Képgaléria megtekintése2013.09.08. - 14:25 | vaskarika.hu - Fotók: Mernyó Ferenc

Me gustas tu - Manu Chao La Ventura a Budapest Parkban

Manu Chao nyughatatlan, rebellis, bohém világvándor, aki semmilyen emberek, kultúrák és zenei stílusok közé vont mesterséges határt nem ismer el. Szólóban határozottan a gyökerek, a tradíció, a lelazulás és a bárzene felé mozdult el. Szeptember 7-én a Budapest Park közönségét emelte el a földtől. A koncerten az Ocho Macho és Kiss Tibi is együttrugózott a rajongókkal. Az előzenekar a Bohemian Betyars volt.

Spanyol szülők gyerekeként Párizsban született és felnőtt, nyughatatlan, rebellis, bohém világvándor, aki semmilyen emberek, kultúrák és zenei stílusok közé vont mesterséges határt nem ismer el. Zenéje ennek megfelelően nem falakat von a hallgatóság köré, hanem éppen ellenkezőleg; minden élethelyzetben közelebb hozza egymáshoz a legkülönönözőbb ízlésű, világnézetű és habitusú arcokat a tömegből. Járjon bárhol is a világon, koncertje táncot, ünneplést és felszabadulást ígér.


 
José-Manuel Thomas Arthur Chao értelmiségi szülei a Franco-diktatúra elől emigráltak Franciaországba, így már a születése előtt rutinos határátlépőnek számító Manu Párizs és a francia főváros külvárosaiban szocializálódott. Nem is véletlen, hogy mind egykori legendás zenekara, a nagyszerű Mano Negra, mind szólókarrierje esztétikáját a kultúrák találkozása, a multikulti adta. Míg a Mano Negra zenéjében a latinos és arabos ízek mellett ugyanolyan hangsúllyal szerepelt a punkos lendület Clash-módra, addig Manu Chao szólóban határozottan a gyökerek, a tradíció, a lelazulás és a bárzene felé mozdult el. Szólóelőadóként összesen mégy, egyenletes színvonalú, szórakoztató és szellemes albumot adott ki ezek közül az 1998-as bombasikeres, csupasláger Clandestino a csúcsfavorit.



2007-ben a Szigeten több tízezren énekeltek vele teljes sötétségben, mikor nagyszínpados fellépése közben elment az áram. Legutóbbi szólólemeze ugyanebben a nevezetes évben jelent meg La Radiolina címmel, de Manu azóta kiadott egy dupla koncertlemezt, illetve DVD-t is Baionarena címmel.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás