IV. Jótékonysági Bach koncert - 100. kantáta és az E-dúr hegedűverseny az evangélikus templomban

2013.09.16. - 10:15 | vaskarika.hu

IV. Jótékonysági Bach koncert - 100. kantáta és az E-dúr hegedűverseny az evangélikus templomban

Helyszín: Szombathely, Evangélikus templom

Dátum: 2013.09.28.

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség és a VOX Savariae Énekegyüttes szeptember 28-án 18:00 órakor rendezi meg a IV. Jótékonysági Bach koncertjét. Közreműködik a Güssingi Városi Kórus és a Savaria Szimfonikus Zenekar.

A Vox Savariae Énekegyüttes 2010-ben alakult a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség kebelén elsősorban oratórikus, egyházzenei művek előadása céljából. Ez idő alatt folyamatosan változott a kórus összetétele, taglétszáma, de az utóbbi egy évben stabil 40-45 fő a létszám. A kórus vezetője, Lakner-Bognár Nóra 2003 óta kántori szolgálatot tölt be az Evangélikus templomban, így a templom akusztikai lehetőségeit az eltelt több, mint tíz év alatt volt alkalma megtapasztalni. Az énekegyüttes 2010-től a Güssingi (Németújvári) Városi Kórus partnerkórusa. A két énekkar évenként 2-3 alkalommal lép fel közös koncerten Ausztriában és itt Szombathelyen egyaránt, így a közreműködő osztrák együttes sem ismeretlen a kórus számára.  

Műsoron:
Johann Sebastian Bach:100. Kantáta (Was Gott tut, das ist wohlgetan) E-dúr hegedűverseny (BWV 1042)66. Kantáta (Erfreut euch, ihr Herzen)

Közreműködnek:
VOX Savariae Énekegyüttes, Güssingi (németújvári) Városi Kórus, Savaria Szimfonikus Zenekar

Szólisták:

Simon Krisztina - mezzoalt
Szappanos Tibor - tenor
Hámori Szabolcs - basszus
Popa Gergely - hegedűművész  

Vezényel: Lakner- Bognár Nóra

Jegyket elővételben 1500 Ft-os áron lehet vásárolni a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségben,ill. Szavaria Szimfonikus Zenekar jegyirodájában. Támogatói jegy: 10.000 Ft

A koncert teljes bevétele a gyülekezetben működő diakóniai célokat szolgálja.

Az Evangélikus Templomban március 31-én már hallhattunk Bach kantátazenét a VOX Savariae Énekegyüttestől, az erről készült képes beszámoló itt olvasható:

Bach kantáta az Evangélikus Templomban - Lakner-Bognár Nóra kórusvezetővel beszélgettünk

2013.04.02. - 00:15 | Waldo

Bach kantáta az Evangélikus Templomban - Lakner-Bognár Nóra kórusvezetővel beszélgettünk Az Szombathelyi Evangélikus Egyházközség március 31-én, Húsvétvasárnap J.S. Bach- korabeli Kantátazenés Istentisztelet rendezett, amelyen közreműködött a Vox Savariae Énekegyüttes és az Egyházközség alkalmi zenekara. Az énekes szólisták Czeller Krisztina, Csapó József és Faragó Balázs voltak, orgonán közreműködött Lakner-Bognár András. A lélekemelő koncert után Lakner-Bognár Nóra kórusvezetővel beszélgettünk.

 

Új hozzászólás