Alpesi kötél- és kalandparkok Ausztriában II. - Salzburg, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Karintia

2013.09.19. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotó: kletterpark-salzburg.at

Alpesi kötél- és kalandparkok Ausztriában II. - Salzburg, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Karintia

Az alpesi mászó- és kalandparkokban köteleken és speciális balkonokon, akadályokon és hidakon, csúszdákon és traverzeken keresztül kell előrejutnunk. A pályák a fák koronájának magasában vezetnek, megtételükhöz pedig bátorságra és ügyességre egyaránt szükség van. A kalandparkokat bemutató sorozatunk második részében Salzburg, Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és karintia parkjait mutatjuk be.

Alpesi kötél- és kalandparkok Salzburg tartományban

Egy alpesi kötélparkban tett látogatás nemcsak szórakoztató, hanem nagyszerű lehetőséget kínál arra is, hogy személyes határainkat feszegessük. Salzburg tartomány kötélparkjai nagyszerűen illeszkednek a környező tájba, és képzett vezetők gondoskodnak a megfelelő biztonságról.


Az Adventure Center Flachau alpesi kötélparkja
Az alpesi kötélpark számtalan állomást kínál 9 és 12 méter közötti magasságban, a fák koronái között. Az akadálypálya drótkötelekkel, hálókkal és oszlopokkal felszerelt.
www.rafting24.com

Az Alpincenter Flachau alpesi kötélparkja
Az ACS Alpincenter Flachau alpesi kötélparkja a Winkler fürdőtó partján található és 20 különböző állomást kínál 9 és 20 méter közötti magasságban, valamint egy 150 méter hosszú kötélcsúszdát a tó fölött.
www.acs-alpincenter.at

Saalfelden alpesi kötélpark
A talaj közelében végzett gyakorlatokkal szokhatjuk meg lépésről-lépésre a magasságot. Valamennyi akadálypályán outdoor trénerek kísérik és biztosítják a vendégeket.
www.outdoor-geisler.at

Kaprun alpesi kötélpark
A különleges alpesi kötélparkban különböző magasságban kialakított állomások várják a látogatókat, akik akár18 méteres magasságban is próbára tehetik bátorságukat és ügyességüket. A természetes környezetbe integrált kötélparkból nagyszerű kilátás nyílik a Zell am See-Kaprun régióra. Kiemelkedő fénypontok: duplapályás kötélcsúszda, óriáshinta és duplatrapéz.
www.radicalzenith.com

Bärengartenhof alpesi kötélpark
A Bärengartenhof alpesi kötélparkban 10 méteres magasságban tesztelhetjük a határainkat. A talajra a kötélcsúszdán történő izgalmas száguldást követően juthatunk vissza.
www.jugendbaer.at

Alpesi kötélpark az Anif erdei fürdőben
Az Anif erdei kötélparkban 2 és 13 méteres magasság között 6 különböző akadálypálya és 120 állomás várja a látogatókat. A gyermekek 3 éves kortól egy önálló miniparkban tesztelhetik ügyességüket. A speed flying-fox segítségével az Anif erdei fürdő teljes hosszát (kb. 300 méter) átszelhetjük és akár 60 km/h-val is száguldhatunk a levegőben.
www.kletterpark-salzburg.at

Alpesi kötél- és kalandparkok Alsó-Ausztriában

Különböző kötélpályákon és függőhidakon mászni, lebegő alagúton átkúszni vagy kötélcsúszdán siklani: Alsó-Ausztria kötél- és kalandparkjaiban garantált a kaland és az izgalom.


Rosenburg alpesi kötélpark (Waldviertel)
A Rosenburg reneszánsz kastély közelében található alpesi kötélpark lélegzetelállító kilátást kínál a Kamptalra és különleges kalandra csábítja a családokat, akik egészen új szemszögből fedezhetik fel az erdőt. Különböző kötélakadályok és hidak, valamint függő alagutak és egy flying fox állomás áll a látogatók rendelkezésére.
www.kletterpark.at

Purkersdorf alpesi kötélpark (Irenental)
A Bécs közelében található Purkersdorf alpesi kötélpark könnyű és nehéz akadálypályákat egyaránt kínál a látogatóknak. Az dimbes-dombos, fákkal sűrűn benőtt alpesi kötélparkban újonnan kifejlesztett elemek és egyedülállóan hosszú, akár 130 méter hosszú kötélcsúszdák várják a bátor vállalkozókat.
www.kletterpark.at

Kreuzstetten erdei szabadidőpark
A több méter magas tölgyfák között 6 különböző témájú és nehézségű akadálypályát alakítottak ki (kezdő pálya, Weinviertel pálya borosüvegekkel, boroshordók és borozókban használatos berendezések, ifjúsági pálya, történelmi pálya, akadálypálya haladóknak és mesterpálya).
www.ochys.at

Puchberg alpesi kötélpark
A Puchberg alpesi kötélpark 6 főtől foglalható le, egyéni vendégeknek csak meghatározott napokon nyílik lehetősége arra, hogy előzetes bejelentkezést követően használják a létesítményt.
www.moveyourmind.at

Ober-Grafendorf dzsungelpark
A 6 méteres magasságban kialakított 9 állomásból álló dzsungelpark közvetlenül a Pielach partján vezető kerékpárút mellett található, északra az Ebersdorfi tóvidéktől. A kötélpark előzetes bejelentkezés után használható.
www.dschungelparcours.at

Wienerbruck alpesi kötélpark
Az Ötscher-árkokat előszeretettel titulálják „Ausztria Grand Canyonjának". Pontosan a szurdok bejáratának lenyűgöző természeti környezetében található a Wienerbruck alpesi kötélpark. Gyakorlópályákkal és 14 állomással (egészen 15 méteres magasságig), kötélhidakkal, hálókkal és egy villámgyors flying fox pályával kínál a kalandpark feledhetetlen élményeket kicsiknek és nagyoknak. A kötélpark kellős közepén található egy 15 méter magas kilátótorony, amely mászófal is egyben: itt egy boulderpálya, 4 szabadtéri útvonal és 6 fedett útvonal várja a falmászás szerelmeseit.
www.erlebnisklettern.at

Alpesi kötél- és kalandparkok Felső-Ausztriában

A felső-ausztriai alpesi kötélparkok eltérő nehézségi fokának köszönhetően mindenki kiválaszthatja az ügyességének és mentális erejének legmegfelelőbbet. Az Attersee alpesi kötélparkban képzett trénerek segítségét is igénybe vehetjük.


Hinterstoder alpesi kötélpark
A Hinterstoder alpesi kötélparkban 3 és 12 méter közötti magasságban mozoghatunk. 3 különböző szinten eltérő nehézségű akadályokat kell megoldani és egy kötélcsúszda is rendelkezésre áll.
www.naturesports.at

Erdei kötélpark a Gleinkersee partján
A flying fox aréna a Windischgarsten közelében fekvő idilli Gleinkersee partján található. A 15-40 méter hosszú kötélcsúszdák fáról fára vezetnek. A kötélparkban található 5 akadálypálya könnyű, közepes és nehéz fokozatban áll a vendégek rendelkezésére.
www.erlebnisagentur.info

Kirchschlag bei Linz alpesi kötélpark
Linztől mindössze 10 percnyi autóútra található az erdőben kialakított alpesi kötélpark. Három különböző nehézségi fokú túra várja a látogatókat.
www.ralfundwalter.at

Attersee alpesi kötélpark
Az Attersee alpesi kötélparkban képzett trénerek vezetik végig a látogatókat. A létesítmény ráadásul éjszakai világítással is rendelkezik, és ha többnapos tartózkodást terveznénk, a szomszédos Tipidorfban akár meg is szállhatunk.
www.hochseil.at

Goldberg mászópark
A Goldberg mászóparkot egy erdőben alakították ki, ahol 3 és 12 méter közötti magasságban 5 különböző nehézségi fokú akadálypálya várja a vendégeket.
www.kletterwald-goldberg.at

Goruck erdei kötélpark
A „Goruck" erdei kötélpark 4 önálló akadálypályából áll, a teljes park megtétele kb. 2 órát vesz igénybe. A különleges fénypontok közé tartozik a „Goruck-board", amellyel fától fáig „szörfözhetünk".
www.waldhochseilpark.at

Alpesi kötél- és kalandparkok Karintiában

Karintia alpesi kalandparkjai izgalmas kalandokat és élményeket tartogatnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Katschberg kalandparkban már a 4 évnél idősebb gyermekek is próbára tehetik bátorságukat. A Ferlach szomszédságában fekvő Tscheppa-szurdokban található erdei kötélparkban működik Ausztria leghosszabb kötélcsúszdája.


Katschberg kalandpark
A Katschberg kalandpark gyermekbarát kötélpályáján 150 állomás (flying fox, égi létra, óriáshinta stb.) és 4 különböző akadálypálya várja a látogatókat.
www.adventurepark-katschberg.at

Club-Aktiv-Mölltal kalandpark - alpesi kötélpark
Az alpesi kötélparkot egy erdőben alakították ki, a fából és kötélből készült akadályokat a fákra erősítették 8 és 15 méter közötti magasságban.
www.cam.at

Greifenburg alpesi kötélpark
Feledhetetlen élmény az egész családnak. A kötélparkban található egy kezdő pálya 3 méteres magasságban, valamint egy központi pálya 4 és 8 méter közötti magasságban. A kötélcsúszdával 160 méter hosszan száguldhatunk a levegőben a fürdőtó felett.
www.hochseilgarten-greifenburg.at

Tscheppa-szurdok erdei kötélpark, Ferlach
A Tscheppa-szurdok erdei kötélparkban 7 különböző akadálypálya várja a látogatókat 1 és 14 méter közötti magasságban. Emellett két látványos flying fox pálya is rendelkezésre áll 300 méter hosszúságban (Ausztria leghosszabb kötélcsúszdája).
www.waldseilpark-tscheppaschlucht.at

Taborhöhe erdei kötélpark, Faaker See
A fák között kialakított hidakat különböző módon építették: a látogatóknak ingatag deszkákon vagy kötélhídon kell egyensúlyozniuk és vékony pallókon átkelniük a mélység fölött, majd kötélcsúszdán száguldhatnak a fák között.
www.hochhinauf.at

Az osztrák kötél- és kalandparkokat bemutató sorozatunk I. része itt olvasható:

Alpesi kötél- és kalandparkok Ausztriában I. - Tirol, Vorarlberg, Bécs, Stájerország

2013.09.13. - 00:20 | vaskarika.hu - Fotó: outdoorcenter-kramsach.com (nézőkép)

Alpesi kötél- és kalandparkok Ausztriában I. - Tirol, Vorarlberg, Bécs, Stájerország

Az alpesi mászó- és kalandparkokban köteleken és speciális balkonokon, akadályokon és hidakon, csúszdákon és traverzeken keresztül kell előrejutnunk. A pályák a fák koronájának magasában vezetnek, megtételükhöz pedig bátorságra és ügyességre egyaránt szükség van. A kalandparkokat bemutató sorozatunk első részében Tirol, Vorarlberg, Bécs és Stájerország parkjait mutatjuk be.

megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: http://www.austria.info/hu

Új hozzászólás