Az egészség: érték - Őszköszöntő az Arborétumban

Képgaléria megtekintése2013.09.24. - 13:30 | Milisitsné Tátrai Beatrix - Fotók: Déri Norbert

Az egészség: érték - Őszköszöntő az Arborétumban

Szombat délután a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület az Ökoturisztikai Látogató- és Oktató Központtal (Kámoni Arborétummal) karöltve hangulatos őszi programra várta bölcsődés, óvodás, kisiskolás korú gyermekeket és szüleiket. A 2007. évben alakult egyesület alapítói Szombathely város védőnői. Munkájuk során főleg ezen korosztállyal és szüleikkel találkoznak, programjaik nagy részét ezért számukra szervezik. Filozófiájuk: „Az egészség ÉRTÉK.”

A természetben, jó levegőn lenni, kihasználni a simogató őszi napsütést, igazán egészséges. Az ősz talán legszebb hónapja a szeptember, de ez a hónap sok család életében a változás hava is. Ilyenkor kerülnek a gyermekek közösségbe, és kezdődnek az apró betegségek. A program keretében az őszi, téli időszakban jelentkező betegségek megelőzéséről is kaphattak felvilágosítást az érdeklődők.


A védőnők fontosnak tartják a szabadidő hasznos eltöltését, és kevésbé támogatják a gyermekek túlzott számítógép és tévé használatát, ezért a program számos hasznos, otthon is használható kézműves fortéllyal ismertette meg a szülőket és a gyermekeket. Nagy sikere volt a népies fajátékoknak, a papírszínháznak, csiribiri tornának, a West Dance ovis táncnak, lufi bohócoknak és a Szombathelyimami kézműves kuckónak.

Az ingyenes kreatív arcfestés pedig sok-sok gyermek arcára csalt mosolyt. Senki nem távozott üres kézzel, mindenki vihette a maga által készített apróságokat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás