Őszre fel - Szüreti mulatság Bőben

Képgaléria megtekintése2013.09.30. - 00:15 | Nora

Őszre fel - Szüreti mulatság Bőben

Az „Itthon vagy! - Magyarország Szeretlek" pályázat keretében felvonulással egybekötött szüreti Szent Mihály-hétvégét rendeztek Bőben. Az utcák lakói őszi dekorációval készültek, a színpadon helyi és környékbeli énekkarok, tánccsoport, óvodások léptek fel, de volt táncház és vetélkedő is.

„Őszre fel!" elnevezéssel kezdődött a nemrég átadott IKSZT (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér), azaz a bői Művelődési Ház őszi programsorozata, melynek első lépéseként versenyre hívta az utcákat: Lehetőleg természetes anyagból készült, olcsó, kreatív őszi utcadekorációk készítésében mérhették össze tudásukat. Valamennyi bői utcában szívet melengető figurákkal találkozhat az arra járó. A kisebb-nagyobb „szoborcsoportok" népszerűek a - Bükfürdő szomszédságának köszönhetően Bőbe látogató - turisták körében is.


Szombaton délután szüreti felvonulók gyülekeztek a Főtéren: Lovasok, feldíszített kistraktor, lovaskocsik vezetésével az éneklő felvonulók végigjárták a faluban kiállított valamennyi őszi dekorációt.

Miután visszatértek a térre, megkezdődhetett a kulturális műsorblokk, elsőként a helyi óvodások produkcióját láthatta és hallhatta a nagyérdemű.

Ezt követően a "szőlős-gazdasszonyoknak" öltözött Bői Női Kórus tagjai szüreti nótacsokorral kedveskedtek a tér közönségének.

Őket követően a hegyfalui Háncs Néptáncegyüttes tüzes előadással lépett a színpadra.

Végül - már szürkületben - táncház kezdődött Amador Gergővel, egészen a kifulladásig.

Az esős vasárnapon a Büki Férfikar bordalokat énekelt a Művelődési Házban majd vetélkedő és eredményhirdetés zárta a hétvége programsorozatát.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás