Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában - Hírek Zoli és Sziszi módra

Képgaléria megtekintése2013.10.17. - 00:20 | Dart

Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában - Hírek Zoli és Sziszi módra

Hogyan lehet eljátszani a "sokoldalú birsalmát" vagy az "optikai térnövelést"? Minden hónap harmadik szerdáján Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház művészei aktuális újsághíreket dolgoznak fel humorosan, a közönség bevonásával. Első alkalommal október 16-án álltak a Cafe Frei pódiumára a gumiarcú tréfamesterek.

Rövid arcbemelegítés után Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd friss újságokat osztott ki a közönségnek, és a kiválasztott hírekből a két színész felváltva improvizált. A nézők alaposan próbára tették őket, el kellett játszaniuk többek közt a "Sokoldalú birsalmát", az "Optikai térnövelést" és a "Kijevi macskakölcsönzést". Embert próbáló feladatok voltak, de megoldották.


Később nehezítve lett a feladat, a hírlapcímről Sziszi által feldolgozott szöveget Zoli pohárkocogtatással megszakította, és az épp kimondott szó helyett mást kellett mondani. Akár többször is. Így lett a rúdtáncos helyett hastáncos, rugalmas fürdőruha helyett szakadó fürdőruha. A közönség partner volt a játékban, sőt, igyekezett megnehezíteni azt.

Az improvizációk közben - az őszi érettségik időszakában - mindketten leérettségiztették egymást a közönség által választott tantárgyból és tételből. Sikerrel! Mindketten átmentek a vizsgán a látszólagos felkészületlenség ellenére.


Majd átvedlettek fociszurkolókká, akik színházi előadásokat szurkoltak végig. Szidták a negatív szereplőket, tanácsokat adtak a pozitív hősöknek, beledumáltak a produkcióba - szakszerűen bemutatták, hogy ne viselkedjünk színházi előadás alatt.

Legnagyobb tapsot a 8-1-es, hollandoktól elszenvedett futballvereség eljátszása aratta. Ahogy Kálmánchelyi Zoltán eljátszotta a lyukra nyúló és a képzeletbeli labdát csodálkozva néző kapust, az nagyon eltalált volt, akárcsak a saját kapujába briliáns gólt csavaró Sziszi hátvéd. Ezt a zakót csak humorral lehetett feldolgozni.

Következő alkalommal november harmadik szerdáján láthatjuk a duót a Cafe Frei-ben. Aki nevetni szeretne, foglaljon előre asztalt!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás