Őszi ízek - Orsolya-napi Vásár 2013

Képgaléria megtekintése2013.10.20. - 11:00 | Dart

Őszi ízek - Orsolya-napi Vásár 2013

Az idén 12. alkalommal rendezték meg Kőszegen a „Natúrpark ízei" - Gasztronómiai fesztivált és Orsolya Napi Vásárt a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház és az Írottkő Natúrparkért Egyesület. A szombati napon barangoltunk a vásárban és sétáltunk fel a Kálváriához.

A kőszegi Fő térről hallatszó dobolás szinte hívogatta a langy melegben a látogatókat. Az Ataru Taiko japán dobcsapat püfölte a nagyobbnál nagyobb dobokat. Nem is koncertet, hanem játékos dobszínházat adtak elő, szokás szerint nagy sikert aratva.


A Jurisics-vár belső udvarán álló másik színpadon a népzene és a néptánc került középpontba, vidám népmesékkel tarkítva. Fellépett a Kőszegfalvi Nemzetiségi Énekkar és Maitz József, a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Bocskai Néptáncegyüttes, a Zsidányi Betyárok és Berecz András mesélt.

A Fő téri színpadon az ATARU a Vadrózsa Népdalkörnek adta át a stafétát. Fellépett még a Čakavci Tánccsoport, a Židanci tamburazenekar és a Hollóének Hungarica. A szombati programot a  BE-JÓ Tűztáncosok zárták.

A Fekete István Állatvédő Egyesület Örökbefogadó Napot tartott a várárokban, reméljük sikerült jó gazdit találni néhány árva állatnak.


A helyi éttermek, cukrászdák különleges menüajánlattal csatlakoztak a rendezvényhez, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínáltak a betérő vendégeknek. Sült a gesztenye, a kürtöskalács, pecsenyék, langallók kínáltatták magukat. Jóféle kőszegi borral, vagy musttal lehetett a finom ízeket leöblíteni. Az eszem-iszom után, pedig a kalóriákat a kedvelt Kőszeg-környéki túraútvonalakon lehetett lemozogni. A szép időben felsétáltunk a Kálváriához, ahonnan szép kilátás volt nyílt a környékre, majd újra belevetettük magunkat a vásári forgatagba.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás