"Segíts egy mosolyért" - Radics Gigi és a szimfonikusok jótékonykodnak a Bartók Teremben

2013.11.14. - 00:25 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

"Segíts egy mosolyért" - Radics Gigi és a szimfonikusok jótékonykodnak a Bartók Teremben

"Segíts egy mosolyért" címmel rendez közös jótékonysági koncertet Szombathelyen a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A koncerten fogyatékkal élő gyerekek adnak műsort közösen a Savaria Szimfonikus Zenekarral és Radics Gigivel.

"A Savaria Szimfonikus Zenekar mindig is fontosnak tartotta a jótékonykodást" - hangsúlyozta Mérei Tamás, az intézmény vezetője. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a zenekar korábban a Markusovszky Kórház különböző osztályainak javára gyűjtött, a legutóbbi Hollywood Classicson pedig az Aranyhíd Nevelési Oktatási és Integrációs Központnak szereztek támogatást, összesen 200.000 forintot.

A zenekart néhány hete kereste meg a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény vezetője. Rum-kastélyban ugyanis közepesen súlyos, súlyos és autista értelmi fogyatékos gyermekek élnek és tanulnak, 3-tól 24 éves korig. "Az intézmény dolgozói áldozatos erőfeszítéssel segítenek, fejlesztőfoglalkozásokat tartanak, a cél, hogy minden gyermek a maga képességeihez mérten fejlődjön" - mondta el Domjánné Éder Marietta, az intézmény igazgatója.

A Savaria Szimfonikus Zenekarral karöltve most közös koncertet szerveznek "Segíts egy mosolyért" címmel. November 19-én, 17 órakor a Bartók Terem színpadán a sérült gyerekek mutatkoznak be, lesz, aki táncol, lesz, aki énekel, sőt, akad köztük tangóharmonikás is.

"A zenekar tagjai azonnal a rendezvény mellé álltak, és van nekünk egy Radics Gigink is, akivel az elmúlt években kiváló kapcsolatot alakítottunk ki, november végén Szegeden is koncertezünk vele. Ő is nagyon fontosnak tartja a segítést, így mikor felhívtam, és meghívtam a sérült gyerekek koncertjére, rögtön igent mondott. Gigi szintén a gyerekekkel együtt fog énekelni" - mondta Mérei Tamás.

Kupi Beáta, a rumi gyerekeket segítő Csigabiga Alapítvány elnöke kiemelte, a befolyt adományokból a melléképület felújítását szeretnék folytatni, mely mozgásfejlesztési foglalkozásoknak adna helyet.

"Nyílászáró csere, padló-, mosdófelújítás" - sorolta Kupi Beáta a feladatokat, hozzátéve, hogy ötszázezer forintra lenne szükség a munkálatok befejezéséhez, melyet még tél előtt szeretnének átadni. A Rum-kastélyban folyó munkát jövő héttől mindenki megismerheti, aki ellátogat a Bartók Terembe, kiállítással készülnek ugyanis a szervezők.

A jótékonysági rendezvényre 1000 Ft-ért lehet belépőjegyet váltani, és örömmel fogadnak minden adományt.

A Rum-kastély gyermekeiről egy kisfilm is készült. "A film alatt Karl Jakins zeneszerző műve, a Benedictus hallható, mely magyarul áldást jelent. Én is kérem a Jóisten áldását a rendezvényre" - zárta gondolatait Mérei Tamás.


Kapcsolódó írásunk:

Hetedhét országra szóló hétpróba - a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény VII. Csiga-túrája

2012.06.04. - 11:30 | Bangó Mária 'Mira'

Hetedhét országra szóló hétpróba - a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény VII. Csiga-túrája

Csiga muffin, bodza- és akácszörp, pitypangméz, csipkebogyó lekvár, ragadós galaj, pettyezett tüdőfű, orvosi salamonpecsét, egerészölyv, madarak és nagyvadak, gyom- és kultúrnövények, szemerkélő esőt törő vidám hangulatú túrázók hétpróbája - így foglalhatnánk össze a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény június 1-én indított VII. Csiga-túráját.

Új hozzászólás