Quimby, MSH Gála, Hattyúk tava - Hétvégi programajánló (nov. 22-23.)

2013.11.22. - 01:45 | vaskarika

Quimby, MSH Gála, Hattyúk tava - Hétvégi programajánló (nov. 22-23.)

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2013.11.22 - 23.

A Quimby és az Elefánt Zenekar ad koncertet a Savaria Moziban, a Végállomásban hallhatjuk Deák Bill Gyulát és a Junkiest, a Magházban a Tohu Bohu és a Karak lép fel, Sárváron pedig a jazz szól majd az Artica tolmácsolásában. A zenei programok mellett gálával ünnepel az 50 éves MSH, a Kiev Ballet művészei pedig a Hattyúk tavát táncolják el a Sportházban.

November 22. péntek

19:00 - AGORA Művelődési és Sportház

Balett és sztepptánc, avagy világhírű táncosok Szombathelyen - A Kiev City Ballet és a Lord of the Dance is fellép a városban

2013.11.19. - 00:30 | vaskarika.hu

Balett és sztepptánc, avagy világhírű  táncosok Szombathelyen - A Kiev City Ballet és a Lord of the Dance is fellép a városban

Helyszín: AGORA Művelődési és Sportház

Dátum: 2013.11.22.

A balett-történelem legnagyobb klasszikusát hozza november 22-én Szombathelyre a Kiev City Ballet, míg jövő tavasszal újra fellép a megyeszékhelyen a Lord of the Dance társulata.

 

19:00 - Sárvár, Nádasdy Ferenc Múzeum díszterme

ARCTICA (New York/Párizs) dzsesszkoncert  

Az Arctica egy gyümölcsöző zenei együttműködés eredményeként jött létre, miután a bőgős Mike Parker és a trombitás Bryson Barnes 2007-ben elkezdtek New Yorkban közösen muzsikálni. A Párizsban élő dobos, Tim Campanella csatlakozása óriási ösztönzést jelent az együttes számára, különösen az Északi Sarkvidék fagyos tájáról származó hangulatok bekapcsolásával. A trió játéka állandó kölcsönhatást képez a mozgás és a nyugalom, az erő és a békesség, a szigorú hagyomány és a nyitott zenei tér, a komponált és a rögtönzött zene között. Mike Parker júniusban adott koncertet a sárvári várban krakkói együttesével, ami többek véleménye szerint a legjobb dzsesszkoncert volt a Nádasdy-várban az elmúlt években. 

Az Arctica trió tagjai:

Mike Parker (New York) - bőgő
Bryson Barnes (New York) - trombita
Tim Campanella (Párizs) - dobok

20:00 - Végállomás Klub

Deák Bill Gyula és a Semmi Kétség zenekar

November 22-én, pénteken a magyar blues zene élő legendája, Deák Bill Gyula lép hosszú kihagyás után ismét a Végállomás színpadára. A hangulat izzításáról a Semmi Kétség zenekar gondoskodik.

Kapunyitás 8-kor, belépő csak a helyszínen vásárolható, az ára 2.500.- Ft.


Magház Kultúrkocsma

Karak zenekar koncertje

A Karak zenekar 2010-ben alakult, de csak csak 2011-re lett teljes. A zenekar tagjai Németh Balázs (dobok), Papp Gábor "Kis Z" (basszusgitár), Németh Bence (gitár, hegedű, ének) és Kapiller Mátyás (népi brácsa). Matyi egy tehetségkutató előtt csatlakozott a zenekarhoz, amely után lehetőséget kaptunk 4 dal felvételére egy stúdióban, valamint egy videoklip elkészítésére. A zenekar lényege, hogy az indies-beates-gitározós zenékbe népzenei elemeket is csempésszünk, mivel Bence és Matyi is alapvetően népzenészek. Mindezt lehetőleg nem öncélúan, és néha nem is túl direkt módon, de a brácsa jelenléte már önmagában ad egy folkos beütést az egésznek.

Tagok:
Németh Bence (gitár, ének,hegedű)
Németh Balázs (dobok)
Schüttönhelm "Süti" Tibor (tangóharmonika, trombita)
Kapiller Mátyás (brácsa)
Papp Gábor "Kis Z" (basszusgitár)

Beugró: 500 pénz

November 23. szombat

15:00 - Gencsapáti,  Művelődési Ház és Könyvtár, Szentegyház u. 5.

Táncház Gencsapátiban 

Vendég a Magyarlapatkai Banda

A Kolozsvártól kb. 30 km-re található Magyarpalatka a belső-mezőségi terület egyik legjelentősebb zenészközpontja volt. A XX. században itt élt zenészekből számos banda alakult, akik kiválóan ismerték a mezőségi magyarok, románok és cigányok repertoárját. A zenészek mindegyike református cigány, a kottát egyikük sem ismeri, többségük analfabéta. Szinte mindannyian rokonságban állnak egymással, de három zenész család különíthető el: a Kodoba, a Mácsingó és a Radák család, számos leszármazottal.
A magyarpalatkai banda öt főből áll: két hegedűs, két kontrás és egy nagybőgős alkotják a zenekart. A zenészek elmondása alapján azonban hozzávetőlegesen negyven évvel ezelőtt még csak hárman muzsikáltak együtt (hegedűs, kontrás, bőgő), s csak az 1960-as évektől vált általánossá az ötfős felállás, mivel így "könnyebb bírni a két-, néha háromnapos lakodalmakat". (www.hangveto.hu)
 


17.00 - AGORA - Művelődési és Sportház 

MSH 50 Gála és kiállítás megnyitó

50 éves Szombathely legendás Sportháza, amely most az AGORA - Művelődési és Sportház nevet viseli. Exkluzív kiállítás megnyitó és a múltat felidéző gála várja az ünnepelni vágyókat.

17 óra kiállítás megnyitó a galérián:
A kiállítást megnyitja: Dr.Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszöntőt mond: Parais István az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.
A kiállítást rendezte: Oroszy Csaba képzőművész.

18 órától kezdődik a jubileumi gálaműsor, amelyre a belépés ingyenes, helyet foglalni az AGORA Jegyirodában (Szombathely, Belsikátor 1. tel.:06/94 511-266) lehet.
Várják a sportházba járó nézőket, az intézmény régi kollégáit, bárkit, aki együtt szeretne ünnepelni az AGORA jelenlegi munkatársaival és művészeti együttesekkel, mindazokat, akik szívesen idéznék fel együtt az elmúlt 50 év emlékeit.

A gálaműsoron közreműködnek: Ferrum Színházi Társulás, Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, Isis Big Band, Lorigo Tánccsoport Egyesület, Rimányi Táncstúdió, Ritmikus Gimnasztika Csoport, Savaria Tánccsoport Egyesület, Sipőcz Rock Band, Szombathely Város Fúvószenekara, Szombathelyi Erkel Kórus, Ungaresca Táncegyüttes.

20:00 - Végállomás Klub

Junkies, vendég az Autopilot és a Great Escape

November 23-án, szombaton a Junkies érkezik a nyugati végekre, vendég az Autopilot és a helyi erők képviseletében a Great Escape.

Az elővételes jegy ára 1.200.- Ft, amely a Fészek Sörözőben (Petőfi S. u., 14 emeletes alatt) vásárolható, a helyszínen este 8-tól 1.500.- Ft a tikett ára.

21:00 - AGORA Savaria Filmszínház

Quimby koncert - előzenekar az Elefánt Zenekar

Elefánt Zenekar

Egy fiatal, Budapesten működő, vidéki (szombathelyi és dunaújvárosi) kötődésű formáció. Fiatal abban az értelemben, hogy gyakorlatilag másfél éve alakult ám e rövid idő alatt is jelentős elismeréseket zsebelt be. Másodsorban pedig tagjai is fiatal, hozzáértő, eredetiségre törekvő zenészek, név szerint: Szendrői Csaba (ének), Tóth András (gitár), Kovács Zoltán (billentyű), Horváth Bence Ede (basszusgitár), Németh Szabolcs (dob).

Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemzője egyaránt a 3/4-es lüktetés, a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság is. Ehhez társulnak a kritikák szerint kimagasló igényességű dalszövegeik, amelyek a zenei eredetiség mellett igazán megkülönböztetik őket a kortárs zenekaroktól.

Quimby

Az immár 22 éves Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, koncertjei, színházi fellépései egyaránt eseményszámba mennek. Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby 2013 őszén egy sajátos rég nem látott klubkoncert keretében ismét Szombathelyre látogat.

A zenekar tagjai: Baranyi Szilárd, Gerdesits Ferenc, Kárpáti József, Kiss Tibor, Mikuli Ferenc, Varga Livius
Jegyek elővételben az AGORA Jegyirodában vásárolhatók (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 511-266)

Jegyár: 3500 Ft

Magház Kultúrkocsma

TOHU-BOHU koncert
vendég: Sivatagi Moha

"Ez Kész káosz! Vagy épp egyik kedvenc nemzetközi nyelvünkön: Tohu-Bohu... Az együttes 2010. augusztus 6-án alakult. Hogy mégis mit rejt a Tohu-Bohu, mint fogalom? Egy eklektikus és igen színes vegyületet a reggae, a funky, a ska és a rock&roll érzéseiből és persze hangulataiból táplálkozva.
"Saját számaink mellett temérdek feldolgozással szórakoztatjuk a nagyérdeműt, legyen szó akár kisebb szórakozóhelyekről, vagy épp nagyobb fesztiválokról, mindenhol célunk a maximumot nyújtani, méghozzá úgy, hogy talp ne maradjon állva, fül ne maradjon dallamok nélkül, s szív ne maradjon pozitív emlékek nélkül."

Beugró: 500 pénz

Új hozzászólás