ErotikART, 1969: szexuális forradalom - a Mediawave kiállításai és irodalmi programjai (04. 25 - 05.02.)

2009.04.16. - 15:30 | vaskarika.hu

ErotikART, 1969: szexuális forradalom - a Mediawave kiállításai és irodalmi programjai (04. 25 - 05.02.)

Helyszín: Győr

Dátum: 2009.04.25 - 05.02.

"1969: szexuális forradalom" - ez az egyik fő iránya a Mediawave irodalmi programjainak, de az álom és a szexualitás összefüggései is beszélgetésre csábító témát adnak az érdeklődőknek. A kiállítások is középpontba helyezik az erotikát: ErotikART címmel úgyszintén a szexuális forradalom kerül látótérbe, de a globális felmelegedést és a sötét, füstös jazz-klubok vibráló életét fotografikus úton feldolgozó kiállítások is vizuális kuriózumnak számítanak a fesztiválon.

IRODALMI PROGRAMOK

Kelemen Anna mégis lefekszik az elefánttal - ErotikART a Mediawave-n

A MEDIAWAVE'2009 irodalmi programjai a speciális tematika, „1969: szexuális forradalom" mentén rajzolódnak ki. Nemzetközileg elismert magyar írók, költők és költőnő fogja a tisztelt hallgatóságot a téma mélyebb bugyraiba kalauzolni az irodalom nyelvének segítségével.

Április 27-én, hétfőn 16.00-tól a Gyermekek Háza udvarán Karafiáth Orsolya, Kukorelly Endre, Podmaniczky Szilárd és Villányi László olvas fel a szexuális forradalom jegyében erotikáról és szerelemről.

Április 28-án 11.00-től a győri Műhely folyóirat álom tematikájú számának bemutatójára kerül sor Erős Ferenc és Hárs György Péter előadásával, beszélgetéssel, melynek középpontjában az álom és a szexualitás összefüggései állnak majd.

Április 29-én 16:00-tól a Vaskakas Bábszínházban fogja Kőrösi Zoltán legújabb kötetét, a Szerelmes évek - gyávaságot bemutatni. A felolvasást Grencsó István zenéje kíséri majd.

Ezután (április 29-én) 17:00-kor a Kalligram új, jazz tematikájú kiadványát Hartyándi Jenő, Kőrösi Zoltán, Pallai Péter, Zipernovszky Kornél és Beke Zsolt fogja bemutatni az egybegyűlteknek.

KIÁLLÍTÁSOK

Globális felmelegedés - A változás képei!

A Megyeháza aulájában és a város több pontján a Reflex környezetvédő Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a MEDIAWAVE Alapítvány pályázati felhívására érkezett alkotásokból készült: GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS - A VÁLTOZÁS KÉPEI! című fotókiállítás darabjaival - többek közt hulladékból készült bálákon bemutatva - találkozhatnak a fesztivál látogatói 2009. április 17. és 2009. május 3. között naponta 10:00-től 18:00-ig. (A pályázat eredményhirdetése: 2009. április 17. - 13:00).

KASZ08

A Megyeház téren a KASZ08, vagyis a KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI SZIMPOZION KIÁLLÍTÁSA tekinthető meg. A kiállítás kuriózum jellegét többek között a nyersanyag, azaz az igen jó minőségű acél, valamint a kiállított művek mérete adja.

ErotikART

Kortárs képzőművészeti kiállítás „1969: szexuális forradalom" jegyében, amely elsősorban a 45 év alatti erotikus témával foglalkozó művészekre koncentrál. Az anyagot egy speciális nemzetközi kiállítás egészíti ki, mely az MTA-MADI Galéria szervezésében valósul meg, ahol nemzetközi absztrakt és geometrikus művészek speciálisan erre a kiállításra készült munkái kerülnek a nyilvánosság elé. A kiállításhoz kapcsolódóan a Roham Irodalmi és Művészet Magazin egy tematikus lapszámot jelentet meg, melyben a magyar képregény művészet és irodalmi élet kiemelkedő fiataljai e témára készített munkái lesznek láthatók.

A kiállítás megtekinthető: MTA-MADI Galéria; Győr, Liszt Ferenc u. 10.

A Richter terem kiállításai

Szomjas György 12 játékfilmjének képeire 12 művész válaszolt. A létrejött alkotásokból készült A nap utcai fiúk visszajönnek című kiállítás a Richter terem emeleti galériájában tekinthető meg. A földszinti galéria Pawel Karnowski lengyel fotós ISO 800 című, a sötét, füstös jazz-klubok vibráló életét fotografikus úton feldolgozó kiállításának ad otthont.

A Filmarchívum és a Rómer Ház kiállításai

A Filmarchívum galériáját a Szamosi Szami László fotóiból rendezett kiállítás díszíti a fesztivál ideje alatt, címe: Korunk látomásai, míg a Rómer Ház kiállítója Radu Igazság és csoportjának (FAV - Bukarest), illetve az elmúlt év Passport Control workshopjainak keretében készült fotóinak ad helyet.

A Gyermekek Háza kiállításai

A Gyermekek Háza termei sem maradnak üresen. A következő látnivalók közül válogathat a látogató: „Tiszta szoba" kiállítás a 15-ös teremben. A „Klik" alkotócsoport fotókiállítását a Kuckóban, a Kovács Margit ÁMK női ruhakészítő/tervező szak kiállítása, illetve a szak két tanárának, Csapó Dorottyának és Imrik Zsuzsának 5 ruhakreációja a Magtárban, az SZE építészkarának hallgatói pedig meglepetés munkákkal készülnek a fesztiválra.

A Fesztiválhoz kapcsolódó egyéb kiállítások

Tizenharmadik alkalommal kerül sor április 23. és május 3. között a Nemzetközi Babafesztiválra. A közel 400 kiállított baba és mackó között a XIII. Országos Baba- és Mackókészítési Verseny győztesei is megtekinthetők a kiállítás ideje alatt minden nap 10-17 óráig.

Az Eszterházy Palota pedig állandó tárlataival és tematikus kiállításával várja a fesztivál közönségét.

EGYÉB SZAKMAI KONFERENCIÁK

Éghajlatvédelem szövetségben - 2009. április 27-28.

Győr, Megyeháza díszterme

Konferencia és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség alakuló közgyűlése

Egy bolygón élünk!

Meggondolatlan környezetszennyezésünk miatt Földünk éghajlata változik. Ökológiai tartalékainkat feléljük, s közben megfeledkezünk róla, hogy csak egy Földünk van.

Egy bolygón élünk?

Földünk lakóinak egynegyede a források háromnegyedét használja. Az éghajlatváltozás miatt a világ jelentős részén már az ivóvíz beszerzése is gondot okoz.

Tehetsz róla! Tegyél ellene!

„Franciák Magyarországon 1809" nemzetközi konferencia - 2009. április 29. 10:00 - 16:00

Győri Polgármesteri Hivatal, Díszterem

A Győri Városi Levéltár több neves országos intézménnyel összefogva, 12. alkalommal szervez tudományos konferenciát a MEDIAWAVE keretében. A napóleoni háborúk 1809-ben érték el Magyarországot és ezen elhíresült győri csata 200. évfordulója adja a konferencia témáját, neves hazai és külföldi előadók részvételével.

Magyar Fesztivál Szövetség szakmai konferenciasorozata - 2009. április 29. 10:00 - 18:30

Konferencia és a Magyar Fesztivál Szövetség közgyűlése

További információ a fesztiválról: www.mediawavefestival.hu

Jegyinfó: www.ticketportal.hu

Új hozzászólás