Elindult a Kiscsillag őszi turnéja - December 13-án Szombathelyen lépnek fel

2013.12.04. - 03:20 | vaskarika.hu

Elindult a Kiscsillag őszi turnéja - December 13-án Szombathelyen lépnek fel

Helyszín: AGORA-Savaria Filmszínház

Dátum: 2013.12.13.

A 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar egy komolyan vett hobbizenekar volt, mára a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb és legtöbbet koncertező zenekara lett. A szeptember-októberi alkotói szabadság után, de még a januári lemezfelvétel előtt, ismét országos turnéra indultak november közepén.

"Hálás feladat manapság Lovasinak, meg Lecsónak lenni, megtették már a magukét, hogy a közönségük úgy szeresse őket, ahogy most teszi. És teszi, és ők is teszik mai napig azt a bizonyos magukét, mert az új album, a Néniket a bácsiknak! minden száma tocsog abban az egyéni lovasisleskovicsos félalternatív félpoprock extraszűz olivaolajban, amiben kifőtt. - Sum "

A turnén a zenekar (Lovasi András gitár, ének, Ózdi Rezső basszusgitár, Mihalik Ábel dob, vokál, Leskovics Gábor gitár, ének) most főleg a kedvenc klubjait keresi fel. A turné koncertjeinek műsorában a jól ismert számok mellé kerültek újra hangszerelt korábbi számok, és az alkotói szabadságon született újak közül is kettő.

A két dal közül az első dec.10. -én jön ki letölthető formában is, klippel együtt. A második, ha már úgyis 2014 a címe valamikor karácsony és újév között lesz hozzáférhető a neten. A turné egyik állomása külön is figyelmet érdemel: december 29-én a pécsi Kodály Központban az Idáig tudom a történetet 2. című, új estjével mutatkozik be a zenekar, ami hangulatában már az új, március elején megjelenő albumot előlegezi meg, arról több számot is bemutat, és a dalokat egy olyan hosszabb novella részletei fogják keretbe amit Lovasi András az album mellékleteként ír még most is éppen.

A 2013-as őszi turné állomásai:

december 06. Szeged
december 13. Szombathely
december 14. Tatabánya
december 19. Budapest A38
december 20. Veszprém
december 21. Szolnok
december 27. Zalaegerszeg
december 28. Sopron
december 29. Pécs


Új hozzászólás