Szökőkút nyitogató tavaszköszöntés Szombathely Fő terén

Képgaléria megtekintése2009.04.19. - 12:30 | Ambrózai Zsuzsanna 'ergedles' - Fotók: Bonyhádi Zoltán

Szökőkút nyitogató tavaszköszöntés Szombathely Fő terén

Kellemesen andalító zene a Voler Mouche zenekartól, családi programok kicsiknek és nagyoknak, formabontó divatbemutató a tűz és a víz jegyében és Mester Sándor gitárművész előadása - az április 18-i szökőkút nyitogató napsütéses időben és igazán jó hangulatban telt.

A „Csobbanó" nevet viselő program első állomása volt a „Szombatonként Szombathelyen" elnevezésű kezdeményezésnek, melynek fő célja, a Fő tér és azon belül is a belváros népszerűsítése. A játékos, zenés, családi programok - ha nem is tömegeket -, de megmozgatták a szombathelyi lakosságot, főként kisgyerekes családokat.

A műsor a Voler Mouche zenekar „Spring is here" (Itt a tavasz) c. számával kezdődött, majd dr. Ipkovich György, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének köszöntőjével folytatódott. A beköszönő végén a polgármester utolsó szavaira a szökőkút is beindult, s remélhetőleg egészen őszig üzemelni fog. Akik figyelmesen hallgatták Németh Zsolt konferáló szavait, megtudhatták, nem ez lesz az első és utolsó ilyen jellegű rendezvény. A következő belvárosi programsorozatra a Tánc Világnapján, vagyis 2009. május 1-én kerül majd sor.


Az újabb rövid zenei etap után a divatbemutatóé lett a főszerep. A Si&Lu fantázai nevet viselő divattervezői csoport munkáit láthattuk a tűz és a víz jegyében. Az éles kontrasztot Fehér Zoltán fodrász showja csak fokozta, hiszen míg a modellek a szökőkút peremén tökéletes egyensúlyozási képességükről tettek tanúbizonyságot, addig a mesterfodrász a pódiumon ténylegesen a tűz és a víz motívumát komponálta két modell hajkoronájára. Az érdekes képi látványhoz Horváth Dániel szolgáltatta a megfelelő zenei aláfestést hegedűjével.

A formabontó divatbemutatót követően a kicsiké lett a főszerep. Elfoglalva a szökőkutat, különféle játékok kezdődtek. Nem volt hiány gyékényhajó építésben, papírhajó süllyesztésben, valamint palackposta halászatban sem. A közel egyórás családi, játékos programokban senki sem volt vesztes, a játék igazi izgalma fűtötte kicsiket és nagyokat egyaránt.


A kellemes hangulatú délelőtt méltó lezárása Mester Sándor gitárművész egyórás koncertje volt. Az előadást követően mindenki pozitív élményekkel, emlékekkel térhetett haza. Bízunk benne, hogy a programsorozat folytatása is hasonló színvonalú lesz.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás