Vas megye és Szombathely város bálja 2014

Képgaléria megtekintése2014.01.12. - 07:30 | Büki László 'Harlequin'

Vas megye és Szombathely város bálja 2014

Január 11-én - hagyományosan a Vízkereszt utáni első szombaton - a megye és a város közös szervezésű báljával vette kezdetét Vas megye báli szezonja. A Pannónia Étteremben tizenhatodik alkalommal megrendezett Megyebálnak - és Szombathely város báljának - díszvendégei ezúttal dr. Kiss László alkotmánybíró és Vígh László kormánybiztos voltak. Éjfélkor került sor az "Év Vasi Embere 2013” díj átadására, melyet idén a kuratórium döntése alapján Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. ügyvezetője vehetett át. A báli műsor sztárvendége Zséda volt.

Az első vasi megyebálokat a Savaria Szállóban rendezték, majd ezt követően a Megyeháza dísztermében, a címerteremben és a Berzsenyi teremben tartották a bált. A Megyeháza, mint helyszín meghatározta a rangos bál  hangulatát. A klasszicista környezet, az elegáns fogadótér a szépen feldíszített termek mind-mind hozzájárultak a bál emelkedett hangulatához. A megyebáli programok összeállításánál alapvető cél, hogy egyik részről a megye reprezentáns művészei, hagyományőrző csoportjai mutatkozhassanak be, a másik oldalról pedig a megyéből elszármazott, vagy hozzá szoros érzelmi szállal kötődő híres előadók lépjenek fel a színpadon (Zséda, Balázs Fecó, Makrai Pál, Meggie). A bál legjelentősebb, hagyományos eleme, protokoll-eseménye minden évben az „Év Vasi Embere" díj átadása.

A báli időszak a télbúcsúztatás, a farsangolás és az új, reményekkel teli esztendő várásának ünnepköre. Ilyenkor rengeteg ember ünnepel az egész Földön, főleg a keresztény vallás követői. A bálok a kulturális, közéleti, társadalmi és gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek legfontosabb eseményei, melyek lehetőséget adnak a kapcsolatok ápolására, a mértékadó és természetes, magas színvonalú szórakozásra. 


A bálra érkezőket Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Márk Angelika, a 2012. évi Vas Megye Szépe, valamint a Batthyány Bandérium fogadta. Közös fotó, hölgyeknek rózsa, majd az emeleti nagyteremben mindenki elfoglalta a helyét. Megkérdeztük: nemcsak meghívott, hanem az eseményre "külsősként" jegyet váltó bálozók is érkeztek. A vendégek közt felfedeztük - s ugyan nem politizálunk, de ez így van rendjén! - Fehér Lászlót, Celldömölk szocialista polgármesterét is. 20 órától dr. Kiss László alkotmánybíró, Vígh László kormánybiztos, Kovács Ferenc és dr. Puskás Tivadar mondott köszöntőt.

A megyebáli programok összeállításánál alapvető cél volt, hogy a megye művészei, hagyományőrző csoportjai mutatkozhassanak be, így a bálnyitó táncot a Savaria TSE táncosai adták elő, műsoruk végén pedig felkérték a bál prominens vendégeit és a városvezetőket. A táncprodukció után vacsorával, finomabbnál finomabb étkekkel - a menüválaszték itt megtekinthető - kínálták az est résztvevőit. 

A vacsora után a bor- és pálinkaszalonban a megyei borversenyen kimagasló eredményeket elért Mándli Borház fehér-, rosé- és vörösborait, valamint a Birkás Pálinka Kft. díjnyertes pálinkakülönlegességeit kóstolhatták meg a bálozók. Akik a vacsora lemozgása mellett döntöttek, azoknak a Cabo Wabo Party Band szolgáltatta a báli zenét, majd az idei év sztárvendége, Zséda énekelte el legnagyobb slágereit egy félórás műsor részeként 

Éjfélkor került sor az „Év Vasi Embere 2013" díj átadására, amelyet Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Prof. Dr. Horváth Boldizsár, a Vas Megyéért Egyesület elnöke adott át Brumbauer Józsefnek, a BPW Hungária Kft. ügyvezetőjének. Prof. Dr. Horváth Boldizsár elmondta, hogy idén egy olyan embernek ítélték oda a díjat, aki a ma gazdasági helyzetét figyelembe véve tudott újat és maradandót alkotni a megye gazdasági életben.


A bál tombolával és éjszakába nyúló tánccal zárult. A tombolatárgyakból származó bevételt - a többi évhez hasonlóan - közhasznú célokra és gyermekvédelmi szervezeteket megsegítésére fordítják a szervezők.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás