Csákányi László bérlet a Weöres Sándor Színházban – 2014 tavasz

2014.01.22. - 00:10 | vaskarika

Csákányi László bérlet a Weöres Sándor Színházban – 2014 tavasz

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Szombathely

Dátum: 2014.02.01 - 05.30.

A Weöres Sándor Színházban a Csákányi László bérlet tavaszi előadásaira a bérletek visszafoglalása január 20-tól február 7-ig tart. A bérlet előadásai közt látható lesz az Illatszertár, A nagy négyes, az Esküvőtől válóperig és a Játék a kastélyban.

A bérletben szereplő előadások:

Illatszertár

- vígjáték -

Weöres Sándor Színház (2014. február)

Hammerschmidt Miklósnak illatszertára van a pesti Váci utcában. Közeleg a karácsony, fogynak a kölnik, parfümök, szájvizek, az üzletben mégis feszült és ideges mindenki. A főnök napok óta kiabál az alkalmazottakkal, legfőképpen Asztalos úrral, akinek pedig mindene a munka. Reggel nyolctól este nyolcig dolgozik, nincs senkije, nem jár sehova, egyetlen öröme, hogy levelezésben áll egy lánnyal, akinek még a nevét sem tudja, akinek nemsokára meg akarja kérni a kezét. És most hirtelen kirúgják. Semmi más nem állhat a háttérben, csak Balázs kisasszony intrikája, aki Asztalos szerint a legtrehányabb dolgozó az üzletben, és nőnek is olyan hideg és kellemetlen, mint egy vénlány...László Miklós 1937-es vígjátékában szerethető kisemberek küzdenek a magánnyal, és kergetik a boldogságot, ami pedig ott van az orruk előtt. Az Illatszertár finom humorú, békebeli szerelmes mese, az egyik legkedvesebb történet, amit valaha magyar színpadra írtak.

Főbb szerepekben: Jordán Tamás, Kálmánchelyi Zoltán, Szabó Tibor, Endrődy Krisztián, Nagy Cili, Fekete Linda, Varga Dóra, Orosz Róbert, Szerémi Zoltán

Rendező: Béres Attila

A nagy négyes

- vígjáték -

az Orlai Produkciós Iroda vendégjátéka (2014. március)

Ünnepelt operaénekesek voltak. Mára visszavonultak. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt, amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is. Teljessé vált az egykori legendás Nagy Négyes. Minden szerep változatlan: a kamaszosan túlfűtött Rigoletto, a kacér Maddalena, az érzékeny Herceg, a kiszámíthatatlan Gilda. Sérelmek, vonzalmak mintha tegnap történtek volna, véd- és dacszövetségek mintha tegnap köttettek volna. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban?

Szereplők: Molnár Piroska, Vári Éva, Szacsvay László, Benedek Miklós

Rendező: Gálffi László

Esküvőtől válóperig

- bohózat -

a Thália Színház vendégjátéka (2014. április)

Férj és feleség szeretnék egymást, csakhogy ez a lehetetlennel határos, mert férj és feleség. Túl kell élniük együtt, hogy hipnotizál az inas, lefekvéskor halálhíre érkezik az anyósnak, a miniszterelnök belát az ablakon, nyolc hónapra jönnek a szülési fájdalmak, és nem veszi be a gyógyszert a gyerek. De foghúzás közben már összeomlik minden. Egyszerre fájdalmas és végtelenül mulatságos, ahogy a valaha élt legnagyobb bohózatíró látta saját házasságát. Különleges színházi este: Feydeau utolsó hat egyfelvonásosa egyben. Játszódik Párizsban, 1910 körül.

Szereplők: Csányi Sándor, Schell Judit, Szegezdi Róbert, Szombathy Gyula, Egri Kati, Kovács Vanda

Rendező: Béres Attila

Játék a kastélyban

- komédia -

Weöres Sándor Színház (2014. május)

Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy fiatal zeneszerző. Tervük, hogy bejelentik az itt vendégeskedő primadonnának régen várt operettjük elkészültét. Ám a művésznőt jobban leköti az idősödő híres színész, mint a neki szánt operett és az ifjú zeneszerző szerelmes rajongása. A kacér primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró fortélya oldhatja meg...
A világsikert kiérdemelt darab páratlanul szellemes színpadi játék, elegáns komédia. Pazar mulatság, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.

Szereplők: Trokán Péter, Orosz Róbert, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili, Szerémi Zoltán, Vass Szilárd, Endrődy Krisztián

Rendező: Jordán Tamás

A négy előadást tartalmazó bérlet ára:

I. kategória 9.500 Ft
II. kategória 8.500 Ft
III. kategória 7.500 Ft
nyugdíjas bérlet 6.000 Ft 

A bérletek visszafoglalhatók és megvásárolhatók a Weöres Sándor Színház Jegyirodájában:

9700 Szombathely, Király u. 11.
tel.: 94/318-738
e-mail: jegy@wssz.hu
Nyitva tartás: hétköznapokon 9 órától 17 óráig

Új hozzászólás