A jókedv wellnesse - Fürdőbál 2014 Bükfürdőn

Képgaléria megtekintése2014.02.10. - 17:45 | Tömböly Ágnes - Fotók: Cseh Gábor, Besenyei Gergely

A jókedv wellnesse - Fürdőbál 2014 Bükfürdőn

21. alkalommal szervezte meg a Büki Gyógyfürdő Zrt. hagyományos Fürdőbálját, mely ma már nemcsak a fürdővárosban és a megyében, hanem a régióban is kiemelt társasági eseménynek tekinthető. Ennek apropóján Bük számára Hende Csaba honvédelmi miniszter jó hírt hozott ajándékba.

A politikus itt jelentette be, hogy Bük még az idei évben jelentős kormányzati támogatásra számíthat, köszönhetően annak, hogy 2012. december derekán nem volt a településnek adóssága. A múlt szerdán elfogadott kormányzati döntés lényege, hogy az adósság átvállalásban nem érintett önkormányzatok a következő 4 évben 50 milliárd forint plusz támogatásra számíthatnak, melynek mintegy felét még 2014-ben megkapják a magyar államtól.

Azt, hogy pontosan mekkora összeget kap a város, Hende Csaba nem árulta el, mert mint fogalmazott, ahogy a bálon a tombolatárgyakat is titok övezi, úgy most ez az összeg is titokban marad. Ugyanakkor hangsúlyozta, "tetemes összeg lesz!"

A miniszter szavait Németh Sándor polgármester köszönte meg, majd ünnepi köszöntőjében kifejtette, " a fürdő életében az elmúlt évek jelentős változásokat hoztak. A tulajdonosváltás és az állami szerepvállalás következtében a megye krémje mellett ma már országos vezetők is tiszteletüket teszik a Fürdőbálon."

Hogy mennyire igaz ez, mutatja, hogy a bálozók között láthattuk Hende Csaba miniszter mellett Marjay Gyulát, az MNV Zrt. főigazgatóját, dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagyot, országos rendőrfőkapitány-helyettest, Ruszinkó Ádámot, a gyógyfürdő igazgatóságának új elnökét, aki egyben a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke is, valamint Kovács Ferenc és Ágh Péter országgyűlési képviselőket.

"Ez a bál a jelentőségét tekintve már rég túlnyúlik a megyehatáron és bízom abban, hogy a jövőben országos jelentőségű társadalmi eseménnyé növi ki magát" - fogalmazott a város első embere.

A bálozókat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - mint résztulajdonos - képviseletében Marjay Gyula is köszöntötte, majd dr. Németh István vezérigazgató szólt a résztvevőkhöz.

"A 21-es nyerőszám, és éppen ma 21. alkalommal rendezzük meg a Fürdőbált. Mint a Magyar Fürdőszövetség társelnöke ráadásul úgy tudom, hogy ez az egyetlen gyógyfürdős bál az országban. Egy olyan társasági esemény, mely a monarchiából eredő fürdőkultúrát idézi. Bízom abban, hogy az állam jó gazdája lesz a fürdőnek és ennek köszönhetően a ma országosan is kiemelt gyógyhely, nemcsak a megye és az ország, hanem Európa társasági helyévé fog válni" - emelte ki a vezérigazgató.

A bál nyitótáncát a Savaria TSE táncosai mutatták be, majd a Hélios zenekar gondoskodott a jó hangulatról. Az este sztárvendége Solymos Tóni volt, a bálozók pedig a koktélbárban és a black jack asztalnál is szórakozhattak.

Horváth Róbertet, a Csátép Kft. vezetőjét díjazták

Immár hagyományosan, negyedik alkalommal adta át a Fürdőbál keretében a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (BBKTE) a Bük Turizmusáért Díjat. Ezúttal a Napsugár Játszópark megvalósításának elismeréseként a Csátép Kft. képviseletében Horváth Róbert ügyvezető igazgató vehette át a megtisztelő címet.

Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke és Pálffy Tamás a TDM Munkaszervezet menedzsere hirdette ki az idei év díjazottját: a Csátép Kft. képviseletében Horváth Róbert munkáját jutalmazták az elismeréssel.

'2011-ben bezárt a büki kavicsbánya és ahogy a magyar mondás is tartja, ha bezárul egy ajtó, kinyílik egy másik, a Csátép Kft. számára is új lehetőség kínálkozott. Tavaly júliusban nyitotta meg kapuit a Napsugár Játszópark, mely egyaránt köszönhető Szabados Zoltán és felesége több éves, áldozatos munkájának, Szabados Babett és Szabados Kitti bátorságának, és Horváth Róbert cégvezetőként végzett tevékenységének" - hangsúlyozta Pálffy Tamás.

Spilenberg Andrea elnök kiemelte, hogy a gyümölcsöző együttműködés érdekében a BBKTE mindent megtesz, és a turisztikai attrakciónak számító Napsugár Játszóparkot lehetőségei szerint igyekszik széles körben népszerűsíteni.

Spilenberg Andrea, Horváth Róbert díjazott és Pálffy Tamás

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Al Bundy 2014.02.10. - 18:55
Ritka undorító dolog bálon kampányolni, de a beszámoló szerint ez töményen megtörtént Bükön.

Áprilisig már sehova nem lehet elmenni, ahol ne tűnnének fel ezek a roppant kártékony élősködők? (Lásd még: politikus)

Szerintem ha úgy hirdetnének meg egy vasi bált, hogy színtől függetlenül politiukusnak belépni tilos, na az lenne a legmenőbb bál!

A képek jók, a politikusokat meg elég monokrómban fotózni, úgyis kétszínűek!