Asszonyok hosszú pórázon - Asszonyfarsang 2014 Bükön

Képgaléria megtekintése2014.02.23. - 15:20 | Büki László 'Harlequin'

Asszonyok hosszú pórázon - Asszonyfarsang 2014 Bükön

Parfüm-orgia, féktelen jókedv, pajzán produkciók és tánc kifulladásig - február 21-én férfimentes övezetté alakult a büki Sportcsarnok, ahol a hölgyek farsangoltak kivilágos kivirradtig.

Aki nem volt még a büki Asszonyfarsangon, el sem tudja képzelni, hogyan szórakozik, él együtt a műsorral közel 500 nő. Tavaly a művelődési ház színháztermében volt az esemény, ám idén a gyengébbik nem egy erős igennel a Sportcsarnokra tette a voksát a helyszűke miatt. A zenekar-tánctér-terített asztalok-színpad tagolású csarnok az alkalomhoz illő lufidíszítést is kapott az ötletekből kifogyhatatlan szervezők jóvoltából, így minden adott volt az utóbbi idők egyik leghangulatosabb eseményéhez.

Kis kosárkában hozta mindenki a színpadi produkciókon és a zenén kívüli "kedélyjavítót" - italok, szendvicsek és sütik lepték el pillanatok alatt az asztalokat. A férfiszemnek szokatlan látványtól szinte vibrált a levegő, az a pár "szerencsés kiválasztott" pasi - aki kizárólag munka szempontjából tartózkodott a rendezvényen - úgy érezte magát, mintha hajótöröttként a Paradicsomba csöppent volna, és segítő női kezek húzzák a partra, lehelnek belé életet, s itatják magához térítő nedűvel... Valahogy így mutathattunk, fotósok, filmesek, szereplők a nők mindenre kiterjedő és istápoló figyelmének kereszttűzében.

Mielőtt a maszkulin érzések lélekvesztője végképp léket kapott volna, Kató néniként Tóth Tamás kulturális látókörszélesítő one man show-ja nyitotta meg a rendezvényt. Helyeslő moraj és nevetés futott végig az asztalsorok közt a standup-szerű imprózásban, igazgató úr pedig bezsebelhette a produkcióval azt, amit talán intézményvezetőként a legnehezebb: a tömeg értő és befogadó elismerését.

Aztán kezdetét vette a SHOW, ami valóban nagybetűt érdemel. Mert ki gondolta volna - kívülállóként, elsőbálozóként pláne! -, hogy a Háncs Néptánccsoport átvedlik Vivaldit imitáló, lenge öltözékű zenészekké, majd pedig chippendale csoporttá: a hölgyek eksztatikus visítása közepette. Vagy hogy a báli sztárvendégeket is megszégyenítő produkciókkal csepregi lányok-asszonyok szórakoztatnak hihetetlen profizmussal - a könnyed kabaréjelenettől a zenés-erotikus pajzánkodásig, Boney M-től Lédi Marhalábig. Ugyanilyen kiváló volt az Irigy Hónaljmirigy-dalokra épülő csepregi has- és zumbatáncosok show-ja és szőkenős gegjei.

Az előadások után a Búgócsigáké lett a főszerep, és sorjáztak az elmúlt idők legnagyobb slágerei. A tánctér pillanatok alatt megtelt: a hölgyeket cseppet sem zavarta, hogy nincs "klasszikus" partnerük, hamarosan kisebb-nagyobb köröket alkotva indult be a táncnagyüzem. A cipők lekerültek, a sminkek leolvadtak, a bedobott frizurák "atomjaikra hulltak" - s mindez az est legtermészetesebb velejárója volt. A produkciók sorát a meglepetés sztárvendég, L.L. Junior zárta, akinek slágereit kívülről fújta a színpadot megrohamozó "amazonhad".

A farsangi önfeledtséget tombola és hajnalig tartó mulatozás zárta. Respekt minden fellépőnek és szervezőnek, hatalmas hangulatú, remekül szervezett esemény volt az idei Asszonyfarsang.

A bál fotói megrendelhetők - digitálisan vagy fotópapírra nyomva - az címre küldött e-mailben. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás