Peace, Love, Unity and Having Fun - Az I. Vas megyei Hip-Hop Közönségtalálkozó és Akkezdet Phiai a Végállomásban

Képgaléria megtekintése2014.02.24. - 22:30 | Szívtipró Srác - Fotók: Horváth Imre

Peace, Love, Unity and Having Fun - Az I. Vas megyei Hip-Hop Közönségtalálkozó és Akkezdet Phiai a Végállomásban

Szombaton került megrendezésre az I. Vas megyei Hip-Hop Közönségtalálkozó, amelyet egy Akkezdet Phiai koncerttel koronáztak meg a szervezők.

20 óra magasságában érkeztünk, ám azt az infót kaptuk, hogy az alacsony létszám miatt egy órát tolódik a hip-hop fórum. 21 óra után nem sokkal azonban nekiálltak a srácok a belső, koncertekre használt teremben - Cupi (Purestyle Division) kérdéseire Saiid, Újonc, Kiddy, Bboy Thunder és Ritchi King (utóbbi kettő: Enemy Squad) adta a válaszokat, később a csapat Bboy Zolee-val (Suicidal Lifestyle) teljesedett ki.

Megtudtuk, hogyan találkoztak ők a Hip-Hoppal, hogyan szerelmesedtek bele, mit gondolnak a mostani irányzatokról, és még rengeteg sok minden mellett azt is, mi a búbánatos köze a Firmának a Mivel játszol-hoz. Miközben főleg Cupitól hallottunk kérdéseket, szépen gyarapodott a létszám, ami a találkozó végére szerény matematikai számításaink alapján a 90 főt is megközelítette. Az idő előrehaladtának, a vicces történetek és poénok hatásának köszönhetően némileg bemelegedett a közönség is, olykor-olykor még egy-egy kérdést is megengedtek maguknak néhányan. Kis kellemetlenség volt, hogy a külső teremből, a büfé környékéről beszűrődő zajokat nehéz volt nem észrevenni. A kinti vendégek elcsendesítésére Újonc Petinek volt is egy sikertelen próbálkozása, így javasolunk a legközelebbi találkozó helyszínéül egy csendesebb, elszigeteltebb helyiséget. Már negyed 11 felé járhatott, amikor véget ért a beszélgetés, sokadmagammal éreztük, hogy szívünk szerint folytatódhatott volna még.

DJ K zendített rá a találkozó után, próbálta visszacsábítani a büfét megrohamozó találkozó-résztvevőket. A '90-es évek hamisítatlan aranykorát prezentáló lemezlovas az öreg iskola Hip-Hopjához fordult, ugyanis táncosaink megmutatták mindazt, amiről beszéltek: hit, szeretet, tisztelet és alázat, mindezt negyven fölötti férjekként és apákként úgy, mintha ma kezdték volna. Szenvedélyes volt. Egy-egy mozdulatnál - amit a közönség is egységes ujjongással nyugtázott - még a hát is borsózott.

Otello kezdte meg a színpadi produkciókat, kellően bemelegítve a közönséget. A kevésnek nem nevezhető közreműködőt felvonultató szombathelyi srác kitett magáért, reppelt többek között Rainnel a Purestyle Division-ből, és az egész Föld Alatti Qltúrával - külön-külön és egybe is. Kellő dinamizmusával és megfelelő számválasztással kiválóan felpezsdítette a rap-re vágyókat. A megközelítőleg 25 perces produkciót követte az est fénypontja, az Akkezdet Phiai.

A közel teltházas Végállomás egyemberként mozdult meg a Phiúk színpadra lépésekor. A hangtechnikával sem volt semmi probléma, bár Újonc Peti kétszer is megjegyezte, hogy kér még a mikrofonjára befelé, mert kiabálnia kell. Mi - de leginkább én - ebből semmit nem vettünk észre, szerencsére. Meglátásunk szerint senki sem panaszkodhat, bármelyik legyen is a kedvenc Akkezdet száma, biztosan előadásra került az este folyamán. A Budepesmód és Hisztori dalok elképesztő őszintesége lélegzetelállító volt. Ez a szavakba nem önthető őszinteség és bensőséges kapcsolat a két dal és előadóik között a közönségre is átragadt - a Hisztori esetében a hatást a lekapcsolt lámpák okozta koromsötétség fokozta -, nekünk például egy teljesen más mélységben sikerült megismernünk és megértenünk ezeket. Köszönjük.

Elképesztő jó pont, hogy a gyakran szánalmas klisévé vált visszatapsra is fittyet hánytak a srácok, megerősítve ezzel a kialakult őszinte közönség-előadó kapcsolatot. Mindemellett praktikai okai is voltak, hiszen Saiid szavaival élve „annyira kurva fainok vagytok, hogy úgyis visszahívnátok, igaz?" Igaz, mi mondjuk.

A koncertek végeztével a külső teremben Laki gondoskodott a hangulatról kiváló muzsikákkal, még DJ K is a közel kéttucatnyi tomboló egyike volt.

Összességében elmondhatjuk, hogy kiváló szervezés, remek zenék és hasonló fellépések jellemezték az estet, csodálkoznánk, ha bárki is csalódottan tért volna haza. Az pedig, hogy a Közönségtalálkozó elérte-e célját, sikerült-e a szervezők szándéka szerint közelebb hozni a kultúra egyes résztvevőit, nos, eldönti a jövő. Mindenesetre a Hip-Hop jelmondatából a Peace, Love és a Havin' fun biztosan teljesült, a Unity-n pedig közösen dolgozni kell még.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

NévPschyo 2014.02.25. - 08:15
Koszi Pschyo neveben is hogy a kozremukodokhoz tartozott o is Otteloval.....Szombathely hangja!!!!