Kalandra fel! - Csütörtökön nyit a Sárvári Kalandpark!

2018.03.28. - 08:30 | vaskarika.hu

Kalandra fel! - Csütörtökön nyit a Sárvári Kalandpark!

A „kalandéhes”, aktív szabadidő-eltöltést, kihívásokat kedvelő gyermekek és felnőttek március 29-től vehetik birtokba a Sárvári Kalandpark játékait, szolgáltatásait, és belecsöppenhetnek egy derűs erdei világba. A nyitáson túl Húsvétkor sok-sok ingyenes program is várja az érdeklődőket.

A természethez, a szabad levegőhöz kapcsolódó outdoor irányzatok pozitívan hatnak a jóllétünk megteremtésében és teljesebb megélésében. Az aktív szabadidő-eltöltés ezen ága - szerencsére - egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a felnőttek, mind a gyermekek körében. A 2012-ben átadott Sárvári Kalandpark kiváló terep a szabadidős elfoglaltságokat keresők számára. 

A kalandpark mélye 11 különböző - koronként és nehézségi szintenként eltérő - kötélpályát (összesen 120 állással), 10 méter magas mászófalat, íjász pályát, katonai pályát, óriás csúzlit, tanösvényt, játszóteret, tűzrakó helyet, tréning helyszíneket és egy romantikus hangulatú tavat is rejt. A tó fölötti átcsúszások, a 8 méter magas valódi erőpróbát jelentő akadályok még a legbátrabbakat is próbára teszik.

A szinte kifogyhatatlan játékok tárházában a kalandpark alapos felkészültséggel bíró animátorai vezetik, és ha szükséges, óvják lépteinket, ha a szenvedély esetleg elragadná a figyelmünket a kalandozások hevében, vagy nem megfelelő önismerettel rendelkezve túlbecsülnénk képességeinket (fizikai erőnket).

Hogy a kalandparki kalandparti valóban élmény legyen, elővigyázatosságból érdemes a kullancsok és az UV elleni védelemre megfelelő szerekkel felkészülni, valamint a nagy(obb) fizikai igénybevétel miatti folyadékpótlásra is ügyeljünk. Apróbb kellemetlenségeket tudunk megelőzni az aktív szabadidős tevékenységnek megfelelő ruházat (kényelmes ruhaneműk és cipő) helyes megválasztásával.

A kapun átlépve a környezet megnyugtató vizuális élményével máris kezdetét veszi a lélekfrissítés. A kalandpark animátorainak rövid bemutatkozását követően - „mégis tudd, hogy kinek a nevét sikítsd, ha baj van" - megkezdődik a lelki bemelegítés, ráhangolás a lazításra, jó kedvre, gyúrás a nevetőizmokra. Majd következhet a „felmálházás", az elméleti oktatás, majd a gyakorlati vizsga.

Az elméleti oktatás nagyon részletes, mindenre kiterjedő, a trénerek útmutatásait saját biztonságunk érdekében ajánlatos megfogadni!

Szerkesztőségünk is letesztelte a Kalandpark játékait:

Leteszteltük - Sárvári Kalandpark

2012.08.18. - 13:30 | vaskarika.hu - Fotók: Csizmazia Ákos

Leteszteltük - Sárvári Kalandpark

Ki itt belépsz, hagyj fel minden aggódással, boldogtalansággal - jó esetben ez a gondolat alapozza meg és kíséri azt az időt, amit a Sárvári Kalandpark kapuján átlépve tölt el az izgalmakra és/vagy kikapcsolódásra vágyó látogató. A „kalandéhes", aktív szabadidő eltöltést, kihívásokat kedvelő gyermekek és nem utolsósorban felnőttek a kapun túl nem Dante poklába, hanem derűs erdei világba - mondhatnánk-, az isteni játékok paradicsomába csöppenhetnek.

 

Leteszteltük - Sárvári Kalandpark - 2. felvonás

2012.09.29. - 03:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László

Leteszteltük - Sárvári Kalandpark - 2. felvonás

Szerkesztőségi látogatásunk első felvonásának kellemes emlékeivel felvértezve kis csapatunk új szereplőkkel bővülve vágott neki a második etapnak - a felnőtt drótkötélpályáknak. Az önmagában is beszédes képformátumban megörökített eseményeket - a tőlünk már csöppet sem szokatlan -, egyedi hangvételű írásokkal is kiegészítjük. Kedves olvasóink, kérjük, kapcsolják be karabinereket, amennyiben ezzel a passzív biztonsági eszközzel nem rendelkeznek, kapaszkodjanak meg erősen, lazítsák el arc-, és hasizmaikat: a vaskarika kalandjárata ismét gurul (a nevetéstől is).

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Mira 2018.03.28. - 10:34
Az ott a fotón, a lábam alatt egy húsvéti tojás? ;)
BLH 2018.03.28. - 11:06
:DD Lehetne akár az is! Amúgy jó kérdés.