A XXI. század hívószava: kreatív ipar - A KOMPART kompetenciafejlesztő képzéssorozat zárókonferenciája

Képgaléria megtekintése2014.03.20. - 19:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

A XXI. század hívószava: kreatív ipar - A KOMPART kompetenciafejlesztő képzéssorozat zárókonferenciája

Március 19-én került sor a KOMPART kompetenciafejlesztő képzéssorozat zárókonferenciájára az MMIK-ban. A projektben résztvevő szakmai előadók és hallgatók - Farkas Imre képzőművész, Bakucz András építész és Várhelyi Zsófia hallgató - értékelésén kívül a kreatív ipar jeles képviselői - Bodóczky István képzőművész, Törökné Misszuri Mariann az NMI képviseletében, Bagári Katalin esélyegyenlőségi tanácsadó és Parais István igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ - is megosztották tapasztalataikat, meglátásaikat a konferencián nagy számban megjelenő, főként fiatalokból álló hallgatósággal. A KOMPART pályázat szakmai eredményeit Baki Orsolya, a projekt szakmai vezetője mutatta be, míg a méréstanulmány alapján vizsgált kreatív kompetenciafejlesztésről Biczó Miklós projektmenedzser beszélt.

A KOMPART átfogó célja a kreatív iparhoz kapcsolódó elméleti ismeretek és gyakorlati tevékenységek körének bővítése, a személyes aktivitás által létrejövő hozzáadott érték maximalizálása a célcsoport, az oktatási intézmények gyermek és ifjúsági korosztálya számára. 

A KOMPART projekt kapcsán a kreatív ipar alatt azon tevékenységeket értjük, amelyek gyökere az egyéni kreativitásban, képzettségben és képességekben rejlik, és amelyek távlatosan képesek a szellemi tulajdon létrehozásán és felhasználásán keresztül jólétet és munkahelyeket teremteni.

A projekt szakmai tevékenységével az iskolai oktatásban megszerzett kompetenciák fejlesztésén túlmenően a fiatalokat olyan kulturális, kreatív értékekhez, élményekhez juttatjuk, amelyek hozzájárulnak tudásuk, értékrendjük fejlődéséhez és személyiségük teljessé válásához, ezenkívül a kreatív ipar olyan innovatív folyamatait generálják, amelyek hosszútávon befolyásolják a fiatalok pályaválasztását.

KOMPART kompetenciafejlesztő foglalkozásai

Építészet

  • Hagyomány és építészet csoport - Oktató Bakucz András építészmérnök
  • Táj és építészet csoport - Oktató: Péter Ágnes szobrászművész

Fotográfia

  • Analóg fotó csoport - Oktató: Farkas Imre képzőművész
  • SavariArt, digitális fotográfia csoport - Oktató: Büki László fotográfus

Film

  • Animációs film csoport - Oktató: Baki Orsolya képzőművész
  • Dokumentum film csoport - Oktató: Biczóné Pasku Katalin médiapedagógus
  • Film Reál csoport - Oktató: Boros Ferenc médiapedagógus

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás