A mosoly színei - Divatbemutató kicsit másképp a Tóvendéglőben

Képgaléria megtekintése2014.04.05. - 10:00 | vaskarika.hu - Fotó: Dart

A mosoly színei - Divatbemutató kicsit másképp a Tóvendéglőben

Fogyatékkal élők élvezhették április 4-én, pénteken a reflektorfények és vakuk kereszttüzét a Tóvendéglőben felállított kifutón. A Zonta Klub által szervezett rendezvény sokaknak mosolyt csalt az arcra, többeknek könnyeket a szembe. Az eseményhez kapcsolódóan Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka, a Te döntesz! című könyv, és a mosolyka.blog.hu szerzője beszélt életéről és élményeiről.

Április 4-én pénteken a Zonta Klub Szombathely szervezésében harmadik alkalommal került megrendezésre a Divatbemutató - kicsit másképp elnevezésű esemény, mely eltérő volt a megszokottól: itt nem elsősorban a ruhák szerepeltek, hanem a viselőik. Hétköznapi hősök és hősnők armadája vonult fel péntek este a Tóvendéglőben - köztük az Aranyhíd Nevelési Intézet, és a Rumi Gyermek- és Diákotthon tanulói is -, azaz fogyatékkal élők részesülhettek a reflektorfény és a kifutók világának élményében. Az elfogadás jegyében hónapok óta készültek arra, hogy megmutathassák magukat, és persze a gyönyörű ruhákat és fantasztikus kiegészítőket, melyeket a Fő téri Heavy Tools üzlet, a Disigual márkát forgalmazó Dockyard, a Kőszegi utcában található Zsebibaba gyerekbolt, Czubor Zsuzsanna szombathelyi divattervező, valamint a Mach Egyeditáska ajánlottak fel. A smink és hajkölteményeket Stukics Noémi és Gardi Rita készítették.

A kifutón való vonulás közben Merklin Ferenc avatta be a közönséget a részletekbe, aki folytonos tapssal biztatta az alkalmi modelleket, akik cserébe mosolyogni tanították őket. A mosoly kerekes székes nagykövete, Hozleiter Fanny is jelen volt, így amíg a többiek átöltöztek, személyes történeteit osztotta meg a hallgatósággal.

Hozleiter Fanny könyvéről itt írtunk:

Az őszinteség ereje - gondolatok Hozleiter Fanny Te döntesz című könyvéről

2013.12.11. - 16:10 | Juhász Anna

Az őszinteség ereje - gondolatok Hozleiter Fanny Te döntesz című könyvéről

Fél évvel ezelőtt a Libri kiadó közösségi oldalán, ahol sokszor megfordulok, hisz a kiadóval gyakran dolgozom, egy szívet melengető képet láttam meg. Egy kerekesszékes lány mosolygott, fülig szaladt a szája, s két oldalról ölelte két kedves kollégám. Egy boldog szerző - ilyesmi volt a kép alá írva, s nekem rémlett, már láttam ezt a szempárt és mosolyt valahol. Rájöttem, ő az a kerekesszékes lány, akiről már számtalan helyről hallottam, s olvastam nyilatkozatait. Boldog voltam, hogy nemsokára kezembe vehetem könyvét, ami őszinte vallomásnak, izgalmas olvasmánynak ígérkezett.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás