Tavaszköszöntő agility háziverseny a MEOE kutyaiskolában

Képgaléria megtekintése2014.04.06. - 00:25 | Nagy Zoltán

Tavaszköszöntő agility háziverseny a MEOE kutyaiskolában

Szabadba csalogató, Tavaszköszöntő Agility háziversenyt tartottak szombaton délelőtt Szombathelyen, a Homok úti MEOE kutyaiskolában, a kutyajátszótér néven is ismert Kutyasport Központban.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete tíz órára várta a lelkes kutyusokat a gazdáikkal együtt. 

A jó időben sokan kilátogattak a rendezvényre - kutyával vagy anélkül, versenyzőként vagy nézőként. A kategóriákra bontott versenyben egyre nehezebb feladatok vártak a kutyákra és gazdáikra is. A versenyt minden alkalommal komoly pályabejárás előzte meg, de még így is akadtak "félrelépések", hiszen az állatok ilyenkor fokozott lelkiállapotban vannak, és sokszor az elképesztő sebességgel rohanó és akadályokat leküzdő kutyák pályát téveszthetnek. 


A pályatévesztés időveszteséget jelent számukra, hiszen az elhibázott résznek újra neki kell futniuk. Egy-egy energikus kutya vezetőjének sem könnyű, hiszen az állatok tempóját a gazdiknak is fel kell venni. 

Az eredmények értékelése után természetesen itt is a díjazás következett, ahol serlegeket, érmeket és kutyatápot kaptak a legjobbak. Nehéz volt eldönteni, hogy ki volt a büszkébb ezekre a díjakra, egy biztos: a gazdik nagyon büszkék voltak kedvenceikre. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás