A 12. Herényi Virágút részletes programja (ápr. 26-27.)

2014.04.14. - 13:00 | vaskarika.hu

A 12. Herényi Virágút részletes programja (ápr. 26-27.)

Helyszín: Szombathely-Herény

Dátum: 2014.04.26 - 27.

Szabó Tibor & Peltzer Géza, Barabontó együttes, Ungaresca Táncegyüttes, Ferrum Színházi Társulás - csak néhány azon fellépők közül, akik a hagyományos virágnapi ünnepet előadásukkal, megjelenésükkel tovább színesítik. Április 26-án ismét virágba borulnak Herény utcái a 12. HERÉNYI VIRÁGÚTON, ahol a virágok mellett számos program várja a látogatókat! A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt rendezvényén a zöld környezet szerelmesei mellett minden korosztály találhat maga számára kedves elfoglaltságot. Részletes programismertető!

A Herényi Kulturális és Sportegyesület szimbolikus nagyrendezvényévé vált Herényi Virágúton - amely 2012-ben elnyerte a Nyugat-dunántúl Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai Rendezvénye címet - Magyarországon egyedülállóan, kb. 1 km hosszú útvonalon, több mint 30 herényi és kámoni virág-és dísznövény kertészet mutatja be és kínálja portékáit.

A hagyományteremtőnek számító esemény 2014. április 26-27-én (szombat 13.00-20.00 - vasárnap 9.00-18.00) immár 12. alkalommal invitálja a látogatókat a helyszínre. 


A rendezvényre látogatókat a virág- és dísznövénykertészeti kiállítás és vásár (egynyáriakkal, kétnyáriakkal, balkonnövényekkel, évelőkkel, fenyőfélékkel, szobai cserepes növényekkel, bonsai-félékkel, vágott virággal, oltványokkal, díszcserjékkel, díszfákkal, szoliter díszcserjékkel és egyéb dísznövényekkel foglalkozó kertészetek, virágboltok, valamint a kerti gépek és különféle kerti eszközök és kiegészítők árusainak kínálata) mellett kézműves kirakodóvásárral, vásári ételekkel, italokkal, és az ún. „Borvirágsarkokkal (a szomszédos borvidékek borkóstoló pavilonjai) várják. A vásári hangulatot az útvonalon és annak különböző helyszínein zajló változatos kulturális, szórakoztató-és gyerek programok teszik teljessé.

A Virágút programja:

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Kispolgár 2014.04.16. - 19:37
"A megemelt támogatásnak köszönhetően megújulhat a virágút, a szervezők több újdonsággal is készülnek idén a két napos rendezvényre."

Az eddigi másfél millió helyett tehát 6 millió forint lett megszavazva a rendezvényre (a korábbi évek teljes költségvetése) Infláció ugye nincs, dübörög a gazdaság, szponzorok továbbra is elérhetők, helypénz is, a fél virágút meg úgyis szívességből dolgozik kint. Olvasva a sorokat számomra nincsenek ezzel arányban.
Serényi 2014.04.16. - 20:57
Ki az a Barabonto, Karambolo, Rommy Dell' Amico meg Sláger Tibó? Mi lesz itt, lecsófesztivál? Ki állította össze a zenei programot?