Húsvéthétfő a Vasi Skanzenben

Képgaléria megtekintése2014.04.22. - 00:20 | Bexter

Húsvéthétfő a Vasi Skanzenben

Változatos, délutánig tartó programokkal várták a családokat április 21-én, Húsvéthétfőn a Vasi Skanzenben.

Amióta az eszemet tudom, azóta a húsvét egybeforrt a szombathelyi Falumúzeummal. Mindig jókat szórakoztam a színdarabokon, bábjátékokon, és jókat játszottam a fajátékokon. Jó volt látni, hogy a mai ifjúság is szívesen részt vesz ilyen eseményen. Belépve a skanzen területére, mosolygós bácsik fogadtak minket információs füzettel. (piros pont)

Utána szemünk elé tárult a gyermekparadicsom - ameddig elláttunk, addig fából készült ügyességi játékokkal volt tele a rét. "Nagy gyerek" lévén szinte mindet kipróbáltam. A gólyalábazás ma sem ment, ahogy sok-sok évvel ezelőtt sem. A többi játékban örömmel tapasztaltam, hogy mennyivel ügyesebb lettem, mígnem egy tizenéves forma gyerek világrekord idő alatt megcsinálta azt, ami nekem percekbe telt. Hiába, az övüké a jövő.

Arrébb is álltam szégyenemben megnézni a színdarabot, Ludas Matyis a Soltis Lajos Színház előadásában. Ezután felcsaptam hordólovaglónak. Nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek tűnt, de hála a lelógó hosszú lábaimnak, kicsit rásegítve, de megoldottam a feladatot. Amikor kijátszottam magam, úgy döntöttem, állatsimogatok. Kezdtem a nyuszikkal, folytattam a birkákkal és a szamárral fejeztem be. Sok mosolygós gyerekarcot láttam a skanzen egész területén.

Aki elég bátor volt, nevezhetett a locsolóvers mondó versenyre, ahol a főnyeremény egy élő kisbárány volt. Akinek tehát automata bió-gyepnyíróra volt szüksége, az egy frappáns vers elmondásával hazavihette - szerencsés esetben. Jövőre ne felejtse el a T. Olvasó meglátogatni az eseményt - tesztelheti, mennyire "nehéz" gyereknek lenni.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Oláh Emese 2014.04.22. - 08:07
Jó a cikk és a képek is!
Mi is kilátogattunk, igaz, csak az utolsó egy-két táncot csíptük el, de magával ragadó volt az egész.Legközelebb Márton-napkor (novemberben) lesz hasonló nagyobb hangvételű mulatság.