Darth Vader pislantott - X. Aludj máskor! 24 órás vetélkedő

Képgaléria megtekintése2014.04.28. - 00:15 | Waldo - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Darth Vader pislantott - X. Aludj máskor! 24 órás vetélkedő

"Szombathelyen Darth Vader jelmezben, nyolc ufóval és két szexi titkárnővel felvonulni nem éppen mindennapi élmény." - Tizedik alkalommal rendezte meg az SRT-LOGO Ifjúsági Szolgálata a Vas megyei "Aludj máskor!" 24 órás vetélkedőt április 26-27-én az Oladi KIKI-ben. Mint eddig minden alkalommal, idén is fergeteges hangulatot varázsolt a tizenkét csapat a rendezvény helyszínére, ahol nem volt szokatlan egy-egy jelmezbe bújt lány, női ruhában uzsonnázó fiú, vagy épp Darth Vader, akit mi is elcsíptünk a rendezvény után egy rövid beszélgetésre. Dávid Noelt, az ADI Klub vezetőjét kérdeztük a verseny előkészületeiről és a rendezvényről.

HIRDETÉS

Az ADI klub csapatkapitányaként indultál az idei versenyen, nem pedig egy összeszokott, osztálytársakból álló iskolai csapattal. Nehezebb volt így versenyezni?

Nem volt könnyű, hiszen nem tudunk egy teljes csapatot körmendi fiatalokból összeállítani (az ADI Klub egy körmendi, ifjúsági szervezet - A szerk.) Így volt vasvári, szentpéterfai és szentgotthárdi csapattársunk is.

Milyen előfeladatokat kaptatok, és hogy sikerült azokat megoldani? Volt, ami igazán fejtörést okozott?

Összesen négy előfeladat volt. Az első, hogy alapítsunk egy céget. Amikor elkezdtem sorolni a lehetséges szektorokat, mint a pénzügyi, vagy az űrkutatás, a többiek az utóbbit azonnal meg is szavazták, így megalapítottuk a Star Planet nevű céget. A második feladatként céges logót kellett egy transzparensen megjeleníteni, a harmadik pedig egy tánc volt, amellyel ki kellett fejeznünk cégünk fő tevékenységét. Végül kellett készítenünk egy tortát annak tiszteletére, hogy idén tizedik alkalommal került megrendezésre az esemény. A mi tortánkat Molnár Petra készítette, és egy csodás és főleg nagyon finom gesztenyés, tejszínes torta volt, ami a szombati nap folyamán természetesen maradéktalanul el is fogyott.

Dávid Noel - ADI Klub

Ha már a táncot említetted, ennek bemutatása után a zsűri megjegyezte, hogy talán a legmaradandóbb élményt ez a tánc hozta a versenyben.

Igen, hiszen az előkészületek során készítettünk rengeteg pici zöld biogél golyó, víz, és zöld ételfesték felhasználásával, amikkel aztán beborítottuk a pályát. Ez tökéletesen illett az idegen lényekhez, amik táncunk során meg is jelentek a tánctéren. Emlékezetesnek pedig azért is nevezhetjük, mert utána tíz percig a többi csapattal és a zsűritagokkal együtt ezeket a kis golyócskákat takarítottuk a pályáról. Nagyon jól összehozta az ellenfeleket is, úgyhogy ezt mindenképpen pozitívan értékeljük. (nevet)

Melyik volt a kedvenc feladatotok a versenyen, amit legnagyobb kedvvel valósítottatok meg? Mi volt számotokra a legérdekesebb?

Nekem a táncos feladatok voltak a szívemhez legközelebb állóak, mert megmozdult az egész versenyző közönség, és így energiát, lendületet adott a rendezvénynek, valamint az első Vasi Divatbemutató is nagyon tetszett.

Egy ilyen rendezvényen nem ritka, hogy egy lányt bikiniben látunk, vagy egy másikat teljesen szürkére festett hajjal, sőt, a fiúk rózsaszín fűzőben sem "lógnak ki a sorból". Egy versenyző hogy éli ezt meg? Teljesen természetesnek veszitek, vagy azért néha rossz "álruhába" bújni?

Abszolút pozitívan éljük meg, úgy, mint egy kiszakadást a hétköznapok szürkeségéből, és ez néha ránk fér. Egy hatalmas partynak fogjuk fel, és azért valljuk be: Szombathelyen Darth Vader jelmezben nyolc ufóval és két szexi titkárnővel felvonulni nem éppen mindennapi élmény. 

Milyen tapasztalatokkal zártátok az eseményt? Voltak, amiket utólag máshogy csinálnátok, vagy így volt jó minden, hiszen az volt a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat?

Az első és legfontosabb az volt, hogy jól érezzük magunkat, hiszen ha az egészre rányomja a bélyegét a kényszer, vagy a mindenáron nyerni akarás, akkor elveszítené a varázsát. Az meg, hogy ki hányadik lett, teljesen mindegy, hiszen új barátokra leltünk, új élményeket éltünk át. Ráadásul itt ünnepeltem a 18. születésnapom, és ez is mindenképpen felejthetetlenné tette. Jövőre is szeretnénk indulni, már most várom a jelentkezőket.

A rendezvényen nagyon sok érdekességet láthattunk külső személőként is. A csapatok hihetetlen kreativitással, és jó nagy adag humorral próbálták meggyőzni a zsűrit arról, hogy ők a legjobbak. A cégek bemutatásánál, amikor a csapatokból a cég igazgatóit szólították a pályára, akiknek el kellett mondani, miért az ő cégük a legjobb, ahány csapat annyiféle módszert választott. Volt, aki inkább humorral akart meggyőző lenni, volt iskola, aki QR-kódokkal elkészített cégbemutatót adott át a zsűrinek, hogy bizonyítsa: náluk minden munkatárs tökéletesen lenyomozható. Voltak, akik a környezetvédelemre helyezték a hangsúlyt, vagy csinos "titkárnőkkel" próbáltak hatni a döntéshozókra.

A zsűri is megmozgatta a fáradt tagjait egy kidobózás erejéig, és nem hiányozhatott az agyat megmozgató feladat sem, persze, nem asztal mellett ülve. Az egyik feladatban turisztikai szakemberek bevonásával be kellett mutatniuk a csapatoknak Szombathely városát. Itt is érdekes ötleteket láthattunk, a filmvetítéstől kezdve egészen a rögtönzött turisztikai órán át a "hogy csajozzunk Szombathelyen" témakör körüljárásáig. Volt csapat, amelyik nem a város épített örökségét és rendezvényeit kiemelve próbált hatni a bírákra, hanem csodás lányokat felvonultatva mutatta meg, miért és érdemes Szombathelyre látogatni. Gyanítjuk, hogy a férfi zsűritagoktól ez a csapat magasabb pontszámot kaphatott.

A rendezvény méltán lett a diákok egyik kedvence, hiszen 24 óra alatt számtalan feladattal kellett megküzdeniük, mindezt a jókedv, kikapcsolódás, és az egymás közötti kapcsolatok építésének jegyében. Reméljük, hogy még sok éven át részesei lehetünk a 24 órás, "Aludj máskor!" vetélkedőnek. 

X. VAS MEGYEI "ALUDJ MÁSKOR" 24 ÓRÁS VETÉLKEDŐ VÉGEREDMÉNY:

10. GÉPIPARI 256
9. GYIÖ 292
8. ÚJ NEMZEDÉK 294
8. ADI-CLUB 294
7. HERMANN OTTÓ 302
6. ORLAI 305
5. MŰVÉSZETI 313
4. LENDVAI 320
3. SAVARIA 324
3. BIG LUI 324
2. BOLYAI 329
1. JURISICH 347 

Az eseményről készített első képanyagunk itt tekinthető meg:

Lógnak a szeren - X. Aludj máskor! 24 órás vetélkedő (fotóriport)

2014.04.27. - 02:30 | vaskarika.hu - Fotók: Waldo

Lógnak a szeren - X. Aludj máskor! 24 órás vetélkedő (fotóriport)

Tizedik alkalommal rendezte meg középiskolások részére az SRT-LOGO Ifjúsági Szolgálata a Vas megyei "Aludj máskor!" 24 órás vetélkedőt április 26-27-én az Oladi KIKI-ben. 12 csapat 600 fiatalja vesz részt a jó hangulatú, ügyességet, kreativitást és szellemi felkészültséget igénylő megmérettetésen, amelyet várhatóan vasárnap reggel 9-kor "fújnak le" a szervezők. Cikkünkben a szombat déltől délután 5-ig történt eseményekről számolunk be. Részletes cikkel és eddig nem közölt fotókkal hétfőn reggel jelentkezünk!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás