Don't Give Up The Rock'n Roll! - Rock'n Roll est a SIC-ben (máj. 9)

2009.05.04. - 18:54 | vaskarika.hu

Don't Give Up The Rock'n Roll! - Rock'n Roll est a SIC-ben (máj. 9)

Helyszín: SIC

Dátum: 2009.05.09.

Május 9-én, szombaton, szombathelyi állomására érkezik a Don't Give Up The Rock'n Roll névre keresztelt koncertsorozat. A SIC színpadán a Yellow Spots, a Flóra & The Boogie Boys, a Bankrupt, valamint a DeeCracks gondoskodik a hamisítatlan rock'n roll hangulatról.

A rock'n roll-t ezúttal szó szerint vehetjük, hiszen a SIC színpadára a lép a Yellow Spots, Magyarország első, és mindeddig egyetlen 'belezős rakkendrollt' játszó bandája. Stílusukat így határozzák meg: balkánian bizarr, gyakran "performanszba" hajló produkció jazz és swing alapokra épülő zenei világgal és abszurd, morbid humorral. Ajánlásuk szerint, ezt a zenekart minden anyának meg kell hallgattatnia a lányával. Szóval gyerünk anyukák, itt a lehetőség.

A Flóra & The Boogie Boys Magyarország legfiatalabb Rock & Roll zenekara. A banda klasszikus amerikai rock and roll és rockabilly zenét játszik az 50-es évek legendás sztárjaitól mint Elvis Presley, Carl Perkins, Bill Halley, Jerry Lee Lewis vagy épp Wanda Jackson.

Láthatjuk még a dallamos punk rockot (Ramones, Clash, Descendents), a rockandroll punkot (Dwarves), és a punkabillyt (The Living End, The Peacocks) ötvöző Bankrupt zenekart, akik jelenleg külföldön talán népszerűbbek, mint itthon, és jó néhány év kihagyás után érkeznek újra Szombathelyre.

Az est nemzetköziségéről az osztrák illetőségű DeeCracks zenekar gondoskodik, akik erőteljes Ramones hatásokat mutató, dallamos punk-rock zenéjükkel látogatnak magyarországi mini turnéjuk második állomásaként városunkba.

Kapunyitás este 8-kor, a belépő mindösszesen egy ezres.

Új hozzászólás