A Kelet tánca – Jene Sándor fotókiállítása Körmenden

Képgaléria megtekintése2014.05.10. - 00:10 | Jene Bogi - Fotók: Waldo

A Kelet tánca – Jene Sándor fotókiállítása Körmenden

Május 9-én nyílt meg Körmenden Jene Sándor kiállítása a Kölcsey Ferenc Gimnázium kiállítótermében. Az esemény rendhagyónak bizonyult, hiszen az első percekben tanúi lehettünk néhány fénykép megelevenedésének a meghívott táncosok produkciója által.

A gimnázium galériája tágas, világos tér, ideális egy kiállítás számára, ám a jó helyszín önmagában nagyon kevés. Ahhoz, hogy a kiállítás működőképes legyen, szükség van egy tehetséges alkotóra is, aki tudja, hogyan hozza ki a tér adottságaiból a maximumot. Jene Sándor a rá jellemző színes, mozgalmas, érzelemmel teli hastáncfotóival töltötte meg a kiállítóteret, csipetnyi keletet varázsolva a gimnázium falai közé.

A fotósnak és tárlatának sokan bizalmat szavaztak, így péntek délután rokonok, barátok, ismerősök töltötték meg az iskolai galériát.


A megnyitó egy rövid műsorral kezdődött, stílusosan hastáncosnők előadásával. A produkcióban közreműködtek Erika és táncosai, valamint a Zhafíra Oriental Bellydance képviselői - az alkotó közeli ismerősei - akik a falon lévő képeken is szerepelnek.

A kiállítást Simon Attila fotográfus nyitotta meg, aki tapasztalt fotós, így hitelesen tudott nyilatkozni a szakma múltjáról és jelenéről, szépségeiről és nehézségeiről egyaránt. Elmondta, hogy a fényképezés szeretete nem egy mulandó hóbort, hanem egy gyógyíthatatlan kór, ami élete végéig kíséri a fotóst.

Jene Sándor is szólt néhány szót a vendégekhez, és rövid köszöntőjében nem csak azt mesélte el, hogy a 2011-ben készült első táncfotótól hogyan jutott el egy önálló kiállításig, hanem köszönetet is mondott azoknak, akik fontos állomást jelentettek ezen az úton.

Az általa elmondottakból arra is rájöhettünk, hogy mi teszi izgalmassá és mozgalmassá képeit: a kulcs a legmegfelelőbb pillanat elkapása. Ő a táncosok arcára és kezeire összpontosít leginkább, hiszen az ösztönös mozdulatok azok, amik megkülönböztetik és különlegessé teszik az igazi tehetségeket.

A kiállítás június végéig látható. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás