Megkopott a fény a koronán - NyME Szépe 2014

Képgaléria megtekintése2014.05.15. - 21:00 | Büki László 'Harlequin'

Megkopott a fény a koronán - NyME Szépe 2014

Hagyományosan a Diáknapok keretében választják meg az NyME Szépét. Idén a hét induló közül Toldy Zsófia fejére került a korona.

HIRDETÉS

Az időjárás nem kedvez az idei Diáknapoknak, ám ez sem magyarázat arra az érdektelenségre, ami az NyME Szépe szépségversenyt kísérte. 10 perccel a kezdés előtt talán ha 20-an voltunk a díszteremben, ami már előrevetítette, hogy az utóbbi idők - hogy finomak legyünk - legvisszafogottabb királynőválasztására kerül sor.

A szokásos háttéren A3-as papírlapokból összetixózott támogatók, akadozó technika, alaphangon is hiányzó elegancia. Nem igazán ezek, amik kísérői kell legyenek egy szépségversenynek. Helyette lazaság van és külsőleg sportosra vett figura, amit az egyébként jófej műsorvezető "favágó inge" is csak tovább erősít.

Zakó egyedül a zsűri tagjain van, akik közt a hölgyeket egy sminkes képviseli - a tavalyi nyertes, Szente Klementina nem tudott eljönni...

Eljöttek ellenben a lányok, hiszen nélkülük okafogyott lenne a rendezvény. Gondoltuk, hogy az idei esemény külsőségében megkopott fényét majd visszahozzák a szépségkirálynő-jelöltek. Majdnem eltaláltuk a "nem"-et.

Bikinis és estélyis jelenése volt a lányoknak a színpadon. A színpadon, mert kifutó idén nem volt. A koreográfia szerint kijönnek bikiniben mindannyian egyszerre, tesznek egy kört, majd bejönnek egyesével. Elballagnak a színpad közepén pozíciót fogó műsorvezetőig, előtte - szerencsére a fényben - bepóz, majd szpíker megcéloz, és a Hogy hívnak/Honnan jöttél kérdésekre válasz megad. Majd balra el. Ezt követően jön az estélyi ruhás vonulás, abban sem lesz sokkal melegebbük a lányoknak, viszont tovább tartózkodnak kinn a színpadon. Majd lányok zsűrivel el, s rövid időn belül eredményhirdetésre és díjátadóra vissza. Ez volt a forgatókönyv, s írd és mondd, 45 perc alatt úgy lezajlott a verseny, hogy ezalatt a díszterem is kiürült. 

Idén hét lány versenyzett - ez valószínű szintén negatív rekord. A hétből három már tavaly is indult. Elsősorban kíváncsiságból vagy barátnői "nyomásra" neveztek a versenyre, mindenesetre rajtuk semmi nem múlott - kedvesek és közvetlenek voltak. Név szerint Toldy Zsófia, Horváth Krisztina, Horváth Zsuzsanna, Purgai Evelyn, Izsó Nikoletta, Nagy Laura és Zsirai Viktória mérettetett meg az öt fős zsűri előtt, aki egybehangzó vélemény alapján állította fel a sorrendet.

Déri Norbert, a zsűri elnöke rövid értékelő után először a harmadik helyezett Horváth Krisztinát szólította reflektorfénybe, majd a második helyezett Zsirai Viktóriát. A nyertes az 1-es sorszámmal színre lépő Toldy Zsófia lett, aki az egyéb nyeremények mellett lehetőséget kapott az Alibi Szépe szépségversenyen való indulásra.

A lányoknak gratulálunk, a szervezőknek pedig a mostaninál csak jobbat tudunk kívánni...

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

iramszarvas 2014.05.15. - 22:47
Hát ez tényleg fapados. A nyertes lány szép, a négyes és a hatos is.
angol íjász 2014.05.16. - 00:19
A kopott fényű koronát is szívesebben nézegettem volna, mint a záróvizsga feladatlapjait. Sajnálom, hogy nem tudtam menni.:(((