Ezért tanult meg anyukád netezni - Június 30-án bezár az iWiW

2014.05.22. - 00:45 | vaskarika.hu - Fotó: origo.hu

Ezért tanult meg anyukád netezni - Június 30-án bezár az iWiW

12 élménydús év után búcsút int felhasználóinak a legnagyobb magyar közösségi portál, az iWiW: 2014. június 30-án bezár. Az adatlapok eddig a napig lesz elérhetők, ezért használja ki mindenki az időt, nosztalgiázzon még egyet, és mentse le azokat a személyes dolgait, amelyeket meg szeretne őrizni. Egy korszak ugyan véget ér, de az iWiW kétségtelenül beírta magát a magyar informatika történetébe.

Adataid mentését belépés után könnyedén, egy kattintással megejtheted. A nyitóoldalra kihelyeztek egy információs részt, annak segítségével egyszerűen kivitelezheted adatlapod, fotóid, levelezésed és kapcsolataid mentését, de abban is segítséget kapsz, ha adatlapodat kép formájában meg szeretnéd örökíteni az utókornak.

Az adatok mentését legkésőbb június 25. éjfélig kezdeményezheted. Adatlapodat törölni nem érdemes, mert akkor az ismerőseid már nem tudják lementeni elérhetőségeidet, másfelől az Origo Zrt. a bezárást követően egyébként is minden adatlapot megsemmisít.

Az üzemeltetők egy különleges nyereményjátékkal szeretnék megköszönni az elmúlt 12 évet, valamint díjazni a felhasználói hűséget:

az iWiW megszűnéséig, azaz
2014. május 16. és június 30. között minden egyes nap 1 db 20.000 Ft-os vásárlási utalványt, 2014. július 1-én pedig 4 db 20.000 Ft-os vásárlási utalványt sorsolnak ki, valamint egy szerencsés nyertes nettó 1.000.000 Ft készpénzzel lesz gazdagabb.

Ha nosztalgiázás közben olyan emléked, kedves sztorid adódna az iWiW-hez köthetően, amit szívesen megosztanál, írd meg az -ra. A történetekből egy összeállítást tesznek közzé a http://iwiw.hu/emlekek aloldalon.

Az üzemeltetők kérik, hogy légy elnéző a megszűnő oldallal szemben, ha esetlegesen technikai zűrök merülnének fel. Igyekeznek a szükséges feltételeket megteremteni, de kisebb malőrök így is előfordulhatnak a dömpingszerű látogatás közepette. Ha az óvintézkedések ellenére mégis huzamosabb ideig lennének súlyos technikai problémák, a lezárás időpontját annak megfelelően kitolják.

Az iWiW bezárása a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal (NAIH) egyeztetve és az ő jóváhagyásuk mentén történik. Mind a sorsolást, mind a végső adatmegsemmisítést független közjegyző ellenőrzi.

A bezárás miértjeiről a www.iwiw.hu-n olvashatsz további információkat 

Új hozzászólás