Koltai és Galla poénpárbaja - A Napsugár fiúk Bükön (jún. 12.)

2014.06.06. - 00:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Koltai és Galla poénpárbaja - A Napsugár fiúk Bükön (jún. 12.)

Helyszín: Bük, Művelődési Központ - Átrium

Dátum: 2014.06.12.

Galla és Koltai. A napsugár fiúk. A gegmesterek. „A burgonyaszirom finom, örömei lesznek, ha megeszi eztet... Délután az árokba fordult egy kamion, mely emberi hajat szállított – parókagyártás céljából. A rendőrség most fésüli át a terepet.... Al Lewis a legjobb komikus, szakmailag senki sem jöhetett a közelébe, emberileg meg senki sem akart.... Én téged akkor se szeretnélek, ha szeretnél…” Két felvonásban a fentiekhez hasonló verbális adok-kapok várható a Büki Művelődési Központ szabadtéri színpadán, az Átriumban, június 12-én.

Willy Clark (Koltai Róbert) és AL Lewis (Galla Miklós) két nagyszerű, sikeres, amerikai komédiás, akik fiatalabb korukban tizennégy évig együtt léptek fel A napsugár fiúk néven. A lobbanékony természetű Willy és a blazírt Al játéka csodálatosan egészítette ki egymást. Eltérő egyéniségük vezetett a szakításukhoz is. Csakhogy az egyik legnagyobb amerikai tévétársaság, a CBS egy karácsonyi tévéfilmben szeretné újraegyesíteni az egymásról hallani sem akaró, önérzetes komikusokat. A közvetítést Willy unokaöccse, az időközben menedzserré avanzsált Ben vállalja. Elindul a játszma, miközben akarva-akaratlanul "felidéződnek" a régi, mámorítóan sikeres poénok, s persze állandóan újak is születnek, ha kell, ha nem.


"Két nagyszerű színész, két teljesen eltérő egyéniség - Koltai Róbert megszokottan komótos, mégis energikus, soha el nem évülő stílusát hozta, míg Galla Miklós a tipikusan vontatott, erőteljesen hangsúlyozó mondatfűzést jelenítette meg. Ahogy a való életben, úgy a darabban is két eltérő karaktert láthattunk. Willie Clark zsémbes és szenilis öregemberként tengeti napjait, egyetlen rokona és napi látogatója Ben unokaöccse, aki egyben menedzsere is. Al Lewis lányával él együtt, s legnagyobb örömét a tévéreklámokban leli. Valaha mindketten a kabaré sztárjai voltak, a leghíresebb komédiás párosként tartották őket számon. Egészen addig, amíg Lewis ott nem hagyta Clarkot a színpadon. Azóta - nyolc éve - a két idős komikus még csak nem is beszélt egymással." (kritika itt)

Író: Neil Simon

Fordító: Ungvári Tamás
Színpadra alkalmazta: Galla Miklós, Koltai Róbert
Rendező: Koltai Róbert, Szőke István


Új hozzászólás