A WSSZ a Mágnás Miska kortárs átiratával szerepel a Városmajori Színházi Szemlén

2014.06.13. - 00:20 | vaskarika.hu

A WSSZ a Mágnás Miska kortárs átiratával szerepel a Városmajori Színházi Szemlén

Helyszín: Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad

Dátum: 2014.06.10 - 07.08.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon június 10. és július 8. között rendezik meg a Színházi Szemlét, melyen a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásai mutatkoznak be. Idén 5 vidéki és 2 határon túli színház produkciója kapott meghívást a programba, köztük a szombathelyi Weöres Sándor Színház Cudar világ című Mágnás Miska-átirata is.

A Városmajori Színházi Szemlét a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt eseményeként szervezik meg minden évben a nyári színházi szezon kezdetén. Bán Teodóra fesztiváligazgató ajánlása szerint a „fesztivál a fesztiválban" programsorozattal a budapesti nézőknek kívánnak kedvezni. „Olyan előadásokat gyűjtöttünk csokorba, melyek az évad legjobbjai. A könnyedebb nyáresti színházba járási igényeknek megfelelő, ám tartalmas szórakozást kínálunk a műfaji sokszínűség jegyében."

Az idei programot felkért szakemberek: Karsai György egyetemi tanár, Pécsi Júlia producer és Nagyszentpéteri Miklós táncos válogatta a fővároson kívüli színházak aktuális repertoárjából. Ismert klasszikusok és kortárs feldolgozások egyaránt szerepelnek a programban. A szombathelyi Weöres Sándor Színház a Mágnás Miska kortárs átiratával érkezik június 12-én, az Újvidéki Színház A sevillai borbély és a Figaro házassága paródiáját játssza június 14-én Opera ultima címmel. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Hippolyt, a lakáj zenés változatát mutatja be június 21-én, Temesvárról Pintér Béla legnépszerűbb darabja, a Parasztopera érkezik június 28-án. A Pécsi Nemzeti Színház 39 lépcsőfok címmel egy Hitchcock-thrillert mutat be július 3-án, végül a Veszprémi Petőfi Színház Adáshibája zárja a Szemlét július 8-án.

Az előadásokban olyan nagyszerű művészekkel találkozhat a közönség, mint Szőcs Artúr, Kocsis Pál, Hüse Csaba, Lovas Rozi, Köles Ferenc, Darabont Mikold, Oberfrank Pál, Elor Emina, Balázs Áron, Éder Enikő, Tokai Andrea, Esztergályos Cecília. Az előadások rendezői Rusznyák Gábor, Czukor Balázs, Kokan Mladenović, Guelmino Sándor, Szikszai Rémusz, Horgas Ádám és Tordy Géza.

A versenyprogramba bekerült 7 előadást szakmai és közönség zsűri kíséri figyelemmel, akik több kategóriában adnak díjat. A szakmai zsűri tagjai: Keszthelyi Kinga dramaturg, Szalay Marianna színművész és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója. A nézők a színház honlapján szavazhatnak a legjobb előadásra.

Bővebb információ: www.szabadter.hu

Kapcsolódó írásunk:

Czukor, a korlát(hy)döntögető - Cudar világ a Weöres Sándor Színházban

2014.02.07. - 12:40 | Rozán Eszter - Fotók: Büki László

Czukor, a korlát(hy)döntögető - Cudar világ a Weöres Sándor Színházban Szeretnénk szép, idilli világban élni, olyan helyen, ahol vágyaink teljesülnek, ahol a mások érdekeit is figyelembe veszik, ahol mindenki olyan, amilyennek mutatja magát, nincs képmutatás, törtetés. A valóság azonban teljesen más, néha egészen kegyetlen, és nem sejtjük, hogy a felszín alatt milyen brutális erők rejlenek. A Cudar világ Czukor Balázs rendezésében igazi görbe tükröt tart elénk arról, hogy valójában kik is vagyunk.

Új hozzászólás