Sárvári kultúrwellness: éjszakai fürdőzés, ExperiDance, Nyáréjfesztivál, skót balladák

2014.07.09. - 13:00 | vaskarika.hu

Sárvári kultúrwellness: éjszakai fürdőzés, ExperiDance, Nyáréjfesztivál, skót balladák

Helyszín: Sárvár

Dátum: 2014.07.09 - 12.

Ma egy látványos táncprodukció részesei lehetnek a sárvári Spirit Hotel parkolójába látogatók - Román Sándor koreográfus társulata a nagyidai cigányok történetét beszéli el a tánc nyelvén. A hagyományos néptáncelemekre épülő előadás különleges látványvilággal repíti egy másik korba a nézőt. Július 11-én a gyógyfürdő várja az éjszakai fürdőzés semmihez sem fogható hangulatával a lazulni vágyókat, míg a várudvaron a kétnapos Nyáréjfesztivál invitál bulizásra a minőségi rock élvonalába tartozó bandákkal.

Éjszakai fürdőzés a Sárvári Gyógyfürdőben

Július 11-én éjjel 2-ig várja vendégeit a gyógyfürdő! Zenél a Kvarc együttes, akik a 60-as, 70-es 80-as évek legjobb zenéit játsszák élőben a medenceparton.

Belépő 19 órától 1500 Ft

ExperiDance: Nagyidai cigányok

Nagyidai cigányok című komédiájával érkezik július 9-én 21h-kor a sárvári Spirit Hotel szabadtéri színpadára a Román Sándor koreográfus nevével fémjelzett ExperiDance Production. Az egész estés előadás Arany János azonos című történetét meséli el.  

Nyáréjfesztivál 2014 - Vadiúj honlap, nagyágyúk, zenebörze, kvízjáték (júl. 11-12.)

2014.06.25. - 00:45 | vaskarika.hu

Nyáréjfesztivál 2014 - Vadiúj honlap, nagyágyúk, zenebörze, kvízjáték (júl. 11-12.)

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár

Dátum: 2014.07.11 - 12.

Szó szerint "felturbózott" arculattal jelentkezik idén július 11-én és 12-én az AZK-Nyáréjfesztivál! 2014 programfelhozatalának ütőkártyái között az igényes modern könnyűzene olyan nagyágyúi szerepelnek, mint a hazai és külföldi fronton is a minőségi rock élvonalában jegyzett Turbo és Grand Mexican Warlock (mindkét zenekar vadonatúj lemezét mutatja be a fesztiválon), vagy a szombathelyi gyökerekből mára magasan az országos népszerűségbe kitört, kitűnő Elefánt.

Hűvös skót ballada és folk-blues a júliusi kánikulában

15-éve adott sikeres koncertet Sárváron és Körmenden az angliai Bullfrogs együttes a Vas Megyei Közgyűlés meghívására. Most jött el a lehetősége annak, hogy az akkori résztvevők két kiváló tagja újra koncertet adjon a megyében. Ian Anderson (nem a Jethro Tullos fuvolás) közös együttesben játszott Mick Abrahamsszel (Jethro Tull), Trevor Jeavonsszal (Savoy  Brown). Együtt turnézott Svédországban és Dániában Elliott Randall-lel (Steely Dan), Nicko Mc.Brainnel (Iron Maiden), Bernie Marsdennel (Whitesnake) és Jaz Lochrie-val (Bad Company). Alapítója a Stony Live fesztiválnak. Vas megyei turnéján saját szerzeményeit fogja énekelni.

Roddy Clenaghan skót énekes és gitáros, aki napjainkban Stony Stratfordban él, az angliai Buckingham megyében. Egy olyan kisvárosban, ahol a lakók többsége zenész, táncos vagy képzőművész. Roddy Clenaghan csodálatos bariton hangja tökéletesen illeszkedik a balladák hangulatához, ezért is hívják sokan a kortárs balladaéneklés mesterének.

A két kiváló énekes műsorának helyszínei:

Július 11. (péntek) 19.00 Szombathely, a Tóvendéglő teraszán

Július 12. (szombat) 19.00 Sárvár, a Tinódi étterem kerthelyiségében.

Július 13. (vasárnap) 19.00 Bükfürdő, a Fürdő étterem teraszán

Július 14. (hétfő) 18.00 Celldömölk, a Kemenesaljai Művelődési Központ teraszán

Új hozzászólás