Négy új csúszdapályát adtak át a Sárvári Gyógyfürdőben

Képgaléria megtekintése2014.07.11. - 17:00 | Büki László 'Harlequin'

Négy új csúszdapályát adtak át a Sárvári Gyógyfürdőben

A sávári Gyógy- és Wellnessfürdőben július 11-én került sor 4 új csúszdapálya és további vizes játékok átadására. Az egyedülállóan izgalmas csúszdák egyike kuriózum Magyarországon! A fejlesztést Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István, Sárvár város polgármestere és Vancsura Miklós ügyvezető igazgató adta át. A vendégek azonnal igénybe is vehették a 150 milliós beruházást, melyet a fürdő tulajdonosi tagi kölcsönből finanszírozott.

Az új csúszdák 12 és 14 méteres magasságból indulnak. Az összesen 380 m hosszú új csúszdapályát a különleges vonalvezetés mellett hang és fényeffektek teszik még izgalmasabbá. Igazi adrenalinbomba a „csúszógumival" és a „varázsszőnyeggel" igénybe vehető két csúszda. Érdekesség továbbá, hogy a klasszikus csúszdaépítéssel szakítva, ezek a csúszdák nem medencébe érkeznek, hanem a csúszdatestek meghosszabbításával lassul le és áll meg a csúszdázó. Néhány héten belül pedig fel lesz szerelve a csúszdához egy sebességmérő is, illetve egy fényképező, amely a csúszás pillanatait örökíti meg.

A beruházás részeként további vizes játékok kerültek átadásra: bébicsúszda, vízi mérleghinta, vízi „lépegető" - úszóhíd, valamint a szabadtéri gyermekmedencék fölé árnyékoló napvitorlák kerültek kihelyezésre, továbbá egy ún. „kütyümentes övezetet" is kialakítottak.

A fürdő szeretne rávilágítani, hogy tudatosabban kellene használni a kommunikációs eszközeinket. Sokan a szabadságuk alatt sem tudnak igazán kikapcsolódni, nem képesek hátrahagyni a mobiltelefont, számítógépet. A „kütyümentes" övezetben nem lehet telekommunikációs eszközöket használni, itt lehet újságot, könyvet olvasni, a gyermeknek mesélni vagy játszani.

Vancsura Miklós igazgató szerint nem a modern technológiával van baj, hanem azzal, hogy hagyjuk eluralkodni a függőséget. Mindezen leginkább az segít, ha tudatosan használjuk eszközeinket, és ennek első terepe lehet a nyaralás. Okostelefonjaink segítségével rengeteg információhoz juthatunk a nyaralás helyszínéről, az applikációkkal tartalmasabbá tehetjük programjainkat, ugyanakkor tudnunk kell azt is, hogy mikor kell kikapcsolni a gépet, hogy mi magunk is kikapcsolódhassunk.

Ennek demonstrálásaként az igazgató a város polgármesterével, Kondora Istvánnal valamint a terület országgyűlési képviselőjével, Ágh Péterrel az ünnepség után a medencébe hajították mobiltelefonjaikat. A telefoneldobó verseny egyébként ezentúl hetente megrendezésre kerül majd, bárki jelentkezhet a fürdőzők közül.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás