Igazi török hárem elevenedett meg az Egervári Várkastélyban - IX. Nasreen Hastánc Gála

Képgaléria megtekintése2014.07.22. - 15:20 | Jóna István

Igazi török hárem elevenedett meg az Egervári Várkastélyban - IX. Nasreen Hastánc Gála

Varázslatos helyszínen, a megújult egervári várkastély udvarán rendezték meg július 19-én a kilencedik Nasreen Hastánc Gálát, melyen felléptek Nasreen és tanítványai, az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport és az Al Ahram hastánccsoport.

A rendezvény három év után érkezett vissza Egervárra, ahol közel 100 növendék mutatta meg tánctudását a szép számú közönségnek. A gála szervezője a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület elnöke, Nemesházi Bernadett, azaz Nasreen elmondta, hogy rengeteget készültek erre az estére és szerették volna megmutatni, mit tanultak a növendékei az elmúlt évben.

A hastánc egy nagyon színes és változatos műfaj, amely szívesen kalandozik az orientális táncokon belül a földrajzi ráhatások, illetve a különböző hangulatok és stílusok között. A gála díszleteit idén is Horváth Beáta készítette, aminek egy valós történelmi esemény adta az ihletet. Idén pontosan 350 éve annak, hogy a török csapatok elérték az egervári várat, de az sohasem került török megszállás alá. A színpadi látvány amolyan festett üvegablakként is szolgált, amelyen a néző kitekinthetett a távoli Mecsetre.

Nasreen tanítványai igazi török háremhangulatot varázsoltak a közönségnek. A fellépő csoportok között a legkisebbeket, a Rózsabimbókat láthatta a közönség első fellépőként, akik fátylas táncukkal rögtön elvarázsolták a jelenlévőket. Majd következtek a haladó csoportok, akik már versenyeken is bizonyították tehetségüket. Az első felvonásban Nemesházi Bernadett és Horváth Eszter szólószámmal is fellépett. Mindketten gyönyörű és érzelmes fantáziatáncot adtak elő, kihasználva az egész színpadot. Ebben a részben lépett fel az est vendégcsoportja, a sümegi Al Ahram Hastánccsoport, akik 2009 óta működnek Mikola Nikoletta vezetésével. 

A kezdő és haladó csoportok mellett mindenképpen meg kell említeni a profikat, az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoportot, akik az idei pulai Modern Tánc Világbajnokságon kitűnően szerepeltek. Erre az estére egy különleges khalligyi tánccal készültek, amellyel elsők lettek Pulában, és amit egy speciális zsákszerű ruhában táncoltak. Az est meglepetéstánca egy közös gyertyás koreográfia volt, három csoport előadásában. A gálát közös örömtánc zárta a színpadon.

Kapcsolódó írásunk:

Legyen rózsás kedvetek! - IX. Nasreen Hastánc Gála Egerváron

2014.07.16. - 00:20 | Büki László 'Harlequin'

Legyen rózsás kedvetek! - IX. Nasreen Hastánc Gála Egerváron

Helyszín: Egervár, Várkastély

Dátum: 2014.07.19.

A megújult egervári várkastély udvarán rendezik július 19-én a kilencedik Nasreen Hastánc Gálát. A gála előtt pár nappal kicsit nosztalgiázunk és visszatekintünk az előző évek legszebb pillanataira! Akik már feledték az évekkel ezelőtti fotókat, azok számára biztosan izgalmas és élményteli lesz újra felidézni a színes és vibráló keleti estek hangulatát, rácsodálkozni egy-egy jól elkapott pillanatra, s nyugtázni: a képek nem az idő múlását mutatják meg, hanem a tánc és a szépség örökkévalóságát!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás