Rúzsa Magdi lesz a szerdai nap sztárja - A Gyógy- és Bornapok mai programja

2014.07.23. - 00:20 | vaskarika.hu

Rúzsa Magdi lesz a szerdai nap sztárja - A Gyógy- és Bornapok mai programja

Helyszín: Bükfürdő

Dátum: 2014.07.23.

Rúzsa Magdi napjaink egyik legelismertebb énekesnője, aki július 23-án látogat el a Gyógy- és Bornapokra - várhatóan a büki hallgatóság legnagyobb örömére. Részletes napi programunkban bemutatjuk a fellépőket!

17.00 - Kakaó zenekar

A 2013. júniusában megjelent, "Mi leszel, ha nagy leszel?" című lemezük zenés, éneklős, tapsolós ábrándozás arról, hogy melyik foglalkozást válasszuk majd, ha egyszer felnövünk?

Egy dolog biztos: ahogy az album első dalának címe is sugallja, a KAKAÓ Zenekar mindenkinek ezt kívánja: "Minden álmod valóra váljon".

A hagyományos gyermekkoncertektől eltérően, fellépéseiken jóval nagyobb szerepet kap az improvizatív, interaktív mókázás a kicsik, szüleik és a zenekar tagjainak legnagyobb örömére.

A dalok közbeni sok öltözés, játék, kicsit a „színjáték a koncertben" jellegű műsort alakít ki, a végén egy nagy közös vonatozással, s minden esetben a közönséggel közös fotóval zárul.

18.00 - Fourtissimo

A Fourtissimo frontemberei, a Kuna testvérek szinte egy emberként szólnak a közönséghez, Valéria énekhangja, a fiúk hangszerjátéka a nézők lelkéig hatol, és az összetartozás érzése hamar magával ragadja a hallgatóságot is. A több mint negyed százados zenei múlttal rendelkező művészek páratlan virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és ötvözik előadóművészi tapasztalataikat, hogy a közönség minden tagja részesülhessen a ZENE elsöprő erejéből.

Programjukat ezúttal gyerekdalok alkotják. Az együttes tagjai trombitán, harsonán, vadászkürtön játszanak, a gyerekprogram egyik alappillére ezen hangszerek bemutatása, továbbá egyéb fúvós hangszerek megismertetése, pl.: szárnykürt, didgeridoo, melyeket a program során a gyerekek ki is próbálhatnak.

19:15 - Folkish

A Folkish zenekar magyar népdalokat szólaltat meg különleges hangszerek, izgalmas harmóniák kíséretében. Az együttes 2013 januárjában alakult zalaegerszegi zenészekből. Zenéjük alapját azok a különleges, kevésbé ismert népdalok adják, melyeket sajátos ritmusuk vagy dallamviláguk miatt megszerettek. A dallamokat a népdalgyűjtések archív felvételeiből tanulják, de saját értelmezésükben szólaltatják meg. Az éneklés, a hangszerelés, és a harmóniaváz is egyedi. Számaikban felcsendülnek különleges dallamjátszó ütőhangszerek, mint például marimba, csőharang, és harangjáték. Ezeken kívül különféle dobok, zongora és bőgő teszik teljessé a hangzást.

21:00 - Rúzsa Magdi

„1985. november 28-án születtem Vrbas városában, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos hát azóta ragaszkodom Én, Rúzsa Magdi a hangomhoz. 2006. május 20-án újjászülettem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem és megígértem ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud. Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat. Az angyalok velünk..."

Rúzsa Magdi Artisjus díjas énekesnő, pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt.

A szerdai nap részletes programja:

Gyermekszínpad

16.00 - 19.00 Kézműves játszóház, Történelmi bemutatópark, népi fajátékok, ugrálóvár
17.00 Kakaó együttes
18.45 Fourtissimo együttes

Gasztroszínpad

18.00   „Örömfőzés" Bánszky Péter és Réczeg József Bük-fürdői mesterszakácsok
19.15   Folkish koncert 

Nagyszínpad

17.45 A dr. Pesovár Ernő AMI Kistücsök csoportjának előadása
18.15 Ünnepélyes megnyitó
18.45 Az Ungaresca Néptáncegyüttes műsora
21.00 Rúzsa Magdi
23.00 Utcabál a Búgócsiga együttessel

Teljes program:

Öt nap a bor és a zene körül - IX. Gyógy-Bor Napok Büki Gasztrofesztivál (júl. 23-27.)

2014.07.21. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Öt nap a bor és a zene körül - IX. Gyógy-Bor Napok Büki Gasztrofesztivál (júl. 23-27.)

Helyszín: Bükfürdő

Dátum: 2014.07.23 - 27.

Örömfőzés zenészekkel, négy tematikus színpad (gyermek-, gasztro-, jazz-blues- és nagyszínpad), valamint remek zenék várják Bük legnagyobb összművészeti- és gasztrofesztiváljára érkezőket! A rendezvény idén elnyerte a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye" címet.

Új hozzászólás