Jelentkezz a Miss Alpok Adria Vas megyei versenyre!

2014.07.23. - 16:00 | vaskarika.hu

Jelentkezz a Miss Alpok Adria Vas megyei versenyre!

Szeptember 19-én Bükfürdőn rendezik meg a Vas Megye Szépe versenyt, melyre 14-26 éves, Vas megyében élő - tanuló, dolgozó - lányok jelentkezését várják. Jelentkezési határidő: augusztus 15. További részletek és elérhetőségek a plakáton.

Pár mondatban az Alpok-Adria szépségversenyről

A ma már nagy hagyományokkal bíró sikertörténet 1988-ban kezdődött, amikor megkoronázták az első Alpok-Adria szépségkirálynőt. Azóta minden évben egyre több lány vállalkozik a nemes vetélkedésre, hiszen az ilyen megmérettetés emlékezetes élményekkel és önbizalommal gazdagítja a résztvevőket. Az Alpok-Adria szépségverseny Olaszországból, egy közel negyvenmillió lakost tömörítő, országhatárokon átnyúló gazdasági, kulturális és piaci "összefogás" központjából indult. Ma már nyolc ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország) szép lányai versenyeznek a megtisztelő címért. Az előválogatások, az országos döntők sora és a központi nemzetközi gála összességében több tízezer néző előtt zajlik, s reklámérték szempontjából különös jelentőséggel bír, hogy a rendezvényeket kiemelt figyelemmel kíséri több ország rádió- és Tv-állomása, valamint az elektronikus és a nyomtatott sajtó.

Hazánk 2001-től vesz részt a versenyen, minden évben dobogós helyezést érve el.

Több alkalommal is magyar lány fejére került a korona:

( 2001. Ónódi Réka 2002. Zimány Linda, 2009. Halász Beatrix, 2010. Barta Zsanett, 2011. Borkai Petra )

Megye Szépe, a nemzeti verseny

2010-től az Alpok Adria hírnevét kiaknázva a rendezvényt összekapcsoltuk a Megye Szépe versennyel, így létrehozva egy nemzeti versenyt, melyben minden megye részt tud venni, képviselni tudja magát egy fővel az országos versenyen, így esélyt adva magának, hogy az ő lánya képviselje az országot a nemzetközi döntőn, ezzel jó hírnevet szerezve az országnak.

A verseny fővédnöki tisztjére a megyei önkormányzat elnökét kérjük fel, valamint a megyei vagy városi önkormányzat egy delegált tagja nyitja meg a rendezvényt. 

A magyarországi döntőn minden megyét egy versenyző, a „Megye Szépe" képvisel és egy gasztronómiai cég is, mely termék bemutatójával a régiót népszerűsíti. Díszvendégként meghívást kap a megyei önkormányzat elnöke  ill. a rendezvényt támogató város polgármestere.

Az országos döntőből az első három helyezett jut tovább a Miss Alpe Adria International döntőjébe.

Szeretnénk, ha minden régió egyenlő eséllyel indulna. Célunk a megyék bemutatása, értékeinek kiemelése, ezek közvetítése az emberek felé határon innen és túl.

Mivel a versenyt minden megyében illetve Budapesten rendezzük, ezért a döntőn az ország minden régiója képviseli magát, ezáltal minden megye egyformán esélyes, hogy az ő lánya nyerje az országos döntőt, és képviselje Magyarországot a nemzetközi versenyen.

Az esemény facebook oldala

Új hozzászólás