Vizezett gasztroáldás - A IX. Gyógy-Bor Napok pénteki eseményei

Képgaléria megtekintése2014.07.26. - 14:30 | Büki László 'Harlequin'

Vizezett gasztroáldás - A IX. Gyógy-Bor Napok pénteki eseményei

Pénteken Zivatar úr megmutatta, ki a legfőbb szervezője a szabadtéri programoknak. Úgy gondolta, ha felborítja az égi showtatót, lenn majd parázs vita és fejetlenség kerekedik a zene, bor és főzött finomságok miatt kilátogatók közt. A parázs bejött, de hangulatban! Páran eláztak, még többen megáztak, de vélhetően senki nem bánta egyik áldást sem!

A gyermekszínpadon a Mesebolt Bábszínház Dobronka Cirkusz, világszám című előadása alatt nemcsak az oroszlán riogatta a piciket, hanem az érkező eső is. Így a darab nézőközelisége és interaktivitása megszakadt ugyan, ám Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel bábjátéka így is elbűvölte a fedezékbe vonult hallgatóságot.

Az örömfőzéseket nem befolyásolta az idő, hiszen fedett-védett helyen boszorkánykodta össze ételkülönlegességét Horváth Dani (CimbaliBand) és Péter János (Firkin). Előbbi Gordon Ramsey receptje alapján egy súlyos vasserpenyőben készített mogyorós-chilis harcsát, basmati rizzsel körítve, Janó pedig a banda nevével harmonizáló firkinizált pisztrángot, megbolondítva jóféle ír whiskey-vel. Mindkét manna méltán vívta ki a szerencsés kóstolók elismerését! Közben a gasztroszínpadon Molnár György harmonikaművész kellemes, összebújós, borozgatós nyáresték hangulatát idézte meg hangszerén - a hangulattal ellentétes időjárási körülmények közt.

A nagyszínpadon az esti koncertek sorát a Karak egyre kiforrottabb, új számokkal felvezetett indie rockja nyitotta, míg a Jazz Udvar kültéri színpada a Fürdő Étterembe költözött. A zenei retrojáraton Meggie "pancsolt bele" a Balaton habjaiba, Géza pedig a menetjegy mellé bambit mért - harmonikán. A nagyszínpadon két mesterszakács dolgozott a féktelen jókedv receptúrájából. A CimbaliBand multikulti szósszal és cimbalom rakkenrollal tette pikánssá, míg a Firkin erjesztett árpalével bolondította meg. Csoda, ha ezek után mindenki megrészegülten tért haza?

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás