Repülünk fel a szivárványra - IX. Gyógy-Bor Napok

Képgaléria megtekintése2014.07.27. - 14:00 | Büki László 'Harlequin'

Repülünk fel a szivárványra - IX. Gyógy-Bor Napok

Még be sem indultak igazán a délutáni programok, már bedörrent az ég, de csak figyelmeztetett: itt vagyok ám, számoljatok velem is! Szerencsére sem a főzést, sem a Gasztro Színpad és a Jazz Udvar koncertjeit nem fenyegette zuhé. Annál inkább lett a szivárványos örömzene részese mindenki, aki szombaton ezeket a helyszíneket választotta.

A szombati események egy kreatív gyermekfoglalkozással indultak, nevezetesen a Rock-IT Bamako Team versenyautóján üzenhettek rajzzal az afrikai gyermekeknek a gyerekszínpad vonzáskörzetébe érkezők. A színpadtól nem messze ütött tábort a Nádasdy Bandérium, akik a hagyományőri alapok ismertetése mellett kétféle étket is "örömfőztek": az egyik egy török korból származó recept alapján készített vaddisznópörkölt volt lencsével, gyömbérrel, zsályával, míg a másik egy vaddisznónyárs.

A Gasztro Színpad közelében a Vivat Bacchus pécsi halészlével és lecsóval csábította kóstolásra az érdeklődőket. Míg az ételek főttek, a színpadon Ferenczi Gyuri és a Rackajam játszott - így párosult az örömfőzés az örömzenével. A magyar zene páros pisztolyát világzenei műsorával a MagyarVista Social Club váltotta a színpadon.

A Fürdő Étterem Jazz Udvarán a szombathelyi Pistons Jam és az 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsolója, a Hot Jazz Band szórakoztatta a szépszámú közönséget. Utóbbi együttes dalai a "tánctérre" csalták a párokat, a hölgyek lábáról lekerültek a cipők, a szving andalító dallamaira pedig összecsendültek a poharak...

A szombati nagyszínpadi programok képes összefoglalója:

Vivat PASO - IX. Gyógy-Bor Napok (fotóriport)

2014.07.27. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Vivat PASO - IX. Gyógy-Bor Napok (fotóriport)

Szombaton a nagyszínpad két, egymástól zeneileg eltérő, ám egyaránt fergeteges produkcióval szolgált a gasztrofesztivál közönségének - az egyik buli a rekeszizmot, a másik a lábizmot edzette! Míg a Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű, vidám-pajzán bordalokba öntötte, s kóstoltatta meg a publikummal, addig a Pannónia Allstars Ska Orchestra zenéjére beindult a lábsika. Generációk "görbültek" táncba a Ska-Bah-Dub-ra, a Hello Gagarinra vagy éppen a Tenkes kapitányára. Közben befenyített az ég is - tán megirigyelte a KRSA-ékra irányuló figyelmet -, és komoly esőattak zúdult a féktelenül bulizókra, akiket mindez egyáltalán nem zavart, továbbra is kitartottak a ska király és bandája mellett.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás