XIV. Nemzetközi Fúvósfesztivál Szombathelyen

Képgaléria megtekintése2014.08.10. - 01:00 | Nagy Zoltán

XIV. Nemzetközi Fúvósfesztivál Szombathelyen

A XIV. Nemzetközi Fúvósfesztivál felvezetéseként pénteken kiállítás nyílt „Képekbe zárt zenevilág” címmel a Vas Megyei Levéltárban. A kiállítást Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária tanácsnok ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Szombaton 335 zenész közös muzsikáját hallhatta, aki a délelőtti felvonulást és az ünnepélyes megnyitót megvárta a Fő téren.

Pénteken a vendégek érdeklődve nézegették a régi, és újabb eseményfotókat, amik a zenekar életét, pályafutását mutatták be. Mindezek mellett, az évek során begyűjtött elismeréseket, okleveleket, serlegeket, kitüntetéseket, korabeli zenekari egyenruhákat is a kiállított tárgyak közt láthattunk. A kiállítást a Fúvósmuzsikáért Alapítvány és Szombathely Város Fúvószenekar Egyesülete hozta létre.

Ezek után a szombati fesztiválhoz kis kedvcsináló térzene következett, melyet a Musikkapelle Oberbeuren fúvószenekar prezentált hatalmas sikerrel.


Szombaton - néhány év kihagyás után -, ismét fúvószenekarok muzsikája szórakoztatta Szombathely lakóit. A péntek délutáni kiállítás megnyitó, és kellemes esti térzene után egy igazán népes zenekari csapat érkezett a belvárosba: nyolc vendégegyüttes és a házigazda szombathelyi zenekar. Összesen 335 zenész közös muzsikáját hallhatta, aki a délelőtti felvonulást, és ünnepélyes megnyitót megvárta a Fő téren.

A zenekarok a Március 15. térről indultak, kis akadálypályán átkelve vonultak a főtérre, ahol a helyi zenekar és vezetői fogadták őket. Láthatóan sokan voltak kíváncsiak az eseményre. Ennyi fúvós- és ütőshangszer együttes megszólaltatása lenyűgöző hanghatással bír. Ezért aki tehette, megvárta a fesztiválnyitó e hangzatos és látványos elemét.

A délutáni programban a zenekarok külön külön léptek fel, és szórakoztatták a közönséget.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás